BrașovInformatii utile

Aceasta reclamă se va închide în secunde. Click AICI pentru a accesa instant pagina dorită.
Aceasta reclamă se va închide în secunde. Click AICI pentru a accesa instant pagina dorită.
Aceasta reclamă se va închide în secunde. Click AICI pentru a accesa instant pagina dorită.

Nunta lui Figaro | Operă de W.A. Mozart

După Salonul Muzical al Operei de luni, când i-am spus „Bun găsit, domnule Mozart!”, chiar de aniversarea nașterii lui W.A. Mozart, sâmbătă, 1 februarie 2020, de la ora 18.30, în Sala Operei, vă invităm la o altă capodoperă scrisă de genialul compozitor austriac: „Nunta lui Figaro”. 
„Nunta lui Figaro” este o operă plină de contraste, cu arii melodioase, care la rândul lor evoluează dintr-un cântec liniștit într-o explozie sonoră fulminantă. Libretul  a fost scris în limba italiană de Lorenzo da Ponte, care a fost inspirat de comedia lui Pierre Caron de Beaumarchais - La folle journée ou Le mariage de Figaro. Premiera operei a avut loc la 1 mai 1786, la Burgtheater din Viena, cu Mozart însuşi ca dirijor. „Nunta lui Figaro” s-a reluat un an mai târziu, la Praga, unde s-a bucurat de un triumf răsunător.
Preț bilete: 45 lei – în sală; 35 lei – la balcon lateral pentru elevi, studenți, pensionari 
Acţiunea operei se petrece în castelul Contelui Almaviva, în Sevilla, în secolul al XVIII-lea. Desfăşurarea din „Nunta lui Figaro” este un lung şir de quiproquo-uri neprevăzute şi răsturnări de situaţie care fac din această operă o comedie spumoasă şi de succes. Contele Almaviva, săturat de anii de căsnicie cu Rosina, îi face avansuri menajerei Susanna, iubita lui Figaro. Contele vrea să împiedice căsătoria celor doi şi încearcă toate şiretlicurile. Încurcăturile se ţin lanţ, Rosina îi joacă şi ea o festă soţului pentru ca, în final, Contele Almaviva să-i ceară iertare în faţa tuturor, iar Figaro şi Susanna să îşi redobândească încrederea şi fericirea.
În distribuția spectacolului de sâmbătă îi vom găsi pe artiștii: Adrian Mărcan - Contele Almaviva, Anda Pop - Contesa, Lăcrămioara Schuller - Susanna, Lorand Cristian - Figaro, Corina Purcărea (invitată) - Cherubino, Cristina Roșu - Marcelina, Ștefan Schuller - Doctorul Bartolo, Cristian Dicu - Don Basilio, Alina Ichim - Barbarina, Aurel Aron - Don Curzio, Paul Tomescu - Antonio, Andromeda Nemeș și Mariana Tomescu - Două fete tinere. Își dau concursul Orchestra și Corul Operei Brașov. La pupitrul dirijoral se va afla maestrul Traian Ichim. Regia artistică a spectacolului este semnată de Carmen Dobrescu, iar scenografia și costumele de Rodica Garștea. Asistent regie: Anda Pop. Mișcarea scenică: Nermina Damian. Regie scenă: Silvia Papadopoulos. 
Aceasta reclamă se va închide în secunde. Click AICI pentru a accesa instant pagina dorită.
4 rezultate

PREVENIREA FRAUDELOR ÎN MEDIUL ON-LINE

Internetul a devenit foarte atractiv pentru infractorii cibernetici. Autorii folosesc metode ingenioase și promisiuni în scopul de a obține bani sau informații financiare valoroase de la dumneavoastră.
Una dintre cele mai des folosite incidente de securitate cibernetică de tip fraudă este tentativa de fraudă pe platformele de vânzări online.
Mecanismul utilizat de atacatori este unul dual, țintind atât cumpărătorii, cât și vânzătorii dintr-o platformă. Metoda de atac implică contactarea utilizatorilor și redirecționarea lor către alte soluții de tip chat, de regulă Whatsapp. 

7 bune practici de securitate pentru adresele de email

Confidentialitatea emailurilor a fost intotdeauna un subiect de ingrijorare in randul utilizatorilor iar in ultimii ani ingrijorarea a crescut odata cu incidente de securitate foarte vizibile la nivelul unor servicii / companii cunoscute precum Gmail, Yahoo sau LinkedIn. Evident, nu orice problema de securitate poate fi prevenita sau anticipata insa exista un set minimal de practici pe care le puteti lua in considerare  pentru a asigura o buna securitate pentru adresele de email.

Ce este IoT și cum funcționează?

Description: Află totul despre IoT, istoria acestuia, statistici utile și care sunt previziunile specialiștilor despre viitorul Internet of Things.
IoT (Internt of Things) reprezintă un limbaj de comunicare care face posibilă interconexiunea dintre dispozitive și oameni (aceștia având alocați alocați niște identificatori unici care îi diferențiază). În afara interconexiunii, acest sistem de comunicație asigură și transferul de date într-o rețea fără ca să mai fie nevoie de interacțiunea om-om sau om-mașină.

ATENȚIE LA OFERTELE DE NEREFUZAT!

Internetul este un spațiu fascinant în care comunicarea, informația și divertismentul sunt beneficii ușor de accesat, dar poate  reprezenta și un mediu în care se pot infiltra ușor și escrocii.
În lipsa unei informări corecte cu privire la riscurile la care sunteți expuși, puteți deveni foarte uşor victime ale înșelăciunilor în mediul online. 
Cel mai des, înșelăciunile se comit la achiziționarea online a diverselor produse. 
Acest mod de operare presupune  cumpărarea de pe diverse site-uri de profil a unor  bunuri, care la livrare nu corespund descrierilor iniţiale sau chiar se constată că la momentul verificării coletului sunt înlocuite cu alte produse. 
 

4 rezultate