BrașovCând să vii

Aceasta reclamă se va închide în secunde. Click AICI pentru a accesa instant pagina dorită.
Aceasta reclamă se va închide în secunde. Click AICI pentru a accesa instant pagina dorită.
Aceasta reclamă se va închide în secunde. Click AICI pentru a accesa instant pagina dorită.

Nunta lui Figaro | Operă de W.A. Mozart

După Salonul Muzical al Operei de luni, când i-am spus „Bun găsit, domnule Mozart!”, chiar de aniversarea nașterii lui W.A. Mozart, sâmbătă, 1 februarie 2020, de la ora 18.30, în Sala Operei, vă invităm la o altă capodoperă scrisă de genialul compozitor austriac: „Nunta lui Figaro”. 
„Nunta lui Figaro” este o operă plină de contraste, cu arii melodioase, care la rândul lor evoluează dintr-un cântec liniștit într-o explozie sonoră fulminantă. Libretul  a fost scris în limba italiană de Lorenzo da Ponte, care a fost inspirat de comedia lui Pierre Caron de Beaumarchais - La folle journée ou Le mariage de Figaro. Premiera operei a avut loc la 1 mai 1786, la Burgtheater din Viena, cu Mozart însuşi ca dirijor. „Nunta lui Figaro” s-a reluat un an mai târziu, la Praga, unde s-a bucurat de un triumf răsunător.
Preț bilete: 45 lei – în sală; 35 lei – la balcon lateral pentru elevi, studenți, pensionari 
Acţiunea operei se petrece în castelul Contelui Almaviva, în Sevilla, în secolul al XVIII-lea. Desfăşurarea din „Nunta lui Figaro” este un lung şir de quiproquo-uri neprevăzute şi răsturnări de situaţie care fac din această operă o comedie spumoasă şi de succes. Contele Almaviva, săturat de anii de căsnicie cu Rosina, îi face avansuri menajerei Susanna, iubita lui Figaro. Contele vrea să împiedice căsătoria celor doi şi încearcă toate şiretlicurile. Încurcăturile se ţin lanţ, Rosina îi joacă şi ea o festă soţului pentru ca, în final, Contele Almaviva să-i ceară iertare în faţa tuturor, iar Figaro şi Susanna să îşi redobândească încrederea şi fericirea.
În distribuția spectacolului de sâmbătă îi vom găsi pe artiștii: Adrian Mărcan - Contele Almaviva, Anda Pop - Contesa, Lăcrămioara Schuller - Susanna, Lorand Cristian - Figaro, Corina Purcărea (invitată) - Cherubino, Cristina Roșu - Marcelina, Ștefan Schuller - Doctorul Bartolo, Cristian Dicu - Don Basilio, Alina Ichim - Barbarina, Aurel Aron - Don Curzio, Paul Tomescu - Antonio, Andromeda Nemeș și Mariana Tomescu - Două fete tinere. Își dau concursul Orchestra și Corul Operei Brașov. La pupitrul dirijoral se va afla maestrul Traian Ichim. Regia artistică a spectacolului este semnată de Carmen Dobrescu, iar scenografia și costumele de Rodica Garștea. Asistent regie: Anda Pop. Mișcarea scenică: Nermina Damian. Regie scenă: Silvia Papadopoulos. 
Aceasta reclamă se va închide în secunde. Click AICI pentru a accesa instant pagina dorită.

Răvășitul Oilor - Festivalul Brânzei și al Pastramei

BRAN
Centru Predeluț (zona Predeluţ)
localizare cu Google Maps

+40 751 890.807

link website

Răvășitul oilor este un obicei vechi de 2000 ani cu care noi românii, îmbogățim patrimoniul cultural european ! 
Răvășitul oilor Bran este cel mai important moment pastoral al anului: se întorc oile de la munte și sunt "răvășite" pentru a fi luate acasă de proprietari ...

Albume foto

6 imagini

Răvășitul oilor un vechi obicei pastoral în Romania! turmele de oi se întorc acasă, de la munte pentru iernat ! prilej de distracție și voie bună, mâncare tradițională, bulz, pastramă, must, muzică și dans ... după un an de muncă grea ...
La sfărșitul lui septembrie odată cu vremea rece bârsanele îngrășate sunt coborate de la munte. Le așteaptă stăpânii nerăbdători să le revadă întregi, sănătoase și să-și ia porția de brânză. Coborârea sau răvășitul oilor încheie într-un mod gustos anul pastoral. E o tradiție seculară valorificată din punct de vedere turistic, mai ales pentru că ofera imagini mioritice și mâncare tradițională, plus râuri de muzici, ca și de bulzuri, pastrame, brânzeturi și must.
La Bran serbarea se mută cu fast pe Platoul Reginei, la poalele castelului, locul unde s-a găsit caseta în care se odihnește inima reginei Maria. Meniul sărbătorii conține obligatoriu dansuri pe cântece populare, toate dupa ce musafirii și localnicii își pun încărcătura de bulz “geto-dacic”, pastrame și felurite brânze intens mirositoare în burți. Brânzeturile sunt reginele unei expoziții de măestrie culinară, zona de la poalele Bucegilor având o producție mare de lactate. Brânză la cetină, la coșulet, burduf, toate sortimentele specifice sunt expuse de producători, cei care pe lângă turiști asistă la răvășirea oilor. Obiceiul răvășirii vine în încheierea măsurișului laptelui care are loc în primăvară. Atunci fiecare proprietar de oi/vaci află câtă brânză i se cuvine în toamnă. Tot acum aveți ocazia să admirați și cumpărați obiectele aduse aici de meșteri populari din întreaga Românie. De la ouă încondeiate și până la obiecte vestimentare, paleta e extrem de variată, ca și programul evenimentelor și cel al obiectivelor.

distribuie

Evenimente următoare în Brașov

Evenimentele din Brașov vor fi disponibile în curând.

Recomandări în Brașov

Recomandările din Brașov vor fi disponibile în curând.

Cazare în regim hotelier

metropola.info