BrașovOperă, teatru, filarmonică

Locație
Aceasta reclamă se va închide în secunde. Click AICI pentru a accesa instant pagina dorită.
Aceasta reclamă se va închide în secunde. Click AICI pentru a accesa instant pagina dorită.
Aceasta reclamă se va închide în secunde. Click AICI pentru a accesa instant pagina dorită.

Nunta lui Figaro | Operă de W.A. Mozart

După Salonul Muzical al Operei de luni, când i-am spus „Bun găsit, domnule Mozart!”, chiar de aniversarea nașterii lui W.A. Mozart, sâmbătă, 1 februarie 2020, de la ora 18.30, în Sala Operei, vă invităm la o altă capodoperă scrisă de genialul compozitor austriac: „Nunta lui Figaro”. 
„Nunta lui Figaro” este o operă plină de contraste, cu arii melodioase, care la rândul lor evoluează dintr-un cântec liniștit într-o explozie sonoră fulminantă. Libretul  a fost scris în limba italiană de Lorenzo da Ponte, care a fost inspirat de comedia lui Pierre Caron de Beaumarchais - La folle journée ou Le mariage de Figaro. Premiera operei a avut loc la 1 mai 1786, la Burgtheater din Viena, cu Mozart însuşi ca dirijor. „Nunta lui Figaro” s-a reluat un an mai târziu, la Praga, unde s-a bucurat de un triumf răsunător.
Preț bilete: 45 lei – în sală; 35 lei – la balcon lateral pentru elevi, studenți, pensionari 
Acţiunea operei se petrece în castelul Contelui Almaviva, în Sevilla, în secolul al XVIII-lea. Desfăşurarea din „Nunta lui Figaro” este un lung şir de quiproquo-uri neprevăzute şi răsturnări de situaţie care fac din această operă o comedie spumoasă şi de succes. Contele Almaviva, săturat de anii de căsnicie cu Rosina, îi face avansuri menajerei Susanna, iubita lui Figaro. Contele vrea să împiedice căsătoria celor doi şi încearcă toate şiretlicurile. Încurcăturile se ţin lanţ, Rosina îi joacă şi ea o festă soţului pentru ca, în final, Contele Almaviva să-i ceară iertare în faţa tuturor, iar Figaro şi Susanna să îşi redobândească încrederea şi fericirea.
În distribuția spectacolului de sâmbătă îi vom găsi pe artiștii: Adrian Mărcan - Contele Almaviva, Anda Pop - Contesa, Lăcrămioara Schuller - Susanna, Lorand Cristian - Figaro, Corina Purcărea (invitată) - Cherubino, Cristina Roșu - Marcelina, Ștefan Schuller - Doctorul Bartolo, Cristian Dicu - Don Basilio, Alina Ichim - Barbarina, Aurel Aron - Don Curzio, Paul Tomescu - Antonio, Andromeda Nemeș și Mariana Tomescu - Două fete tinere. Își dau concursul Orchestra și Corul Operei Brașov. La pupitrul dirijoral se va afla maestrul Traian Ichim. Regia artistică a spectacolului este semnată de Carmen Dobrescu, iar scenografia și costumele de Rodica Garștea. Asistent regie: Anda Pop. Mișcarea scenică: Nermina Damian. Regie scenă: Silvia Papadopoulos. 
Aceasta reclamă se va închide în secunde. Click AICI pentru a accesa instant pagina dorită.
11 rezultate

Opera Brașov

Brașov

Opera Braşov îşi propune să ofere un repertoriu cât mai variat, transformând fiecare spectacol într-un eveniment cultural. 
Misiunea Operei Braşov, ca instituţie de spectacole, se concretizează în crearea unui renume atât pe plan naţional, cât şi internaţional, adresându-se unui public cât mai numeros şi divers.
Pe parcursul a 60 de ani de existenţă şi-a adus o contribuţie importantă la dezvoltarea vieţii culturale a Braşovului şi a regiunii.

Teatrul Arlechino

Brașov

Teatrul  "Arlechino" a fost înfiinţat în anul 1949, funcţionând ca secţie de teatru de păpuși a Teatrului  Dramatic din Braşov.
 Începând cu anul 1991 a devenit instituţie profesionistă independentă. Datorită nivelului artistic deosebit de ridicat a dobândit pe parcursul anilor o serie de succese, atât pe plan naţional cât şi internaţional. 

Filarmonica Braşov

Brașov

Orchestra simfonică a Filarmonicii Braşov oferă publicului meloman creaţia unui evantai repertorial extrem de larg, ce aparţine atât compozitorilor români, cât şi străini, din toate epocile şi orientările estetice muzicale.

Teatrul Sică Aexandrescu

Brașov


Teatrul "Sică Alexandrescu" a luat fiinţă în anul 1946 sub denumirea "Teatrul Poporului". Din 1949 primeşte denumirea de "Teatru de Stat", pentru ca din 1967 marele regizor Sică Alexandrescu, pe atunci directorui teatrului, să îi pună numele de "Teatru Dramatic". Din 1994, pentru a cinsti memoria marelui regizor şi mentor, primeşte denumirea de Teatrul Sică Alexandrescu.
 

Kamerata Kronstadt

Brașov

Kamerata Kronstadt este o nouă orchestră de cameră, tȃnară și dinamică, ce  a luat fiinţă  din dragoste și dăruire pentru muzică, dezvoltând un ambiţios proiect cultural, plin de energie și dragoste pentru public. 
Kamerata Kronstadt reprezintă încă de la primele ei apariții pe scena o formație de elită, un rezultat fericit al îmbinării talentului cu energia debordantă și munca susținută a membrilor acesteia, coordonați de maestrul Cristian Oroșanu.
 

Casa de cultură

Făgăraş

30.11.-0001

Casa Municipală de Cultură Făgăraş desfăşoară proiecte în domeniul educaţiei culturale, organizând evenimente cultural – artistice cu rol educativ, festivaluri şi concursuri, organizând formaţii artistice de amatori, cercuri ştiinţifice şi tehnice, de artă plastică şi populară, cursuri de formare profesională şi de educaţie civică, expoziţii temporare şi permanente, promovând turismul cultural şi stimulând creativitatea şi talentul participanţilor.

Centrul Cultural Reduta

Brașov

Bine ați venit!

Samuel Abraham, construia prima sală de spectacole la Braşov, "Reduta", în 1794, destinată atât balurilor cât şi spectacolelor de teatru şi muzică. În primul său concert, Societatea Filarmonica braşoveană a prezentat, în data de 6 mai 1878, Uvertura la opera "Flautul fermecat" de Mozart şi Simfonia a VI-a de Beethoven, sub bagheta lui Anton Brandner, considerat fondatorul şi primul dirijor al acestei Societăți.

 

Teatrul Particular

Brașov

Teatrul Particular Brașov este primul teatru independent din Brașov înființat în 2010, un teatru dedicat artei actorului, un teatru realizat cu suflet pentru oameni de suflet. Asociația Teatrul Particular a fost înființată de actrița Dorina Roman, care a dorit să aducă, prin spectacolele sale, altceva în fața publicului din Brașov, un alt fel de teatru!
Spectacole de teatru se joacă în fiecare joi ora 19.00, iar rezervarile se fac la 0799 977 357
Preț bilet   25 - 30 lei


 

CENTRUL MULTICULTURAL AL UNIVERSITĂȚII TRANSILVANIA

Brașov

Centrul Multicultural al Universității Transilvania din Brașov reprezintă un spațiu de întâlnire între comunitate și arta contemporană.

CENTRUL MUSASHINO

Brașov

Înființat în 1998 în baza acordului încheiat între Municipiul Brașov și orașul Musashino din Japonia, centrul pune la dispoziție o bibliotecă ce curpinde peste 1300 de volume în limbile japoneză, engleză, franceză și un centru IT.

11 rezultate