Page 17 - 251
P. 17
Supă cremă de dovleac și cartof dulce
Ingrediente:
Un dovleac mediu plăcintar
Un cartof dulce
Un ardei gras
O roșie galbenă
O roșie mare
O ceapă mare
Un cățel de usturoi
2 morcovi
3 linguri de ulei de susan
Sare, piper
Mod de preparare:
Am tăiat dovleacul, cartoful dulce și morcovii cubulețe. Am condimentat cu sare, piper și
le-am dat cu ulei de susan.
Am copt în cuptorul încins în prealabil la 200°C, până s-au înmuiat. Arome minunate.
Între timp, am pregătit o altă tavă în care am pus roșiile tăiate jumătăți, ceapa, usturoiul,
ardeiul. Și aici am adaugat ulei, sare, piper. Și-au așteptat cuminți rândul la copt.
Am rumenit semințe dovleac în tigaie neaderentă, fără ulei. Apoi am copt și a doua tavă.
Am pus conținutul celor două tăvi într-o oală mare și am pasat legumele bine, cu un
blender vertical. În funcție de cât de groasă vreți să fie supa, mai adăugați sucul lăsat de
roșii și completați cu apă, dacă simțiți că este necesar.
La final se poate decora cu semințe de dovleac,crutoane, bacon, pătrunjel tocat pentru
doritori și smântână. O rețetă perfectă pentru sezonul rece!
Dacă dorești sa pregatesti crutoane de casă, taie pâinea în cubulețe de 1x1cm. Pune in
tava pe hartie de copt, stropește cu ulei de măsline și condimenteaza cu sare, piper, boia
afumată, usturoi granulat, ierburi aromatice uscate (oregano, busuioc, rozmarin). Rume-
neste la cuptorul încins la 200°C 7-8 min.
discount prin aplicatia AhA Pizza Delivery
15%