Nunta lui Figaro | Operă de W.A. Mozart
„Nunta lui Figaro” este o operă plină de contraste, cu arii melodioase, care la rândul lor evoluează dintr-un cântec liniștit într-o explozie sonoră fulminantă. Libretul a fost scris în limba italiană de Lorenzo da Ponte, care a fost inspirat de comedia lui Pierre Caron de Beaumarchais - La folle journée ou Le mariage de Figaro. Premiera operei a avut loc la 1 mai 1786, la Burgtheater din Viena, cu Mozart însuşi ca dirijor. „Nunta lui Figaro” s-a reluat un an mai târziu, la Praga, unde s-a bucurat de un triumf răsunător.
Preț bilete: 45 lei – în sală; 35 lei – la balcon lateral pentru elevi, studenți, pensionari
În distribuția spectacolului de sâmbătă îi vom găsi pe artiștii: Adrian Mărcan - Contele Almaviva, Anda Pop - Contesa, Lăcrămioara Schuller - Susanna, Lorand Cristian - Figaro, Corina Purcărea (invitată) - Cherubino, Cristina Roșu - Marcelina, Ștefan Schuller - Doctorul Bartolo, Cristian Dicu - Don Basilio, Alina Ichim - Barbarina, Aurel Aron - Don Curzio, Paul Tomescu - Antonio, Andromeda Nemeș și Mariana Tomescu - Două fete tinere. Își dau concursul Orchestra și Corul Operei Brașov. La pupitrul dirijoral se va afla maestrul Traian Ichim. Regia artistică a spectacolului este semnată de Carmen Dobrescu, iar scenografia și costumele de Rodica Garștea. Asistent regie: Anda Pop. Mișcarea scenică: Nermina Damian. Regie scenă: Silvia Papadopoulos.
Sub Tâmpa
Restaurant cu specific tradițional românesc.
Luni-Duminică: 12:00-22:00
BRAȘOV
Aleea Tiberiu Brediceanu nr. 2 (zona Centrul istoric)
localizare cu Google Maps
Sub Tâmpa aduce un concept unic în România: gastronomia transilvăneană neo-tradițională. Culese cu migală din cărți și manuscrise din timpuri îndepărtate, rețetele tradiționale românești sunt reinterpretate cu măiestrie de către Chef Mădălina Santa, în stilul bucătăriei clasice, cu accente presărate prin istorie de diversele influențe ale marilor bucătarii occidentale.
Sub Tâmpa își propune să readucă la viață bucătaria românească autentică a vremurilor de demult — nu doar pe cea țărănească, așa cum se regăsește în meniurile celor mai multe restaurante cu specific românesc din Brașov și din țară. Totodată, punem un accent deosebit pe ingredientele folosite, acestea fiind proaspete și cu origini istorice în gastronomia românilor.
De asemenea, ne mândrim cu reintroducerea în meniul tradițional românesc a unor mâncăruri uitate, cum ar fi racii și porcul de mangaliță, și suntem, în același timp, atenți la mâncărurile nou apărute. Bucătăria românească trebuie să redevină dinamică și creativă, chiar dacă anumite ingrediente provin din alte zone.