SibiuÎmprejurimi

Locație
Aceasta reclamă se va închide în secunde. Click AICI pentru a accesa instant pagina dorită.
Aceasta reclamă se va închide în secunde. Click AICI pentru a accesa instant pagina dorită.
Aceasta reclamă se va închide în secunde. Click AICI pentru a accesa instant pagina dorită.
Aceasta reclamă se va închide în secunde. Click AICI pentru a accesa instant pagina dorită.
24 rezultate

Transfăgărășanul

Sibiu

Transfăgărășanul este una dintre cele mai lungi și cele mai spectaculoase șosele montane din țara noastră. Drumul se întinde pe o lungime de 92 de kilometri, pe teritoriile județelor Argeș și Sibiu și traversează, de la sud la nord, Munții Făgăraș, făcând legătura între regiunile istorice Muntenia și Transilvania.

Biserica fortificată din Cisnădioara

Sibiu

Biserica fortificată din Cisnădioara este una dintre cele mai vizitate atracții turistice din județului Sibiu. Aceasta a fost ridicată pe culmea unui deal, din localitatea cu același nume, la începutul secolul al XII-lea, între anii 1162-1223. Aceasta  biserică din piatră este înconjurată de ziduri, tot din piatră, ce aveau rol de apărare. Biserica și zidurile se mai pot admira și azi.

Biserica fortificată din Biertan

Sibiu

În localitatea sibiană Biertan există o frumoasă biserică evanghelică fortificată ce atrage anual sute de turiști români şi străini.
Aceasta datează din Evul Mediu, fiind construită în secolul al XIV-lea. Biserica se află situată pe colina din centrul localității și
este înconjurată de ziduri de piatră, 6 turnuri de apărare şi 3 bastioane.

Lacul Bâlea

Sibiu

Lacul Bâlea este situat la o altitudine de peste 2000 de metri si face parte din Rezervația Naturală "Golul alpin Bâlea". Pe lânga acest lac, aici se mai află si cascada cu același nume; această zona alpină este considerată a fi cea mai grandioasă din Carpații Meridionali.În interiorul ei se află și două stațiuni turistice cunoscute, Cascada Bâlea și Bâlea Lac, preferate de turiști tot timpul anului.

 

Ocna Sibiului

Sibiu

La Ocna Sibiului vin turiștii atât pentru tratament, cât și pentru agrement. Stațiunea balneară se află situată la 15 km nord de Sibiu,
pe valea Râului Vișa și a fost înființată în anul 1845. Stațiunea și-a atras renumele de la lacurile heliotermice  aflat aici – formate pe
locul unor vechi mine de sare – dintre care cele mai cunoscute sunt Lacul Fără Fund, Lacul Ocna Pustie și Lacul Brâncoveanu.

Mediaș

Sibiu

Un alt oraș pitoresc din județul Sibiu este Mediașul. Centrul istoric al localității poate fi comparat cu un muzeu în aer liber care impresionează atât prin istoria, cât și prin arhitectura sa, ce îmbină vechiul și noul. Aici pot fi admirate construcții în stil gotic, baroc, renascentist, neoclasic, dar și secession. 

Mănăstirea cisterciană de la Cârța

Sibiu

 Localitatea și mănastirea Cârța este situată la 43 km de Sibiu pe drumul spre Brașov. Aici se păstrează ruinele mănăstirii cisterciene, unul dintre cele mai vechi și importante monumente ale stiului gotic timpuriu din Transilvania. Cistercienii sunt un ordin călugăresc originar din Franța, și răspândit în mai multe țări. În prezent, mănăstirea nu mai deține toate clădirile și anexele inițiale, multe dintre acestea prăbușindu-se. Nava principală nu mai are tavan - pe locul ei se află un cimitir în memoria soldaților germani căzuți în primul război mondial.

Păltiniș

Sibiu

Păltiniș este o altă stațiune montană foarte cunoscută din județul Sibiu. Aceasta se află situată pe versantul nord-estic al Munților Cindrel, la 35 de km distanță de orașul Sibiu. Se spune despre Păltiniș că este cea mai veche stațiune montană din țara noastră, fiin înființată în secolul al XIX-lea. Aici există și trei vile, vechi de peste un secol, declarate monumente istorice – Casa Turiștilor, Casa Medicilor şi Sala Monaco – Casa Memorială „Constantin Noica” și Schitul „Schimbarea la față”, locul unde este înmormântat acesta.

Biserica fortificată Copșa Mare

Sibiu

Copșa Mare este o localitate în județul Sibiu. Comuna liberă a vechiului Fundus Regius, Copșa Mare stăpânea cele mai întinse și renumite plantații  viticole din Țara Vinului. La începutul secolului al XIV-lea slujbele erau oficiate într-o bazilică gotică cu trei nave , însă un document din 1283 aduce cu sine ipoteza existenței unei bazilici mai vechi. Ca în multe alte cazuri, și bazilica de aici a suferit numeroase transformări de-a lungul vremii datorate situației politice și economice din Transilvania.

 

Cetatea Slimnic

Sibiu

Cetatea de la Slimnic, unul dintre cele mai importante obiective turistice ale judeţului, aflată pe lista monumentelor istorice, aşezată la marginea fostului scaun al Sibiului, înainte de dealurile care îl despărţeau de scaunul Mediaşului, a fost ridicată în întregime din cărămidă, zidurile exterioare fiind sprijinite de contraforţi în trepte.
Odinioară, în preajma ei, se afla un codru întins, intrat în tradiţia populară drept loc de refugiu al haiducilor. Iniţial, se pare că, pe locul actualei cetăţi, a existat o fortificaţie de dimensiuni mai reduse. Acesteia i-a aparţinut şi capela gotică din nordul cetăţii, transformată, ulterior într-un turn de apărare.

24 rezultate