BrașovFilme

Locație
Aceasta reclamă se va închide în secunde. Click AICI pentru a accesa instant pagina dorită.
Aceasta reclamă se va închide în secunde. Click AICI pentru a accesa instant pagina dorită.
Aceasta reclamă se va închide în secunde. Click AICI pentru a accesa instant pagina dorită.

Nunta lui Figaro | Operă de W.A. Mozart

După Salonul Muzical al Operei de luni, când i-am spus „Bun găsit, domnule Mozart!”, chiar de aniversarea nașterii lui W.A. Mozart, sâmbătă, 1 februarie 2020, de la ora 18.30, în Sala Operei, vă invităm la o altă capodoperă scrisă de genialul compozitor austriac: „Nunta lui Figaro”. 
„Nunta lui Figaro” este o operă plină de contraste, cu arii melodioase, care la rândul lor evoluează dintr-un cântec liniștit într-o explozie sonoră fulminantă. Libretul  a fost scris în limba italiană de Lorenzo da Ponte, care a fost inspirat de comedia lui Pierre Caron de Beaumarchais - La folle journée ou Le mariage de Figaro. Premiera operei a avut loc la 1 mai 1786, la Burgtheater din Viena, cu Mozart însuşi ca dirijor. „Nunta lui Figaro” s-a reluat un an mai târziu, la Praga, unde s-a bucurat de un triumf răsunător.
Preț bilete: 45 lei – în sală; 35 lei – la balcon lateral pentru elevi, studenți, pensionari 
Acţiunea operei se petrece în castelul Contelui Almaviva, în Sevilla, în secolul al XVIII-lea. Desfăşurarea din „Nunta lui Figaro” este un lung şir de quiproquo-uri neprevăzute şi răsturnări de situaţie care fac din această operă o comedie spumoasă şi de succes. Contele Almaviva, săturat de anii de căsnicie cu Rosina, îi face avansuri menajerei Susanna, iubita lui Figaro. Contele vrea să împiedice căsătoria celor doi şi încearcă toate şiretlicurile. Încurcăturile se ţin lanţ, Rosina îi joacă şi ea o festă soţului pentru ca, în final, Contele Almaviva să-i ceară iertare în faţa tuturor, iar Figaro şi Susanna să îşi redobândească încrederea şi fericirea.
În distribuția spectacolului de sâmbătă îi vom găsi pe artiștii: Adrian Mărcan - Contele Almaviva, Anda Pop - Contesa, Lăcrămioara Schuller - Susanna, Lorand Cristian - Figaro, Corina Purcărea (invitată) - Cherubino, Cristina Roșu - Marcelina, Ștefan Schuller - Doctorul Bartolo, Cristian Dicu - Don Basilio, Alina Ichim - Barbarina, Aurel Aron - Don Curzio, Paul Tomescu - Antonio, Andromeda Nemeș și Mariana Tomescu - Două fete tinere. Își dau concursul Orchestra și Corul Operei Brașov. La pupitrul dirijoral se va afla maestrul Traian Ichim. Regia artistică a spectacolului este semnată de Carmen Dobrescu, iar scenografia și costumele de Rodica Garștea. Asistent regie: Anda Pop. Mișcarea scenică: Nermina Damian. Regie scenă: Silvia Papadopoulos. 
Aceasta reclamă se va închide în secunde. Click AICI pentru a accesa instant pagina dorită.

vezi toate evenimentele lunii din Brașov în

calendarul de evenimente

83 rezultate

Bunicul dezlănțuit

Brașov

02.03.2016 (ora 11:30) - 02.03.2016 (ora 22:15)

Chiar înainte de nunta lui, un tip mai mereu crispat, este păcălit să-şi conducă bunicul, un fost general de armată pervers, în Florida, pentru vacanţa de primăvară.

Deadpool

Brașov

03.03.2016 (ora 13:15) - 03.03.2016 (ora 22:00)

Acest film va fi un „reboot” total al personajului din X-Men Origins: Wolverine. Supranumit „mercenarul cu gură mare”, Deadpool obține, în urma unui experiment militar care dorea să redea abilitatea de regenerare rapidă a lui Wolverine, puteri incredibile (invulnerabilitatea la puteri telepatice și telekinezice, rezistența la droguri și toxine, dar și prelungirea vieții grație puterilor de refacere ale organismului său).
 

 

Jack și vrejul de fasole (teatru de păpuși)

Brașov

12.03.2016 (ora 11:00) - 12.03.2016 (ora 12:00)

O poveste frumoasă, emoționantă unde îl întâlnim pe micuțul Jack, băiatul năzdrăvan, curajos și neînfricat care urcă pe vrejul de fasole apărut noapte în fața casei sale să înfrunte necunoscutul. Acolo are parte de aventuri, se luptă cu personaje necunoscute, fură punga de aur Uriașului și o aduce jos mamei sale ca să scape de sărăcie.

Magique (teatru de păpuși)

Brașov

19.03.2016 (ora 11:00) - 19.03.2016 (ora 12:00)

Teatrul Strada prezintă o poveste fantastică a unei sfere ce devine un omuleț care trecând prin spațiile cunoașterii (spațiul terestru, marin și astral) se transformă în final în OM. Un spectacol non verbal, de animație, unde se folosesc efecte vizuale.

Zilele filmului german şi francez

Brașov

08.04.2016 (ora 01:00) - 10.04.2016 (ora 22:00)

INTRAREA LIBERĂ
Subtitrare în limba română

BACALAUREAT - LANSARE FILM

Brașov

21.06.2016 (ora 19:00) - 21.06.2016 (ora 20:00)

Lansarea filmului va avea loc în prezența regizorului Cristian Mungiu si a echipei filmului.. Bacalaureat, cel mai nou film semnat de Cristian Mungiu, laureat cu Premiul pentru Regie la Festivalul de Film de la Cannes, acordat ex-aequo regizorului român și regizorului francez Olivier Assayas pentru filmul Personal Shopper, poate fi vazut acum in cinematografele din toata tara si in cadrul unor proiectii speciale in mai multe orase.

Testamentul nou nouț - Caravana Metropolis

Brașov

26.07.2016 (ora 22:00) - 26.07.2016 (ora 23:00)

Caravana Metropolis aduce în România un concept popular peste hotare, filmul în aer liber, împreună cu cel mai mare ecran gonflabil pe care l-au întâlnit străzile noastre și un proiector care are puterea de a recreea imaginația. Pe lângă filme, vă promitem luni pline și stele pe cer, brize răcoroase și momente petrecute frumos alături de prieteni și povești care nu sunt ușor de uitat.

Daneza - Caravana Metropolis

Brașov

27.07.2016 (ora 22:00) - 27.07.2016 (ora 23:00)

Arta se naște în stradă și se întoarce în stradă pentru a se manifesta. Caravana Metropolis aduce în România un concept popular peste hotare, filmul în aer liber, împreună cu cel mai mare ecran gonflabil pe care l-au întâlnit străzile noastre și un proiector care are puterea de a recreea imaginația. Pe lângă filme, vă promitem luni pline și stele pe cer, brize răcoroase și momente petrecute frumos alături de prieteni și povești care nu sunt ușor de uitat.

Despre oameni și oi - Caravana Metropolis

Brașov

28.07.2016 (ora 22:00) - 28.07.2016 (ora 23:00)

Arta se naște în stradă și se întoarce în stradă pentru a se manifesta. Caravana Metropolis aduce în România un concept popular peste hotare, filmul în aer liber, împreună cu cel mai mare ecran gonflabil pe care l-au întâlnit străzile noastre și un proiector care are puterea de a recreea imaginația.
Pe lângă filme, vă promitem luni pline și stele pe cer, brize răcoroase și momente petrecute frumos alături de prieteni și povești care nu sunt ușor de uitat.

Fiul lui Saul - Caravana Metropolis

Brașov

29.07.2016 (ora 21:00) - 29.07.2016 (ora 23:00)

Într-o perioadă în care din ce în ce mai multe cinematografe se închid iar majoritatea filmelor care intră în rețeaua de distribuție și au spectatori sunt blockbustere, Caravana Metropolis aduce filmul european de autor mai aproape de publicul larg și este evenimentul care aduce cei mai mulți spectatori pentru acest tip de cinema.  INTRAREA GRATUITĂ  Ora de începere a proiecției este 21:30 – 23:30

83 rezultate