BrașovTelecabine, gondole, teleski, telescaun

Locație
Aceasta reclamă se va închide în secunde. Click AICI pentru a accesa instant pagina dorită.
Aceasta reclamă se va închide în secunde. Click AICI pentru a accesa instant pagina dorită.
Aceasta reclamă se va închide în secunde. Click AICI pentru a accesa instant pagina dorită.

Nunta lui Figaro | Operă de W.A. Mozart

După Salonul Muzical al Operei de luni, când i-am spus „Bun găsit, domnule Mozart!”, chiar de aniversarea nașterii lui W.A. Mozart, sâmbătă, 1 februarie 2020, de la ora 18.30, în Sala Operei, vă invităm la o altă capodoperă scrisă de genialul compozitor austriac: „Nunta lui Figaro”. 
„Nunta lui Figaro” este o operă plină de contraste, cu arii melodioase, care la rândul lor evoluează dintr-un cântec liniștit într-o explozie sonoră fulminantă. Libretul  a fost scris în limba italiană de Lorenzo da Ponte, care a fost inspirat de comedia lui Pierre Caron de Beaumarchais - La folle journée ou Le mariage de Figaro. Premiera operei a avut loc la 1 mai 1786, la Burgtheater din Viena, cu Mozart însuşi ca dirijor. „Nunta lui Figaro” s-a reluat un an mai târziu, la Praga, unde s-a bucurat de un triumf răsunător.
Preț bilete: 45 lei – în sală; 35 lei – la balcon lateral pentru elevi, studenți, pensionari 
Acţiunea operei se petrece în castelul Contelui Almaviva, în Sevilla, în secolul al XVIII-lea. Desfăşurarea din „Nunta lui Figaro” este un lung şir de quiproquo-uri neprevăzute şi răsturnări de situaţie care fac din această operă o comedie spumoasă şi de succes. Contele Almaviva, săturat de anii de căsnicie cu Rosina, îi face avansuri menajerei Susanna, iubita lui Figaro. Contele vrea să împiedice căsătoria celor doi şi încearcă toate şiretlicurile. Încurcăturile se ţin lanţ, Rosina îi joacă şi ea o festă soţului pentru ca, în final, Contele Almaviva să-i ceară iertare în faţa tuturor, iar Figaro şi Susanna să îşi redobândească încrederea şi fericirea.
În distribuția spectacolului de sâmbătă îi vom găsi pe artiștii: Adrian Mărcan - Contele Almaviva, Anda Pop - Contesa, Lăcrămioara Schuller - Susanna, Lorand Cristian - Figaro, Corina Purcărea (invitată) - Cherubino, Cristina Roșu - Marcelina, Ștefan Schuller - Doctorul Bartolo, Cristian Dicu - Don Basilio, Alina Ichim - Barbarina, Aurel Aron - Don Curzio, Paul Tomescu - Antonio, Andromeda Nemeș și Mariana Tomescu - Două fete tinere. Își dau concursul Orchestra și Corul Operei Brașov. La pupitrul dirijoral se va afla maestrul Traian Ichim. Regia artistică a spectacolului este semnată de Carmen Dobrescu, iar scenografia și costumele de Rodica Garștea. Asistent regie: Anda Pop. Mișcarea scenică: Nermina Damian. Regie scenă: Silvia Papadopoulos. 
Aceasta reclamă se va închide în secunde. Click AICI pentru a accesa instant pagina dorită.
4 rezultate

Telecabina Tâmpa

Brașov

Telecabina Tâmpa, este unul dintre cele mai importante obiective turistice din Brașov și împrejurimi, obiectiv pe care nu ar trebui să-l ratați dacă vă aflați în apropiere.
Programul de funcționare al telecabinei Tâmpa este:
Marți - Duminică 9.30 - 17.00   Luni - Revizie

Telecabina Bradul

Poiana Brașov

Vârful Postavaru are o înălțime de 1799 de metri și se poate ajunge la el pe jos, pe traseele marcate, sau cu una dintre telecabinele care pleacă din Poiana Brașov. Sunt două telecabine, prima -1- (Capra Neagră) face legătura între Poiana Brașov și Vf. Postăvaru (1799 m), iar cea de-a doua -2-  (Kanzel) face legătura între Poiana Brașov și Vf. Cristianu Mare (1704 m).

 

Telecabina Kanzel

Poiana Brașov


Telecabina Kanzel face legatura între Poiana Brașov și Vârful Cristianu Mare, situat foarte aproape de Vf. Postăvaru și punctul terminus al telecabinei Capra Neagră. Pârtiile deservite sunt Kanzel, Sulinar, Drumul Roșu, Subteleferic, Ruia, Lupului
Orar: 09:00 - 16:00

Telegondola Postăvaru Expres

Poiana Brașov

Telegondola Postăvarul Expres deservește pârtiile de schi Sulinar, Drumul Roșu, Subteleferic, Ruia, Lupului și dispune de o capacitate de 2200 de persoane/oră. Număr locurilor în telegondolă este de 8 locuri, iar lungimea traseului parcurs este de 2.145 metri. Diferența de nivel este de 661 metri, iar stația inferioară a telegondolei Postavarul Expres, este situată mai sus de Hotel Edelweiss.
Stația superioară este la sud de clădirea salvamontului, lânga partia de schi Lupului.

4 rezultate