BrașovMuzee

Locație
Aceasta reclamă se va închide în secunde. Click AICI pentru a accesa instant pagina dorită.
Aceasta reclamă se va închide în secunde. Click AICI pentru a accesa instant pagina dorită.
Aceasta reclamă se va închide în secunde. Click AICI pentru a accesa instant pagina dorită.

Nunta lui Figaro | Operă de W.A. Mozart

După Salonul Muzical al Operei de luni, când i-am spus „Bun găsit, domnule Mozart!”, chiar de aniversarea nașterii lui W.A. Mozart, sâmbătă, 1 februarie 2020, de la ora 18.30, în Sala Operei, vă invităm la o altă capodoperă scrisă de genialul compozitor austriac: „Nunta lui Figaro”. 
„Nunta lui Figaro” este o operă plină de contraste, cu arii melodioase, care la rândul lor evoluează dintr-un cântec liniștit într-o explozie sonoră fulminantă. Libretul  a fost scris în limba italiană de Lorenzo da Ponte, care a fost inspirat de comedia lui Pierre Caron de Beaumarchais - La folle journée ou Le mariage de Figaro. Premiera operei a avut loc la 1 mai 1786, la Burgtheater din Viena, cu Mozart însuşi ca dirijor. „Nunta lui Figaro” s-a reluat un an mai târziu, la Praga, unde s-a bucurat de un triumf răsunător.
Preț bilete: 45 lei – în sală; 35 lei – la balcon lateral pentru elevi, studenți, pensionari 
Acţiunea operei se petrece în castelul Contelui Almaviva, în Sevilla, în secolul al XVIII-lea. Desfăşurarea din „Nunta lui Figaro” este un lung şir de quiproquo-uri neprevăzute şi răsturnări de situaţie care fac din această operă o comedie spumoasă şi de succes. Contele Almaviva, săturat de anii de căsnicie cu Rosina, îi face avansuri menajerei Susanna, iubita lui Figaro. Contele vrea să împiedice căsătoria celor doi şi încearcă toate şiretlicurile. Încurcăturile se ţin lanţ, Rosina îi joacă şi ea o festă soţului pentru ca, în final, Contele Almaviva să-i ceară iertare în faţa tuturor, iar Figaro şi Susanna să îşi redobândească încrederea şi fericirea.
În distribuția spectacolului de sâmbătă îi vom găsi pe artiștii: Adrian Mărcan - Contele Almaviva, Anda Pop - Contesa, Lăcrămioara Schuller - Susanna, Lorand Cristian - Figaro, Corina Purcărea (invitată) - Cherubino, Cristina Roșu - Marcelina, Ștefan Schuller - Doctorul Bartolo, Cristian Dicu - Don Basilio, Alina Ichim - Barbarina, Aurel Aron - Don Curzio, Paul Tomescu - Antonio, Andromeda Nemeș și Mariana Tomescu - Două fete tinere. Își dau concursul Orchestra și Corul Operei Brașov. La pupitrul dirijoral se va afla maestrul Traian Ichim. Regia artistică a spectacolului este semnată de Carmen Dobrescu, iar scenografia și costumele de Rodica Garștea. Asistent regie: Anda Pop. Mișcarea scenică: Nermina Damian. Regie scenă: Silvia Papadopoulos. 
Aceasta reclamă se va închide în secunde. Click AICI pentru a accesa instant pagina dorită.
15 rezultate

Muzeul de Etnografie "Gheorghe Cernea" Rupea

Rupea

Muzeul Etnografic Gheorghe Cernea Rupea poartă numele uneia dintre cele mai marcante personalităţii a zonei Rupea, dedicată folclorului şi etnografiei româneşti. Gh. Cernea a colecţionat, în decursul vieţii, peste 8000 obiecte cu valoare etnografică pentru a întemeia un muzeu la Sighişoara. A rămas doar un deziderat din cauza războiului şi a regimului comunist.

Muzeul Satului Brănean

Bran

Muzeul Satului Brănean, organizat în anul 1962, în parcul din vecinătatea castelului, reliefează evoluția arhitecturii populare tradiționale din satele zonei Bran, în raport cu ocupațiile de bază, creșterea vitelor și lucrul la pădure, împletite cu agricultura, industria casnică de prelucrare a lânii și meșteșugurile legate de prelucrarea lemnului.

Muzeul Ţării Făgăraşului “Valer Literat”

Făgăraş

Muzeul Ţării Făgăraşului este muzeul unui areal istoric şi etnografic reprezentativ pentru România, care a fost înfiinţat începând cu anul 1923 pe baza patrimoniului colecţionat de către profesorul Valer Literat, sub egida ASTRA. La început s-a aflat în custodia acesteia, până în anul 1951, când Muzeului i-a fost atribuit un sediu stabil şi a primit statutul de instituţie de stat, sub titulatura de Muzeul Orăşenesc Făgăraş.

Muzeul Vămii Medievale Bran

Bran

Muzeul este format din casa Vămii și un part etnografic. Casa Vămii, un monument istoric si cultural la poalele castelului Bran, este un complex arhitectural cu mai multe clădiri.Conceput ca un muzeu în aer liber, Muzeul Satului Brănean prezinta principalele tipuri de gospodării și locuințe, anexe gospodărești, construcții economice și instalații de prelucrarea lemnului și a țesăturilor de lână, acționate hidraulic.Ansamblul cuprinde 18 monumente de arhitectură populară.
 

Muzeul Bisericilor Fortificate

Brașov

Satele transilvănene cu bisericile lor fortificate oferă o imagine vie a peisajului cultural din sudului Transilvaniei. Cele șapte miniaturi ale satului UNESCO prezentate aici, înființate de sașii transilvăneni, se caracterizează printr-un sistem specific de folosire a terenurilor, modelele de așezare și organizare a gospodăriei familiale care au fost păstrate încă din Evul Mediu târziu.

15 rezultate