SibiuMuzee

Locație
Aceasta reclamă se va închide în secunde. Click AICI pentru a accesa instant pagina dorită.
Aceasta reclamă se va închide în secunde. Click AICI pentru a accesa instant pagina dorită.
Aceasta reclamă se va închide în secunde. Click AICI pentru a accesa instant pagina dorită.
Aceasta reclamă se va închide în secunde. Click AICI pentru a accesa instant pagina dorită.
20 rezultate

Muzeul Civilizaţiei Populare Tradiţionale Astra

Sibiu

Loc ideal pentru păstrarea spiritului românesc autentic, Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului este aşezat într-un adevărat paradis, în rezervaţia naturală "Dumbrava Sibiului". Dispunând de un lac şi de peste zece kilometri de alei, muzeul prilejuieşte plimbări de tot felul, de la clasicul mers pe jos, până la un scurt tur cu trăsura, cu sania sau cu barca. Vegetaţia luxuriantă îi ajută pe oameni să respire aer curat, dar şi să ignore pentru câteva minute sau ore agitaţia obişnuită a oraşului.

Muzeul Național Brukenthal

Sibiu

Muzeul naţional Brukenthal este cel mai mare muzeu din SE Europei, datorită în primul rând vastelor colecţii aflate în patrimoniul instituţiei. Situat în centrul istoric al oraşului Sibiu, complexul naţional Brukenthal este alcătuit din Palatul Brukenthal, Muzeul de Istorie Naturală, Muzeul de Istorie, Muzeul de Istoria Farmaciei, şi Muzeul de Arme şi Trofee de Vânătoare. Muzeul brukenthal este primul muzeu deschis oficial în Romania în anul 1817, la acea vreme având 1090 de picturi din colecţia baronului Samuel Brukenthal.

Muzeul Bisericii Evanghelice

Sibiu

Deschis în 2007, Muzeul Bisericii Evanghelice C.A. din România (Muzeul B.E.R.) oferă un tur cronologic şi tematic prin istoria minorităţii germane din Transilvania cât şi a Bisericii evanghelice din întreaga Românie. Pe lângă această expoziţie permanentă sunt organizate în mod regulat şi expoziţii temporare cu un spectru tematic larg cum ar fi arta, arhitectura, restaurări, teme istorice, socio-politice şi de actualitate.

Muzeul de Etnografie şi Artă Populară Săsească "Emil Sigerus"

Sibiu

Monument istoric situat în Piaţa Mică nr.21, edificiul cunoscut şi sub numele de “Hala Măcelarilor”, aşa cum apare menţionat încă din anul 1370 în matricolele bisericii parohiale, ”Casa Arteelor” este considerată cea mai veche “casă de breaslă” din Transilvania.

Muzeul de Etnografie Universala "Franz Binder"

Sibiu

Inaugurat la 18 mai 1993, ca departament al Complexului Naţional Muzeal ASTRA din Sibiu, Muzeul de Etnografie Universală „Franz Binder” este primul şi, până în prezent, singurul muzeu din România a cărui activitate constă, aproape exclusiv, în a face cunoscute publicului diferite aspecte de cultură, civilizaţie şi artă ale popoarelor extraeuropene.

Muzeul de Istorie Naturala

Sibiu

Cu un început modest şi fără un sediu propriu, confruntat cu problema creşterii permanente a colecţiilor, Muzeul de Ştiinţe a fiinţat în diferite clădiri particulare ale oraşului. Bazele acestui muzeu au fost puse încă din 1849, prin înfiinţarea Societăţii ardelene de ştiinţe naturale din care, de-a lungul anilor, au făcut parte personalităţi marcante ale vieţii ştiinţifice şi culturale interne şi internaţionale. 

Muzeul Industriei Textile

Sibiu

Muzeul este unic in Romania si existenta sa se datoreaza in primul rand traditiei textile care exista in orasul Cisnadie. Încă din perioada medievală, Cisnădia era recunoscută pentru numărul mare al breslelor, dar mai ales pentru tradiţia în meşteşugul postăvăritului şi ţesătoriei. Învecinarea cu satele din Mărginimea Sibiului, unde creşterea oilor era îndeletnicirea principală, a permis apariţia atelierelor de prelucrare a lânii.

Muzeul orăşenesc Avrig

Sibiu

Muzeul este organizat în trei secţiuni şi o sală de expoziţii. Prima secţiune îi este dedicată iluministului Gheorghe Lazăr, original din Avrig; a doua secţiune prezintă exponate de artă populară şi obiecte de industrie casnică, iar ultima secţiune prezintă o cameră ţărănească cu interior specific zonei Avrigului.
 

Casa Memorială "Hermann Oberth"

Sibiu

Muzeul a fost inaugurat în anul 1994 cu ocazia aniversării a 100 de ani de la naşterea marelui savant Hermann Oberth, pionier al zborurilor interplanetare şi a tehnicii rachetei. Muzeul este structurat pe trei module expoziţionale dedicate lui Conrad Haas, inventatorul primei rachete în trepte cu combustibil, Hermann Oberth, părinte al zborurilor spaţiale şi Dumitru Dorin Prunariu, primul cosmonaut român.

Muzeul "Badea Cârţan"

Sibiu

 Casa celui care a mers pe jos până la Roma ca să vadă Columna lui Traian și pentru a aduna mărturii despre originea latină a poporului roman a devenit punct de atracție principal al zonei. Ansamblul Badea Cârțan este compus din casa și șura țărănească de acum 100 de ani care găzduiesc o colecție de icoane pe sticlă, precum și o mare parte dintre cărțile și obiectele care i-au aparținut acestuia.

20 rezultate