BrașovMuzee

Aceasta reclamă se va închide în secunde. Click AICI pentru a accesa instant pagina dorită.
Aceasta reclamă se va închide în secunde. Click AICI pentru a accesa instant pagina dorită.
Aceasta reclamă se va închide în secunde. Click AICI pentru a accesa instant pagina dorită.

Nunta lui Figaro | Operă de W.A. Mozart

După Salonul Muzical al Operei de luni, când i-am spus „Bun găsit, domnule Mozart!”, chiar de aniversarea nașterii lui W.A. Mozart, sâmbătă, 1 februarie 2020, de la ora 18.30, în Sala Operei, vă invităm la o altă capodoperă scrisă de genialul compozitor austriac: „Nunta lui Figaro”. 
„Nunta lui Figaro” este o operă plină de contraste, cu arii melodioase, care la rândul lor evoluează dintr-un cântec liniștit într-o explozie sonoră fulminantă. Libretul  a fost scris în limba italiană de Lorenzo da Ponte, care a fost inspirat de comedia lui Pierre Caron de Beaumarchais - La folle journée ou Le mariage de Figaro. Premiera operei a avut loc la 1 mai 1786, la Burgtheater din Viena, cu Mozart însuşi ca dirijor. „Nunta lui Figaro” s-a reluat un an mai târziu, la Praga, unde s-a bucurat de un triumf răsunător.
Preț bilete: 45 lei – în sală; 35 lei – la balcon lateral pentru elevi, studenți, pensionari 
Acţiunea operei se petrece în castelul Contelui Almaviva, în Sevilla, în secolul al XVIII-lea. Desfăşurarea din „Nunta lui Figaro” este un lung şir de quiproquo-uri neprevăzute şi răsturnări de situaţie care fac din această operă o comedie spumoasă şi de succes. Contele Almaviva, săturat de anii de căsnicie cu Rosina, îi face avansuri menajerei Susanna, iubita lui Figaro. Contele vrea să împiedice căsătoria celor doi şi încearcă toate şiretlicurile. Încurcăturile se ţin lanţ, Rosina îi joacă şi ea o festă soţului pentru ca, în final, Contele Almaviva să-i ceară iertare în faţa tuturor, iar Figaro şi Susanna să îşi redobândească încrederea şi fericirea.
În distribuția spectacolului de sâmbătă îi vom găsi pe artiștii: Adrian Mărcan - Contele Almaviva, Anda Pop - Contesa, Lăcrămioara Schuller - Susanna, Lorand Cristian - Figaro, Corina Purcărea (invitată) - Cherubino, Cristina Roșu - Marcelina, Ștefan Schuller - Doctorul Bartolo, Cristian Dicu - Don Basilio, Alina Ichim - Barbarina, Aurel Aron - Don Curzio, Paul Tomescu - Antonio, Andromeda Nemeș și Mariana Tomescu - Două fete tinere. Își dau concursul Orchestra și Corul Operei Brașov. La pupitrul dirijoral se va afla maestrul Traian Ichim. Regia artistică a spectacolului este semnată de Carmen Dobrescu, iar scenografia și costumele de Rodica Garștea. Asistent regie: Anda Pop. Mișcarea scenică: Nermina Damian. Regie scenă: Silvia Papadopoulos. 
Aceasta reclamă se va închide în secunde. Click AICI pentru a accesa instant pagina dorită.

Muzeul de Artă Brasov

BRAȘOV
Bd. Eroilor nr. 21 (zona Centrul istoric)
localizare cu Google Maps

+40 268 47.72.86

contact@muzeulartabv.ro

link website

Muzeul de Artă Braşov este o instituţie publică de cultură, aflată în serviciul societăţii, fără scop lucrativ, deschisă publicului, care colecţionează, conservă, cercetează, restaurează, realizează documentarea patrimoniului muzeal, comunică şi expune, în scopul cunoaşterii, educării, recreerii şi a valorificării patrimoniului muzeal şi a patrimoniului artistic local, regional şi naţional în beneficiul publicului larg.

Harta Metropola

Albume foto

Muzeul de Arta
6 imagini
Muzeul de Arta
Funcţionează ca instituţie publică de cultură, având personalitate juridică proprie, în subordinea Consiliului Judeţean Braşov.
Conform Legii muzeelor şi colecţiilor este clasificat drept muzeu de importanţă judeţeană.

În sălile de la parter sunt organizate expoziţii temporare şi o gamă variată de manifestări culturale (concerte, lansări de carte, mese rotunde, conferinţe etc.). Expoziţia permanentă a Muzeului de Artă Braşov, Galeria Națională, reuneşte o selecţie de lucrări reprezentative pentru arta plastică modernă din spaţiul românesc (pictură şi sculptură). În cadrul expoziţiei sunt incluse piese care ilustrează evoluţia picturii transilvănene din secolele XVIII-XIX şi a artei româneşti din intervalul cuprins între prima jumătate a secolului XIX şi perioada postbelică. Alături de operele maeştrilor artei româneşti figurează în expunere şi creaţiile artiştilor activi la Braşov, de la portretele patriciatului săsesc la lucrările artiştilor contemporani braşoveni. 
 
Muzeul de Artă Braşov a fost  înfiinţat în anul 1949 ca secţie a Muzeului Regional. La 15 februarie 1950 s-a deschis la etajul Casei Sfatului prima expoziţie de artă plastică, iar din 1 martie 1970 muzeul funcţionează în actuala locaţie. Clădirea care adăposteşte Muzeul de Artă Braşov a fost ridicată în anul 1902 după planurile arhitectului braşovean Moritz Wagner, în stilul neobaroc, pentru Asociaţia Meseriaşilor din Braşov (Kronstadt Gewerbeverein). Muzeul de Artă Braşov s-a constituit ca instituţie de sine stătătoare la 1 iunie 1990, în baza Deciziei nr. 227 din 11 iunie 1990, prin desprinderea din Muzeul Judeţean Braşov a Secţiei de Artă.  
 
Program de vizitare: 
Program de iarnă (1 octombrie - 1 aprilie):
            marţi-duminică 09.00-17.00 (cu excepţia sărbătorilor legale)
Program de vară (1 aprilie - 1 octombrie): 
             marţi-duminică 10.00-18.00 (cu excepţia sărbătorilor legale) 
 
Preţ intrare muzeu:
Adulţi: 7 lei
Preşcolari, elevi, studenţi: 1.5 lei
Pensionari: 4 lei
Persoane cu handicap: gratuit

Intrare la expoziţii permanente şi expoziţii temporare
Adulţi: 5,00 Lei
Pensionari: 2,50 Lei  
Preşcolari, elevi, studenţi: 1,00 Leu

Expoziţii temporare (exclusiv)
Adulţi: 3,00  Lei
Pensionari: 1,50 Lei  
Preşcolari, elevi, studenţi: 1,00 Leu

Beneficiază de gratuitate persoanele cu handicap, însoţitorii grupurilor de preşcolari şi elevi (2 persoane), angajaţii din sistemul muzeal şi pensionarii din sistemul asigurărilor sociale de stat, precum şi din alte sisteme de asigurări sociale, care au activat cel puţin 10 ani în domeniul culturii şi al artei (pe bază de adeverinţă emisă de Direcţiile Judeţene pentru Cultură şi Patrimoniu Naţional).
 
Taxe
-taxă audioghid: 5 lei
-taxă fotografiere: 17,00 lei
-taxă filmare: 30,00 Lei
-taxă ghidaj (adulţi): 50 Lei. Pentru grupurile de elevi şi studenţi ghidajul este gratuit.

Pentru programarea unor ghidaje şi lecţii muzeale, vă rugăm să sunați din timp la numărul de telefon al muzeului: +40 (0)268 477 286 
Persoană de contact - Radu Popica
Ghidajul se asigură de marţi până vineri, între orele (09) 10 - 15.30, pentru grupuri organizate (minim 5 persoane), numai cu programare prealabilă (cu anticipaţie de 2 zile lucrătoare).
 
 
 
 

distribuie

Evenimente următoare în Brașov

Evenimentele din Brașov vor fi disponibile în curând.

Recomandări în Brașov

Recomandările din Brașov vor fi disponibile în curând.

Cazare în regim hotelier

metropola.info