BrașovRestaurante și bistrouri

Aceasta reclamă se va închide în secunde. Click AICI pentru a accesa instant pagina dorită.
Aceasta reclamă se va închide în secunde. Click AICI pentru a accesa instant pagina dorită.
Aceasta reclamă se va închide în secunde. Click AICI pentru a accesa instant pagina dorită.

Nunta lui Figaro | Operă de W.A. Mozart

După Salonul Muzical al Operei de luni, când i-am spus „Bun găsit, domnule Mozart!”, chiar de aniversarea nașterii lui W.A. Mozart, sâmbătă, 1 februarie 2020, de la ora 18.30, în Sala Operei, vă invităm la o altă capodoperă scrisă de genialul compozitor austriac: „Nunta lui Figaro”. 
„Nunta lui Figaro” este o operă plină de contraste, cu arii melodioase, care la rândul lor evoluează dintr-un cântec liniștit într-o explozie sonoră fulminantă. Libretul  a fost scris în limba italiană de Lorenzo da Ponte, care a fost inspirat de comedia lui Pierre Caron de Beaumarchais - La folle journée ou Le mariage de Figaro. Premiera operei a avut loc la 1 mai 1786, la Burgtheater din Viena, cu Mozart însuşi ca dirijor. „Nunta lui Figaro” s-a reluat un an mai târziu, la Praga, unde s-a bucurat de un triumf răsunător.
Preț bilete: 45 lei – în sală; 35 lei – la balcon lateral pentru elevi, studenți, pensionari 
Acţiunea operei se petrece în castelul Contelui Almaviva, în Sevilla, în secolul al XVIII-lea. Desfăşurarea din „Nunta lui Figaro” este un lung şir de quiproquo-uri neprevăzute şi răsturnări de situaţie care fac din această operă o comedie spumoasă şi de succes. Contele Almaviva, săturat de anii de căsnicie cu Rosina, îi face avansuri menajerei Susanna, iubita lui Figaro. Contele vrea să împiedice căsătoria celor doi şi încearcă toate şiretlicurile. Încurcăturile se ţin lanţ, Rosina îi joacă şi ea o festă soţului pentru ca, în final, Contele Almaviva să-i ceară iertare în faţa tuturor, iar Figaro şi Susanna să îşi redobândească încrederea şi fericirea.
În distribuția spectacolului de sâmbătă îi vom găsi pe artiștii: Adrian Mărcan - Contele Almaviva, Anda Pop - Contesa, Lăcrămioara Schuller - Susanna, Lorand Cristian - Figaro, Corina Purcărea (invitată) - Cherubino, Cristina Roșu - Marcelina, Ștefan Schuller - Doctorul Bartolo, Cristian Dicu - Don Basilio, Alina Ichim - Barbarina, Aurel Aron - Don Curzio, Paul Tomescu - Antonio, Andromeda Nemeș și Mariana Tomescu - Două fete tinere. Își dau concursul Orchestra și Corul Operei Brașov. La pupitrul dirijoral se va afla maestrul Traian Ichim. Regia artistică a spectacolului este semnată de Carmen Dobrescu, iar scenografia și costumele de Rodica Garștea. Asistent regie: Anda Pop. Mișcarea scenică: Nermina Damian. Regie scenă: Silvia Papadopoulos. 
Aceasta reclamă se va închide în secunde. Click AICI pentru a accesa instant pagina dorită.

Sergiana


lista completă de dotări

BRAȘOV
Str. Mureşenilor nr. 28 (zona Centrul istoric)
localizare cu Google Maps

+40 268 41.97.75

restaurantsergiana@sergiana.ro

link website

Nu te lăsa păcălit de logo-ul fioros de pe ușa restaurantului (un taur destul de supărat) - la Sergiana toate elementele îmbină la prietenie și la petrecerea timpului într-un mod savuros. După ce treci de taur, ești întâmpinat de chelneri îmbrăcați în costume populare care te conduc la masă.

Dotări

  • aer condiționat
  • cablu TV
  • delivery
  • meniul zilei
  • oferte speciale
  • organizare evenimente
  • POS
  • wi-fi
Harta Metropola

Albume foto

Sergiana
6 imagini

Sergiana

O să caști ochii și în stânga și în dreapta pentru că nu-ți vine să crezi câte minunății se ascund în pivnița asta imensă: borcane cu murături expuse în lumina reflectoarelor, bucăți de carne și batoane afumate puse în vitrină, tablouri cu haiduci și șezătoare acoperite cu blană. 
N-o să-ți mai vină să stai cu ochii pe pereți când o să vezi ce ți-au pregătit chelnerii și cu ce te servesc după
 ce te așezi la masă: jumări cu ceapă și pâine proaspătă de casă. Ai grijă să nu te saturi doar din preparatele din 
partea casei. Abia acum urmează partea cea mai delicioasă, și anume, toate preparatele din meniu.
Meniul este scris într-un ton haiducesc ca să-ți fure ochii; nici nu mai știi ce vrei să-ți comanzi când vezi că și 
cele mai banale preparate au o denumire atât de apetisantă:
- minuturile de vin "așeza-te prin tigae și ceaun/ la foc iute, da ferite, să nu iasă scrum/și le cheamă minut... bun";
- grătarul de vine "de vorghit îi văi ș-amar/ c-așa miros se rădica dupe la grătar";
- desertul de vine "dichiseli cu țucăr p-o formă domnască".
Pe lângă denumirile categoriilor, toate bunătățurile ardelenești au un nume specific, cu scurte detalii în care 
bucătarii parcă împărtășesc o parte din tainele știute de ei și numai de ei.
După partea culturală vizitei la Sergiana, vine partea cea mai importantă: degustarea și ospățul propriu-zis.

distribuie

Evenimente următoare în Brașov

Evenimentele din Brașov vor fi disponibile în curând.

Recomandări în Brașov

Recomandările din Brașov vor fi disponibile în curând.

Cazare în regim hotelier

metropola.info