SibiuMuzee

Locație
Aceasta reclamă se va închide în secunde. Click AICI pentru a accesa instant pagina dorită.
Aceasta reclamă se va închide în secunde. Click AICI pentru a accesa instant pagina dorită.
Aceasta reclamă se va închide în secunde. Click AICI pentru a accesa instant pagina dorită.
Aceasta reclamă se va închide în secunde. Click AICI pentru a accesa instant pagina dorită.
20 rezultate

Muzeul Culturii Săliştene

Sibiu

Sălişte a  fost mereu considerată o „Capitală spirituală a Mărginimii”, iar această titulatură nu este una deloc întâmplătoare. Numărul mare de academicieni şi oameni de ştiinţă care s-au născut la Sălişte au dus renumele localităţii iar astăzi, două săli ale muzeului le sunt dedicate. 

Muzeul Locomotivelor cu Abur

Sibiu

Există o nostalgie pentru acești monștri de metal care, la sfârșitul secolului al XIX-lea și începutul secolului XX, se dovedeau, împreună cu vagoanele pe care le tractau, cele mai rapide și mai confortabile mijloace de transport. Muzeul de locomotive cu aburi Sibiu a fost inaugurat in 1994 si prezinta 35 de locomotive cu aburi, 2 macarale cu aburi si 2 pluguri cu aburi.

Muzeul de Artă Contemporană

Sibiu

Muzeul de Artă Contemporană a Muzeului Naţional Brukenthal este adăpostită de o clădire cu valoare arhitectonică şi istorică, datată 1901, care de-a lungul timpului a adăpostit diverse instituţii de cultură, astăzi redefinindu-se treptat ca o secţiune exclusiv destinată artei contemporane. 

Muzeul de Vânătoare "August von Spiess"

Sibiu


Muzeul de Vânătoare poartă numele uneia dintre personalităţile importante ale oraşului Sibiu la sfârşitul secolului al XIX-lea şi începutul secolului al XX-lea: colonelului August von Spiess, vânător al Casei Regale a României în timpul regelui Ferdinand I. Deschis în anul 1966, muzeul a fost primul cu acest profil la nivel naţional, fiind găzduit în reşedinţa Von Spiess, donată de fiicele colonelului în acest scop. 

Muzeul de Istorie a Farmaciei

Sibiu

Muzeul de Istorie a Farmaciei (deschis în anul 1972) reprezintă prin profilul său o raritate în peisajul muzeografic românesc dar şi european.Înfiinţarea muzeului în Sibiu a avut o dublă motivare: pe de o parte aici a funcţionat prima farmacie pe teritoriul ţării noastre, atestată documentar în anul 1494; pe de altă parte în zona Sibiului s-a dezvoltat o bogată tradiţie a activităţii farmaceutice.
 

Muzeul de Istorie "Casa Altemberger"

Sibiu

Cunoscută astăzi drept Casa Altemberger, după numele primului său proprietar, clădirea a fost cumpărată în anul 1545 de magistratura oraşului, devenind sediul Primăriei pentru 400 de ani (până în 1948). Casa a fost construită de primarul Sibiului Thomas Altemberger în perioada 1470-1491, lipită de Turnul de Poartă.

Muzeul Municipal Mediaş

Sibiu

Istorie românească, germană şi maghiară. Plus istorie dacică şi primitivă, dar şi o colecţie din domeniul ştiinţelor naturii. Asta vei găsi la Muzeul Municipal din Mediaş.Cea mai veche dintre instituţiile de cultură existente astăzi la Mediaş, muzeul îşi are începuturile documentate în a doua jumătate a secolului al XIX-lea, iar fondarea sa este definitivată în anul 1901.

Muzeul Civilizației Transilvane „ASTRA”

Sibiu

Dintr-un muzeu etnografic clasic, specific secolelor XIX şi XX, cu expuneri de serii de obiecte, pe domenii, pe genuri, pe stiluri sau pe tehnici de lucru, muzeul proiectat pentru ilustrarea civilizaţiei transilvane în toată dinamica sa istorică şi polivalenţa sa culturală deplasează accentul dinspre factologic spre fenomenologic, dinspre naţional spre european, dinspre mono- spre multucultural, dinspre sincronic spre diacronic, adică spre relaţionarea şi conexarea proceselor etnoculturale, transgresând limitele  frontierelor efemere sau “tradiţionale”, de natură administrativă sau etno-culturală.

Muzeul "Valea Hârtibaciului"

Sibiu

Din punct de vedere tematic, muzeul aduce în evidenţă specificul etnografic al întregii zone a Văii Hârtibaciului prin ilustrarea vieţii cotidiene a românilor, saşilor şi maghiarilor din această zonă.Patrimoniul muzeal cuprinde peste 5000 de obiecte din domenii diverse: etnografie, arheologie, istorie, artă decorativă, fotografii, însă ineditul este reprezentat de colecţia dedicată obiceiului Fuga Lolelor şi colecţia portului popular.

Muzeul Interetnic al Văii Hârtibaciului

Sibiu

Muzeul este în localitatea Alțâna și a fost înființat în 2013, poartă numele de Muzeul Interetnic al Văii Hârtibaciului.Ansamblul muzeistic este amenajat într-o gospodărie veche, de pe la 1888 care a fost restaurată.Colecţia etnografică cuprinde un număr de peste 1000 de obiecte adunate în decursul a 12 ani, din 25 de localităţi de pe Valea Hârtibaciului.

20 rezultate