BrașovCând să vii

Locație
Aceasta reclamă se va închide în secunde. Click AICI pentru a accesa instant pagina dorită.
Aceasta reclamă se va închide în secunde. Click AICI pentru a accesa instant pagina dorită.
Aceasta reclamă se va închide în secunde. Click AICI pentru a accesa instant pagina dorită.

Nunta lui Figaro | Operă de W.A. Mozart

După Salonul Muzical al Operei de luni, când i-am spus „Bun găsit, domnule Mozart!”, chiar de aniversarea nașterii lui W.A. Mozart, sâmbătă, 1 februarie 2020, de la ora 18.30, în Sala Operei, vă invităm la o altă capodoperă scrisă de genialul compozitor austriac: „Nunta lui Figaro”. 
„Nunta lui Figaro” este o operă plină de contraste, cu arii melodioase, care la rândul lor evoluează dintr-un cântec liniștit într-o explozie sonoră fulminantă. Libretul  a fost scris în limba italiană de Lorenzo da Ponte, care a fost inspirat de comedia lui Pierre Caron de Beaumarchais - La folle journée ou Le mariage de Figaro. Premiera operei a avut loc la 1 mai 1786, la Burgtheater din Viena, cu Mozart însuşi ca dirijor. „Nunta lui Figaro” s-a reluat un an mai târziu, la Praga, unde s-a bucurat de un triumf răsunător.
Preț bilete: 45 lei – în sală; 35 lei – la balcon lateral pentru elevi, studenți, pensionari 
Acţiunea operei se petrece în castelul Contelui Almaviva, în Sevilla, în secolul al XVIII-lea. Desfăşurarea din „Nunta lui Figaro” este un lung şir de quiproquo-uri neprevăzute şi răsturnări de situaţie care fac din această operă o comedie spumoasă şi de succes. Contele Almaviva, săturat de anii de căsnicie cu Rosina, îi face avansuri menajerei Susanna, iubita lui Figaro. Contele vrea să împiedice căsătoria celor doi şi încearcă toate şiretlicurile. Încurcăturile se ţin lanţ, Rosina îi joacă şi ea o festă soţului pentru ca, în final, Contele Almaviva să-i ceară iertare în faţa tuturor, iar Figaro şi Susanna să îşi redobândească încrederea şi fericirea.
În distribuția spectacolului de sâmbătă îi vom găsi pe artiștii: Adrian Mărcan - Contele Almaviva, Anda Pop - Contesa, Lăcrămioara Schuller - Susanna, Lorand Cristian - Figaro, Corina Purcărea (invitată) - Cherubino, Cristina Roșu - Marcelina, Ștefan Schuller - Doctorul Bartolo, Cristian Dicu - Don Basilio, Alina Ichim - Barbarina, Aurel Aron - Don Curzio, Paul Tomescu - Antonio, Andromeda Nemeș și Mariana Tomescu - Două fete tinere. Își dau concursul Orchestra și Corul Operei Brașov. La pupitrul dirijoral se va afla maestrul Traian Ichim. Regia artistică a spectacolului este semnată de Carmen Dobrescu, iar scenografia și costumele de Rodica Garștea. Asistent regie: Anda Pop. Mișcarea scenică: Nermina Damian. Regie scenă: Silvia Papadopoulos. 
Aceasta reclamă se va închide în secunde. Click AICI pentru a accesa instant pagina dorită.
10 rezultate

Sărbătoarea Junilor Brașovului

Brașov

05.05.2019 - 05.05.2019 (ora 23:00)

Sărbătoarea Junilor din Scheii Brașovului este o tradiție desfășurată an de an în duminica după Sfintele Sărbători ale Paștelui, duminica Tomii. 
Mai mult decât o manifestare folclorică, Sărbătoarea Junilor este un spectacol ce îmbină elemente de mit, ceremonial și magie.

Balul Penașilor din Hărman

Hărman

06.12.2018 - 07.01.2019

Obiceiul „Penaşilor“ are o vechime de peste 150 de ani. Tinerii din Hărman colindă de la Sfântul Nicolae până la Sfântul Ioan pe toate străzile comunei.
Îşi poartă cu mândrie căciula neagră de blană împodobită cu pene de gâscă şi boboci de trandafiri şi încolonaţi, pornesc din faţa bisericii din centrul satului să colinde pe toate străzile comunei Hărman.
Ei sunt „Penaşii“ şi sunt fericiţi că pot duce mai departe una dintre cele mai vechi tradiţii ale comunei Hărman.

Festivalul de Dramaturgie Contemporană

Brașov

Incepand cu anul 1978, Teatrul Sică Alexandrescu este iniţiatorul şi organizatorul  Festivalului de Dramaturgie Contemporană, un festival care de-a lungul timpului a căpătat notorietate, chiar dacă pentru o perioadă, a fost întrerupt.
Festivalul de Dramaturgie Contemporană,  Braşov este un festival de tradiţie.

BRAȘOV ORAȘ DIN POVESTE

Brașov

În fiecare an, mii de braşoveni se adună în Piaţa Sfatului, pentru a asista la momentul aprinderii beculețelor din bradul de Crăciun, precum și la iluminatul festiv din centrul istoric al Brașovului.
Aprinderea Bradului de Craciun din Piaţa Sfatului şi inaugurarea Târgului de Crăciun este un eveniment spectaculos care are loc de Sf. Nicolae, respectiv în seara de 6 decembrie a fiecărui an, în Piaţa Sfatului. Aprinderea bradului din Piaţa Sfatului constă într-o ceremonie îndeplinită de primarul oraşului alături de un copil, în cadrul unei festivitati speciale.
 

Oktoberfest

Brașov

O tradiție germană adoptată după modelul autentic bavarez, râuri de bere, muzică germană, fanfară, specialități culinare bavareze, un cort imens, jocuri cu premii, sponsori cu renume, deschiderea festivalului prin „a da cep” butoiului cu bere de către autorități romane și germane, reprezintă rețeta de succes a Oktoberfest Brașov.
Decorul bavarez și portul tradițional au devenit un simbol asimilat de cultură locală – dacă la început oamenii admirau steagul bavarez și portul frumos de pe dealurile Alpine, organizatorii au observat prezența din ce în ce mai mare a fetelor îmbrăcate în Dirndl și a băieților în celebrii lederhosen și cămășilor în pătrățele. 

Răvășitul Oilor - Festivalul Brânzei și al Pastramei

Bran

Răvășitul oilor este un obicei vechi de 2000 ani cu care noi românii, îmbogățim patrimoniul cultural european ! 
Răvășitul oilor Bran este cel mai important moment pastoral al anului: se întorc oile de la munte și sunt "răvășite" pentru a fi luate acasă de proprietari ...

Festivalul Medieval „Turnirul Cetăților”

Brașov

Cavalerii medievali şi domniţele lor se întorc în luna august în vestita cetate a Braşovului. Au loc spectacole adevărate de lumini şi foc, turnir cu cai, ateliere meşteşugăreşti, duelul cavalerilor. Nu lipsesc nici atelierele de prezentare a meşteşugurilor tradiţionale româneşti şi nici bucatele noastre vestite.

Festivalul Clătitelor sau Fasching

Prejmer


”Festivalul clătitelor” sau ”Fasching”, după denumirea săsească, este sărbătoarea organizată în comuna Prejmer, înainte de intrarea în Postul Paștelui, potrivit calendarului Bisericii Evanghelice. Este unul dintre evenimentele locale preferate ale tinerilor prejmereni care au avut inițiativa reînvierii obiceiului moștenit de la comunitatea sașilor, majoritară în localitate sute de ani, după 20 de ani.

ZILELE MELCULUI

Teliu


Zilele melcului se organizează anual la Teliu, în luna mai, deoarece în această localitate există aproximativ 20 de ferme de creştere a melcilor. Evenimentul are loc la Căminul Cultural din Teliu constă în organizarea unui târg de agricultură tradiţională şi agricultură ecologică în cadrul căruia sunt prezentate  produse tradiţionale alimentare şi meşteşugăreşti. 

SĂRBĂTOAREA NARCISELOR Dumbrava Vadului

Șercaia

18.05.2019 - 19.05.2019

SĂRBĂTOAREA NARCISELOR are loc în fiecare an în jurul datei de 21 mai, respectiv în prima sâmbăta și duminică dinaintea sărbătorii Sfinților Constantin și Elena, în comuna Șercaia, satul Vad, rezervația naturală “Dumbrava Vadului”.
Poiana Narciselor, locul fermecat în care milioane de flori înfloresc în luna mai - de unde vine numele narcisei.  Anul acesta Festivalul Narciselor va avea loc pe data de 18-19 mai.

10 rezultate