BrașovMuzee

Locație
Aceasta reclamă se va închide în secunde. Click AICI pentru a accesa instant pagina dorită.
Aceasta reclamă se va închide în secunde. Click AICI pentru a accesa instant pagina dorită.
Aceasta reclamă se va închide în secunde. Click AICI pentru a accesa instant pagina dorită.

Nunta lui Figaro | Operă de W.A. Mozart

După Salonul Muzical al Operei de luni, când i-am spus „Bun găsit, domnule Mozart!”, chiar de aniversarea nașterii lui W.A. Mozart, sâmbătă, 1 februarie 2020, de la ora 18.30, în Sala Operei, vă invităm la o altă capodoperă scrisă de genialul compozitor austriac: „Nunta lui Figaro”. 
„Nunta lui Figaro” este o operă plină de contraste, cu arii melodioase, care la rândul lor evoluează dintr-un cântec liniștit într-o explozie sonoră fulminantă. Libretul  a fost scris în limba italiană de Lorenzo da Ponte, care a fost inspirat de comedia lui Pierre Caron de Beaumarchais - La folle journée ou Le mariage de Figaro. Premiera operei a avut loc la 1 mai 1786, la Burgtheater din Viena, cu Mozart însuşi ca dirijor. „Nunta lui Figaro” s-a reluat un an mai târziu, la Praga, unde s-a bucurat de un triumf răsunător.
Preț bilete: 45 lei – în sală; 35 lei – la balcon lateral pentru elevi, studenți, pensionari 
Acţiunea operei se petrece în castelul Contelui Almaviva, în Sevilla, în secolul al XVIII-lea. Desfăşurarea din „Nunta lui Figaro” este un lung şir de quiproquo-uri neprevăzute şi răsturnări de situaţie care fac din această operă o comedie spumoasă şi de succes. Contele Almaviva, săturat de anii de căsnicie cu Rosina, îi face avansuri menajerei Susanna, iubita lui Figaro. Contele vrea să împiedice căsătoria celor doi şi încearcă toate şiretlicurile. Încurcăturile se ţin lanţ, Rosina îi joacă şi ea o festă soţului pentru ca, în final, Contele Almaviva să-i ceară iertare în faţa tuturor, iar Figaro şi Susanna să îşi redobândească încrederea şi fericirea.
În distribuția spectacolului de sâmbătă îi vom găsi pe artiștii: Adrian Mărcan - Contele Almaviva, Anda Pop - Contesa, Lăcrămioara Schuller - Susanna, Lorand Cristian - Figaro, Corina Purcărea (invitată) - Cherubino, Cristina Roșu - Marcelina, Ștefan Schuller - Doctorul Bartolo, Cristian Dicu - Don Basilio, Alina Ichim - Barbarina, Aurel Aron - Don Curzio, Paul Tomescu - Antonio, Andromeda Nemeș și Mariana Tomescu - Două fete tinere. Își dau concursul Orchestra și Corul Operei Brașov. La pupitrul dirijoral se va afla maestrul Traian Ichim. Regia artistică a spectacolului este semnată de Carmen Dobrescu, iar scenografia și costumele de Rodica Garștea. Asistent regie: Anda Pop. Mișcarea scenică: Nermina Damian. Regie scenă: Silvia Papadopoulos. 
Aceasta reclamă se va închide în secunde. Click AICI pentru a accesa instant pagina dorită.
15 rezultate

Muzeul de Artă Brasov

Brașov

Muzeul de Artă Braşov este o instituţie publică de cultură, aflată în serviciul societăţii, fără scop lucrativ, deschisă publicului, care colecţionează, conservă, cercetează, restaurează, realizează documentarea patrimoniului muzeal, comunică şi expune, în scopul cunoaşterii, educării, recreerii şi a valorificării patrimoniului muzeal şi a patrimoniului artistic local, regional şi naţional în beneficiul publicului larg.

Muzeul de Istorie - Casa Sfatului

Brașov

Muzeul Judeţean de Istorie Braşov funcţionează în Casa Sfatului, clădirea vechiului Sfat al oraşului, monument istoric şi de arhitectură atestat documentar înca din secolul al XV-lea. 
Muzeul conservă şi valorifică bogate colecţii de arheologie şi istorie: piese din paleoliticul mijlociu, ceramică şi unelte din epoca fierului, descoperiri din castrele romane de la Râşnov şi de pe valea Oltului, unelte, arme, mobilier, produse ale breslelor mesteşugăreşti, privind istoria farmaciei, documente, monede, arta decorativa şi multe altele.

Galeria Kron-Art

Brașov

Cadrul ambiental oferit de această elegantă galerie de artă este similar unora cu faima din țările mari europene.
Spațiul este deschis evenimentelor culturale: expoziții de artă plastică, lansări de carte, mini-concerte de muzică de cameră și jazz, conferințe și întruniri.

Muzeul de Etnografie

Brașov

Muzeul de Etnografie Braşov este consacrat etnologiei regionale din sud-estul Transilvaniei, ilustrând prin patrimoniul său valoros civilizaţia comunităţii rurale din zonele etnografice: Bran, Rupea, Ţara Oltului, Valea Hârtibaciului, Ţara Bârsei. Cea din urmă zonă vădeşte un puternic caracter urban datorită prezenţei Braşovului, renumit oraş comercial şi meşteşugăresc cunoscut în estul Transilvaniei încă din evul mediu timpuriu.

Muzeul Etnografic  

Săcele

Muzeul Etnografic din Săcele funcţionează într-o clădire monument istoric atestată documentar în anul 1543, ce a servit ca loc de strângere a dijmelor timp de trei secole.
În sud-estul Ţării Bârsei, aproape de Braşov, la contactul dintre munte şi şes există un grup de şapte sate care alcătuiesc microzona etnografică „Săcele”: Baciu, Turcheş, Cernatu, Satulung (actualul municipiu Săcele), Tărlungeni, Zizin şi Purcăreni.

Casa Memorială Ștefan Baciu

Brașov

Muzeul ocupă un apartament la parter, compus din trei săli cu expoziția de bază și depozitul de documente. La demisol sunt organizate birourile, o sală de studiu și un depozit de cărți, mobilier și obiecte. Casa ``Ștefan Baciu`` este primul muzeu dedicat unui roman din diaspora, Stefan Baciu (Brasov,1918-1993, Honolulu), poet, eseist, memorialist, ziarist, critic de artă, traducător, diplomat, profesor universitar.

Muzeul Civilizației Urbane  

Brașov

Muzeul civilizaţiei urbane a Braşovului este adăpostit într-un important monument de arhitectură civilă, reprezentativ pentru tipologia spaţiilor comerciale publice şi private din oraşele transilvănene între sec. XVI-XIX.
Atestată arheologic încă din sec. XIII-XIV, fiind situată în incinta vechii cetăţi a Braşovului, clădirea cu ferestre şi uşi cu ancadramente de piatră şi bolţi cu penetraţii relevă aspecte constructive specifice Renaşterii, fiind refăcută în 1566, datare descoperită pe un ancadrament de piatră cu ocazia recentelor cercetări.

Casa Băiulescu

Brașov

În prezent în această clădire funcționează mai multe centre culturale, cum ar fi Centrul Multicultural "George Barițiu", care derulează programe culturale și promovează dialogul intercultural; Centrul Cultural Englez, care derulează diferite activități culturale ca de exemplu seri de film în limba engleză sau evenimente organizate de American Culture Club (ACC) și Centrul Cultural Francez, care derulează activități culturale atât consacrate - cu sprijinul Serviciului Cultural al Ambasadei Franței cât și ocazionale - mese rotunde și întâlniri cu scriitori din țări francofone, concerte, festival de teatru, concursuri sau seri de lectură.

Muzeul Casa Mureșenilor

Brașov

Muzeul Casa Mureșenilor a fost înființat la Brașov în anul 1968. Din anul 1998 este o instituție autonomă, centru al memorialisticii brașovene și naționale. Muzeul este dedicat familiei Mureșenilor, reprezentată de personaliăți precum Iacob Mureșianu (redactor și proprietar al Gazetei Transilvaniei între anii 1850-1877), Andrei Mureșanu (autor al versurilor Imnului național al României, "Deșteaptă-te, române!")

Muzeul Prima Școală Românească

Brașov

Clădirea muzeului este monument istoric și datează din secolul al XV-lea.  Aici s-a predat pentru prima dată în limba română în anul 1559. Muzeul include: Sala de clasa Anton Pann, Tiparnița diaconului Coresi, Sala Cartea - factor de unitate naționala, Cartea și cărturarii brașoveni, Liceul Andrei Șaguna.

15 rezultate