BrașovAsociații și cluburi sportive

Locație
Aceasta reclamă se va închide în secunde. Click AICI pentru a accesa instant pagina dorită.
Aceasta reclamă se va închide în secunde. Click AICI pentru a accesa instant pagina dorită.
Aceasta reclamă se va închide în secunde. Click AICI pentru a accesa instant pagina dorită.

Nunta lui Figaro | Operă de W.A. Mozart

După Salonul Muzical al Operei de luni, când i-am spus „Bun găsit, domnule Mozart!”, chiar de aniversarea nașterii lui W.A. Mozart, sâmbătă, 1 februarie 2020, de la ora 18.30, în Sala Operei, vă invităm la o altă capodoperă scrisă de genialul compozitor austriac: „Nunta lui Figaro”. 
„Nunta lui Figaro” este o operă plină de contraste, cu arii melodioase, care la rândul lor evoluează dintr-un cântec liniștit într-o explozie sonoră fulminantă. Libretul  a fost scris în limba italiană de Lorenzo da Ponte, care a fost inspirat de comedia lui Pierre Caron de Beaumarchais - La folle journée ou Le mariage de Figaro. Premiera operei a avut loc la 1 mai 1786, la Burgtheater din Viena, cu Mozart însuşi ca dirijor. „Nunta lui Figaro” s-a reluat un an mai târziu, la Praga, unde s-a bucurat de un triumf răsunător.
Preț bilete: 45 lei – în sală; 35 lei – la balcon lateral pentru elevi, studenți, pensionari 
Acţiunea operei se petrece în castelul Contelui Almaviva, în Sevilla, în secolul al XVIII-lea. Desfăşurarea din „Nunta lui Figaro” este un lung şir de quiproquo-uri neprevăzute şi răsturnări de situaţie care fac din această operă o comedie spumoasă şi de succes. Contele Almaviva, săturat de anii de căsnicie cu Rosina, îi face avansuri menajerei Susanna, iubita lui Figaro. Contele vrea să împiedice căsătoria celor doi şi încearcă toate şiretlicurile. Încurcăturile se ţin lanţ, Rosina îi joacă şi ea o festă soţului pentru ca, în final, Contele Almaviva să-i ceară iertare în faţa tuturor, iar Figaro şi Susanna să îşi redobândească încrederea şi fericirea.
În distribuția spectacolului de sâmbătă îi vom găsi pe artiștii: Adrian Mărcan - Contele Almaviva, Anda Pop - Contesa, Lăcrămioara Schuller - Susanna, Lorand Cristian - Figaro, Corina Purcărea (invitată) - Cherubino, Cristina Roșu - Marcelina, Ștefan Schuller - Doctorul Bartolo, Cristian Dicu - Don Basilio, Alina Ichim - Barbarina, Aurel Aron - Don Curzio, Paul Tomescu - Antonio, Andromeda Nemeș și Mariana Tomescu - Două fete tinere. Își dau concursul Orchestra și Corul Operei Brașov. La pupitrul dirijoral se va afla maestrul Traian Ichim. Regia artistică a spectacolului este semnată de Carmen Dobrescu, iar scenografia și costumele de Rodica Garștea. Asistent regie: Anda Pop. Mișcarea scenică: Nermina Damian. Regie scenă: Silvia Papadopoulos. 
Aceasta reclamă se va închide în secunde. Click AICI pentru a accesa instant pagina dorită.
9 rezultate

Club Sportiv LUNA

Brașov

Clubul sportiv Luna a fost creat dintr-o pasiune pentru a susține un stil de viață.
Apă, sport, relaxare: un tot unitar ce ne definește și ne oferă remediul pentru o viață activă cât mai îndelungată.
Haideți să îmbătrânim TINERI !

Clubul Sportiv Transilvania

Brașov

Clubul Sportiv  Transilvania Brasov este o organizaţie sportivă, legal constituită şi recunoscută oficial, care are ca scop desfăşurarea de activităţi sportive în vederea promovării şi dezvoltării sportului.
 

Asociaţia Sportivă Limpicii Brașov

Înființată în 2002, Asociația Sportivă LIMPICII Brașov are ca scop organizarea, desfășurarea și administrarea activităților fizice sportive în vederea educării fizice și morale a tinerilor.
 

Asociația Sport Club Corona Brașov

Brașov

Corona Brașov este un club sportiv din Brașov, cu multiple secții (șah, fotbal, handbal, hockey), aflat în proprietatea Primăriei Brașov.

Clubul Sportiv Școlar Brașovia

Brașov

Clubul Sportiv Școlar Brașovia a fost înființat în Brașov, în 1 septembrie 1968, pe lângă liceul de Construcții din localitate. S-a pornit la drum cu 6 secții: lupte (libere și greco-romane), box, fotbal handbal, atletism și schi (alpin, fond, biatlon, sărituri). Au trecut 10 ani de la naștere, moment în care a intervenit unirea cu Liceul Sportiv, din care a rezultat Clubul Sportiv Școlar Brașovia. În cadrul acestuia este promovat sportul de performanță, în rândurile copiilor și juniorilor cu vârste cuprinse între 6 și 18 ani, prin 8 discipline sportive: fotbal, baschet (baieți și fete), gimnastică (băieți), schi alpin, schi fond, schi biatlon, schi sărituri și softball. Profesorii CSE Brașovia sunt recunoscuți pentru profesionalismul lor, mulți dintre aceștia fiind și antrenori la loturi naționale ale României. Instruirea sportivilor este gratuită, pentru că Ministerul Educației, Cercetării, Tineretului și Sportului din România subvenționează școala sportivă.

Clubul Carpamont

Brașov

Ai posibilitatea să-ți testezi limitele atât fizice cât și psihice de care crezi că nu ești în stare! Când evadezi cu noi descoperi destinații practicând activități inedite. Îți vei putea depăși limitele și te vei relaxa activ în cele mai uimitoare locuri din România.

CSU Brașov

CSU Brașov este o echipă de baschet înființată în 1966. Clubul are o echipă ce joacă în Divizia A feminină, fiind deționătoarea locului 3 în ultimii 2 ani. CSU Brașov are numeroase echipe de juniori la feminin și masculin ce au obținut aproape în fiecare an titluri naționale. Ehipa joacă în sala Dumitru Popescu Colibași iar echipele de juniori evoluează în sala Colegiului de Informatică Grigore Moisil. Antrenorul echipei feminine  este Dan Calancea iar președintele clubului este Gabriel Calancea. Echipa a evoluat și la masculin în Divizia A obținând locul 4 în 2009. Ulterior, echipa s-a desființat dinlipsă de finanțare. Totuși, echipa activează de anul trecut în Divizia B cu o echipă formată în mare proporție din tineri

Campo Verde - Parc de sport

Campo Verde este o bază sportivă deosebită, dat fiind cadrul său natural inedit, cât și multitudinea de facilități pe care această le oferă (Fotbal, Mini-Fotbal, Golf, Tennis, Fitness, Wellness) toate acestea la cele mai înalte condiții.

Tone and Fly

Ghimbav

Foloseste greutatea propriului corp într-o activitate aeroba care combina principiile traditionale din yoga cu elemente din gimnastica acrobatica, dans si pilates. Dacă întotdeauna alegem confortul, atunci nu vom descoperi capacitățile noastre fizice si psihice!

9 rezultate