BrașovAtracții turistice

Locație
Aceasta reclamă se va închide în secunde. Click AICI pentru a accesa instant pagina dorită.
Aceasta reclamă se va închide în secunde. Click AICI pentru a accesa instant pagina dorită.
Aceasta reclamă se va închide în secunde. Click AICI pentru a accesa instant pagina dorită.

Nunta lui Figaro | Operă de W.A. Mozart

După Salonul Muzical al Operei de luni, când i-am spus „Bun găsit, domnule Mozart!”, chiar de aniversarea nașterii lui W.A. Mozart, sâmbătă, 1 februarie 2020, de la ora 18.30, în Sala Operei, vă invităm la o altă capodoperă scrisă de genialul compozitor austriac: „Nunta lui Figaro”. 
„Nunta lui Figaro” este o operă plină de contraste, cu arii melodioase, care la rândul lor evoluează dintr-un cântec liniștit într-o explozie sonoră fulminantă. Libretul  a fost scris în limba italiană de Lorenzo da Ponte, care a fost inspirat de comedia lui Pierre Caron de Beaumarchais - La folle journée ou Le mariage de Figaro. Premiera operei a avut loc la 1 mai 1786, la Burgtheater din Viena, cu Mozart însuşi ca dirijor. „Nunta lui Figaro” s-a reluat un an mai târziu, la Praga, unde s-a bucurat de un triumf răsunător.
Preț bilete: 45 lei – în sală; 35 lei – la balcon lateral pentru elevi, studenți, pensionari 
Acţiunea operei se petrece în castelul Contelui Almaviva, în Sevilla, în secolul al XVIII-lea. Desfăşurarea din „Nunta lui Figaro” este un lung şir de quiproquo-uri neprevăzute şi răsturnări de situaţie care fac din această operă o comedie spumoasă şi de succes. Contele Almaviva, săturat de anii de căsnicie cu Rosina, îi face avansuri menajerei Susanna, iubita lui Figaro. Contele vrea să împiedice căsătoria celor doi şi încearcă toate şiretlicurile. Încurcăturile se ţin lanţ, Rosina îi joacă şi ea o festă soţului pentru ca, în final, Contele Almaviva să-i ceară iertare în faţa tuturor, iar Figaro şi Susanna să îşi redobândească încrederea şi fericirea.
În distribuția spectacolului de sâmbătă îi vom găsi pe artiștii: Adrian Mărcan - Contele Almaviva, Anda Pop - Contesa, Lăcrămioara Schuller - Susanna, Lorand Cristian - Figaro, Corina Purcărea (invitată) - Cherubino, Cristina Roșu - Marcelina, Ștefan Schuller - Doctorul Bartolo, Cristian Dicu - Don Basilio, Alina Ichim - Barbarina, Aurel Aron - Don Curzio, Paul Tomescu - Antonio, Andromeda Nemeș și Mariana Tomescu - Două fete tinere. Își dau concursul Orchestra și Corul Operei Brașov. La pupitrul dirijoral se va afla maestrul Traian Ichim. Regia artistică a spectacolului este semnată de Carmen Dobrescu, iar scenografia și costumele de Rodica Garștea. Asistent regie: Anda Pop. Mișcarea scenică: Nermina Damian. Regie scenă: Silvia Papadopoulos. 
Aceasta reclamă se va închide în secunde. Click AICI pentru a accesa instant pagina dorită.
35 rezultate

Bastionul Postăvarilor

Brașov

Bastionul Postavarilor, punctul cel mai puternic de apărare a cetății Brașovului, cu forma sa de elipsă, este situat pe colțul nord-estic al cetății. Având o grosime a zidurilor de 2 metri, înălțimea de 20 metri și diametrul de 16 metri, bastionul a fost în posesia breslei aurarilor în jurul anilor 1450-1455, urmând ca în anul 1640 să fie încredințat breslei postăvarilor.

Bastionul Graft

Brașov

Situat la mijlocul laturii de nord – vest a cetăţii, Bastionul Graft, pe sub care curge apa canalului cu acelaşi nume, se sprijină pe baza dealului Warthe, având în apropiere două turnuri exterioare, pază şi supraveghere – Turnul Alb şi Turnul Negru.
Construit probabil în a doua jumătate a secolului al XVI-lea, cândva după 1562, bastionul avea menirea de a întări acest sector, cu foc ce se putea executa atât înspre vest, către Bastionul Fierarilor, cât şi spre nord, către cel al Curelarilor, asupra atacatorilor ce ar fi reuşit să treacă de cele două turnuri ce dominau oraşul.

Biserica Sfântul Bartolomeu

Brașov

Biserica Sfântul Bartolomeu este o biserică evanghelică-luterană construită în secolul al XIII-lea, cu modificări substanțiale în secolul al XV-lea. Aceasta este cel mai vechi monument din oraș și totodată cea mai veche biserică.
Program de vizitare:
Marți: 09:00 - 12:00 și 15:00 - 18:00
Miercuri: 9:00 - 12:00
Joi: 15:00 - 19:00
Vineri: 9:00 - 12:00
 

Poarta Schei

Brașov

Poarta Şchei se află lângă Poarta Ecaterina şi a fost construită în perioada 1827 - 1828 cu rolul de a fluidiza traficul mărit din această zonă.

Casa Sfatului

Brașov

Casa Sfatului din Brașov (în germană Kronstädter Altes Rathaus), un important monument de arhitectură din municipiul Brașov, a fost inițial doar un turn de supraveghere, ale cărui baze se aflau pe cele ale actualului turn.

Bastionul Țesătorilor

Brașov

După ce treci prin Strada Sforii, la 5 minute de plimbare poţi vizita Bastionul Ţesătorilor. Programul de vizitare este de marţi până duminică între orele 10:00 – 18:00, luni fiind închis. Biletul pentru adulţi costă 7 Lei şi 1.5 Lei pentru preşcolari, elevi şi studenţi. Pentru fotografiere trebuie să plăteşti o taxă de 25 lei şi respectiv 35 lei pentru filmare.

După Ziduri

Brașov

Aleea „După ziduri” conduce de-a lungul celeilalte laturi fortificate a Cetății Brașovului și spre Romuri, o zonă care adăpostește două turnuri deja celebre. Turnul Negru (care de fapt are culoare gri) este un turn micuț, ridicat pe o mică coastă abruptă deasupra cetății și datează din secolul al XV-lea. Numele i se trage de la la un trăsnet care l-a lovit și l-a înnegrit.

Biserica Neagră

Brașov

Principalul simbol al Braşovului, Biserica Neagră se situează în imediata apropiere de Piaţa Sfatului. 
Concertele de orgă - sezonul de vară (ora 18:00)
Iunie și Septembrie: Marți; Iulie și August: Marți, Joi, Sâmbătă
Tarif vizitare:
Adulți: 10,00 lei
Studenți: 6,00 lei
Elevi: 3,00 lei

Strada Sforii

Brașov

Strada Sforii este localizată în municipiul Brașov, România, între străzile Cerbului și Poarta Șchei. Existența ei este atestată în documentele din secolul al XVII-lea ca un simplu coridor, pentru a ajuta munca pompierilor. Lățimea Străzii Sforii variază între 1,11 și 1,35 m, ceea ce îi conferă titlul de cea mai îngustă stradă a orașului Brașov. Strada Sforii, cu o lungime de 83 metri, reflectă tendințele de urbanizare a Brașovului medieval.

Prima școală românească

Brașov

Prima școală românească din Brașov se află în interiorul curții Bisericii Sfântul Nicolae din cartierul istoric Șcheii Brașovului. Vechii șcheieni, care practicau un negoț de larg răsunet cu Moldova și Muntenia, dar care ajunseseră să străbată Levantul, Balcanii până departe în Siria și Egipt, au protejat prin danii lăcașul de cultură și învățătură, care astăzi a devenit "Muzeul Prima Școală Românească". Cele aproximativ 4.000 cărți vechi și peste 30.000 documente precum și numeroase obiecte muzeale stau astăzi strajă la temelia istoriei, oferind tuturor posibilitatea de cunoaștere a adevărului care se derula istoric pe aceste meleaguri.

35 rezultate