SibiuÎmprejurimi

Locație
Aceasta reclamă se va închide în secunde. Click AICI pentru a accesa instant pagina dorită.
Aceasta reclamă se va închide în secunde. Click AICI pentru a accesa instant pagina dorită.
Aceasta reclamă se va închide în secunde. Click AICI pentru a accesa instant pagina dorită.
Aceasta reclamă se va închide în secunde. Click AICI pentru a accesa instant pagina dorită.
24 rezultate

Castelul Turnul Roșu

Sibiu

    Castelul Turnu Roșu din Boita, județul Sibiu, a fost menționat pentru prima dată într-un document regal din 1453. Castelul situat într-o regiune strategică a fost un important loc de vamă. Potrivit legendei, denumirea castelului provine de la faptul că zidurile castelului au fost vopsite în roșu cu sângele turcilor învinși într-o bătălie, din 1493, pe când aceștia se retrăgeau spre Țara Românească.

Schitul Păltiniș

Sibiu

Situat la intrarea în stațiunea Păltiniș, la o altitudine de 1.350 metri, Schitul cu Biserica acestuia, având hramul “Schimbarea la față a Domnului”, este unul dintre cele mai pitorești si mai asaltate locuri de către turiști. În fapt respectivul lăcaș de cult, unde de la Revoluție s-au oficiat peste 100 de cununii religioase și 50 de botezuri, este o mică bisericuță din lemn ctitorită de mitropolitul Nicolae Bălan, în jurul anului 1930, recent pictată,si care include si o casă de odihnă pentru salariații Bisericii Ortodoxe Române.

Lacul Iezerul Mare

Sibiu

     Lacul Iezerul Mare este situat pe versantul nordic al platoului Cindrel, la o altitudine de 1.998 m. A luat naştere într-un circ glaciar,
fiind situat în Rezervaţia Naturală Iezerele Cindrelului. Legendele vorbesc că acest lac s-ar fi format din lacrimile unei tinere ciobăniţe.
​El se situează pe locul 7 în ierarhia lacurilor glaciare din România.

Lacul "fără fund"

Sibiu

     "Lacul fără fund" face parte din complexul celor 52 de lacuri sărate, care se află în cunoscuta stațiune balneoclimaterică Ocna Sibiului.
Este situat în Parcul Public al Orașului Ocna Sibiului, în imediata apropiere a stației C.F.R., fiind cunoscut sub numele de "Lacul Lemnelor"
 sau "Lacul Francisc".
  

Cascada Bâlea

Sibiu

     Cascada Bâlea, denumită și Urlătoarea Bâlei, este situată în Munții Făgărașului între vârfurile Moldoveanu și Negoiu,​ pe Valea Bâlii. Este cea mai mare cascadă în trepte din România, cu o cădere de 60 m, și marchează treapta inferioară a circului glaciar Bâlea.

Rezervația Naturala Arpășel

Sibiu

     Având o suprafaţă de 736 ha, Rezervaţia Arpăşel, este situată pe versantul nordic al Munţilor Făgărăş, cuprinzând etajul alpin, subalpin şi montan superior, de la 2.500 m la 1.000 m altitudine. Vegetaţia este formată din păduri de amestec, molidişuri, afin, jnepenişuri, fitocenoze saxicole, ferigi, iarba roşioară, sălcii pitice, piciorul cocoşului, degetăruţ, steregoaie, omag şi păiş.

Vârful Capra

Sibiu

      Capra este un vârf muntos situat în Masivul Făgăraș, care are altitudinea de 2.494 metri. La baza lui se află lacul glaciar Capra.
      Este ușor accesibil de la lacul Bâlea prin șaua Capra.  

Parcul Natural Dumbrava Sibiului

Sibiu

     Parcul Natural Dumbrava Sibiului este situat la 4 km de centrul orașului, în direcția sud-vest, de-a lungul șoselei care merge spre Rășinari. Acesta ocupă o suprafață de aproximativ 1.000 ha. Mai mult de jumătate din arborii de aici depășește 100 de ani, iar câteva zeci de exemplare de stejar depășesc 200 de ani.
​Înconjurate de suprafața teritorială a rezervației, nefăcând totuși parte din aceasta, se află Muzeul Civilizației Populare Tradiționale „ASTRA” (unul din cele mai mari muzee în aer liber din România), Grădina zoologică și zona fostului Han Dumbrava, actual Hotel Hilton împreună cu zona fostului camping.

Rezervația geologică Vulcanii noroioși de la Hașag

Sibiu

   Vulcanii noroioși de la Hașag (monument al naturii) alcătuiesc o arie protejată de interes național (rezervație naturală de tip geologic), situată în Transilvania, pe teritoriul județului Sibiu. Rezervația este situată în lunca pârâului Vișa, între Hașag si Mândra, mai exact spus pe teritoriul comunei Loamneș, ocupând  o suprafață de 1 ha.
  Vulcanii sunt formați din trei coșuri, de mărimi diferite, cel mai mare având un diametru de 50 m și o înalțime de 6-8 m.

Lacul Gura Râului

Sibiu

  Lacul Gura Râului este un lac de acumulare și este situat pe teritoriul comunei Gura Râului, avand o suprafață de 65 ha. Lacul este utilizat pentru alimentarea cu apă a orașului Sibiu, producerea de energie electrica și pentru regularizarea Râului Cibin. Barajul cu același nume a fost finalizat în anul 1981, are o înălțime de 72 m, iar în avalul acestuia este amplasată o microhidrocentrala de 3.8 MW. 
    
    
  
  

24 rezultate