BrașovGări

Locație
Aceasta reclamă se va închide în secunde. Click AICI pentru a accesa instant pagina dorită.
Aceasta reclamă se va închide în secunde. Click AICI pentru a accesa instant pagina dorită.
Aceasta reclamă se va închide în secunde. Click AICI pentru a accesa instant pagina dorită.

Nunta lui Figaro | Operă de W.A. Mozart

După Salonul Muzical al Operei de luni, când i-am spus „Bun găsit, domnule Mozart!”, chiar de aniversarea nașterii lui W.A. Mozart, sâmbătă, 1 februarie 2020, de la ora 18.30, în Sala Operei, vă invităm la o altă capodoperă scrisă de genialul compozitor austriac: „Nunta lui Figaro”. 
„Nunta lui Figaro” este o operă plină de contraste, cu arii melodioase, care la rândul lor evoluează dintr-un cântec liniștit într-o explozie sonoră fulminantă. Libretul  a fost scris în limba italiană de Lorenzo da Ponte, care a fost inspirat de comedia lui Pierre Caron de Beaumarchais - La folle journée ou Le mariage de Figaro. Premiera operei a avut loc la 1 mai 1786, la Burgtheater din Viena, cu Mozart însuşi ca dirijor. „Nunta lui Figaro” s-a reluat un an mai târziu, la Praga, unde s-a bucurat de un triumf răsunător.
Preț bilete: 45 lei – în sală; 35 lei – la balcon lateral pentru elevi, studenți, pensionari 
Acţiunea operei se petrece în castelul Contelui Almaviva, în Sevilla, în secolul al XVIII-lea. Desfăşurarea din „Nunta lui Figaro” este un lung şir de quiproquo-uri neprevăzute şi răsturnări de situaţie care fac din această operă o comedie spumoasă şi de succes. Contele Almaviva, săturat de anii de căsnicie cu Rosina, îi face avansuri menajerei Susanna, iubita lui Figaro. Contele vrea să împiedice căsătoria celor doi şi încearcă toate şiretlicurile. Încurcăturile se ţin lanţ, Rosina îi joacă şi ea o festă soţului pentru ca, în final, Contele Almaviva să-i ceară iertare în faţa tuturor, iar Figaro şi Susanna să îşi redobândească încrederea şi fericirea.
În distribuția spectacolului de sâmbătă îi vom găsi pe artiștii: Adrian Mărcan - Contele Almaviva, Anda Pop - Contesa, Lăcrămioara Schuller - Susanna, Lorand Cristian - Figaro, Corina Purcărea (invitată) - Cherubino, Cristina Roșu - Marcelina, Ștefan Schuller - Doctorul Bartolo, Cristian Dicu - Don Basilio, Alina Ichim - Barbarina, Aurel Aron - Don Curzio, Paul Tomescu - Antonio, Andromeda Nemeș și Mariana Tomescu - Două fete tinere. Își dau concursul Orchestra și Corul Operei Brașov. La pupitrul dirijoral se va afla maestrul Traian Ichim. Regia artistică a spectacolului este semnată de Carmen Dobrescu, iar scenografia și costumele de Rodica Garștea. Asistent regie: Anda Pop. Mișcarea scenică: Nermina Damian. Regie scenă: Silvia Papadopoulos. 
Aceasta reclamă se va închide în secunde. Click AICI pentru a accesa instant pagina dorită.
5 rezultate

Gara Brașov

Brașov

Gara Brașov este cea mai importantă gară din acest oraș, precum și din centrul țării, de aici plecând trenuri în 7 direcții.
Gara a fost construită între 1960 și 1961 (și inaugurată în anul 1962), înlocuind prima gară din Brașov (1873), după un proiect al arhitecților Florin Ionescu și Teonicu Săvulescu.
Sunetul care precedă anunțurile efectuate prin stația de amplificare a gării reprezinta câteva note din opereta Crai Nou de Ciprian Porumbescu.

Gara Bartolomeu

Brașov

Gara Bartolomeu este o stație mai mică decât Gara Centrală Brașov, înspre direcția Făgăraș.
Este amplasată în cartierul Bartolomeu, aproape de fostul complex comercial cu același nume.
Se află la 3.6 km distanță de gara Centrală.

Gara Dârste

Brașov

Gara Dârste din Brașov este o stație mai mică decât Gara Centrală și decât Gara Bartolomeu.
Gara este amplasată în cartierul Dârste, aproape de ieșirea din oraș spre Predeal și București, lângă fabrica de bere.
Se află la 6.2 km distanță de Gara Centrală.

Gara Predeal

Predeal

Gara din Predeal este una din cele două clădiri din România care prezintă o formă de șa geometrică. O putem găsi în cel mai înalt oraș din țară, aflat la 1100 metri altitudine, între masivele muntoase Postăvarul (1799 m) la nord-vest, Piatra Mare (1843 m) la nord, Bucegii (2508 m Vf. Omu) la sud-vest, Baiului şi Fetifoi.
Pe data de 25 decembrie 1968 a fost inaugurată actuala clădire a Gării din Predeal, fiind până în prezent una dintre cele mai moderne construcții din țară. Clădirea este opera prof. Dr. Ing. Mircea Manoilescu din Cluj şi arh. Dr. Ilie Dumitrescu de la I.P.C. Bucureşti. La ea au mai lucrat şi arhitecţii Ilie Rădulescu şi Irina Rosetti.

Gara Făgăraș

Făgăraş

Gara orașului Făgăraș - plecări în toată țara.

5 rezultate