SibiuAtracții turistice

Locație
Aceasta reclamă se va închide în secunde. Click AICI pentru a accesa instant pagina dorită.
Aceasta reclamă se va închide în secunde. Click AICI pentru a accesa instant pagina dorită.
Aceasta reclamă se va închide în secunde. Click AICI pentru a accesa instant pagina dorită.
Aceasta reclamă se va închide în secunde. Click AICI pentru a accesa instant pagina dorită.
22 rezultate

Pasajul Scărilor

Sibiu

Considerat a fi cel mai pitoresc loc caracteristic Sibiului vechi, Pasajul Scărilor cunoscut şi sub numele de “Zidul cu ace”, face legătura între Oraşul de Sus şi Oraşul de Jos, prin două ramificații de scări și arcade ce înconjurau zidurile cetății din jurul Bisericii Evanghelice. El este construit în secolul al XIV-lea și făcea partea din cea de-a treia centură de fortificații a orașului.

Turnul Pielarilor

Sibiu

Turnul Pielarilor din Sibiu este un turn construit în secolul al XV-lea în orașul Sibiu. Face parte din cea de-a patra centură de fortificații a orașului. Turnul este unul din cele două turnuri păstrate în forma originală în Oraşul de Jos.

Turnul Gros

Sibiu

Turnul Gros din Sibiu (în germană Dicker Turm) este un turn construit în secolul al XVI-lea în orașul Sibiu și care făcea parte din fortificațiile înglobate ulterior centurilor de apărare a orașului. În clădirea turnului a fost instalat în anul 1788 primul teatru al orașului, înființat de tipograful Martin Hochmeister. Aici au fost organizate spectacole teatrale până în anul 1949, când sala a fost afectată de un incendiu.

Turnul Archebuzierilor

Sibiu

Este cel mai sudic dintre cele trei turnuri: Turnul Archebuzierilor, Turnul Olarilor și Turnul Dulgherilor. Forma sa actuală este a unei prisme ortogonale cu partea superioară ieşită în afară, sprijinită, la fel ca majoritatea turnurilor sibiene, pe console în ale căror arce de legătură sunt prevăzute guri de aruncare. 

Biserica reformata

Sibiu

Biserica reformata este un lăcaș de cult reformat (calvin) din municipiul Sibiu, în apropiere de Catedrala Ortodoxă. Biserica reformată a fost construită în perioada 1784-1786, în urma aprobării împăratului Iosif II și pe terenul donat de baronul Losontzi Bánffy Farkas. Este un edificiu cu fațadă îngustă, cu interior sobru, fiind inclusă pe Lista monumentelor istorice din județul Sibiu din anul 2015.

Biserica Franciscana

Sibiu

Biserica Franciscană de astăzi a fost, la începuturile sale, în Evul Mediu, Mănăstirea Clariselor, apartinând unui sever ordin de călugăriţe, fiind construită în mai multe etape, între anii 1425-1776. După reforma luterană, mănăstirea a fost desfiinţată, iar biserica a fost utilizată vreme îndelungată ca depozit de cereale, degradându-se treptat.

Casa Luxemburg

Sibiu

Edificiul care adăposteşte “Casa Luxemburg”, a cărui zidărie veche este încă sesizabilă la nivelul subsolului, a fost construit pe prima incintă de fortificaţie a aşezării “Villa Hermani”, devenită ulterior Hermannstadt, adică Sibiul de azi. Se presupune că primul nume l-a primit după culoarea visinie a pereţilor dar şi după stilul aparte al construcţiei. 

Sinagoga Mare

Sibiu

Sinagoga Mare din Sibiu este un lăcaș de cult evreiesc din municipiul Sibiu și a fost inclusă pe Lista monumentelor istorice din judetul Sibiu din anul 2015. Ea a fost construită între anii 1898-1899, în stil eclectic. Sinagoga, care este în principal un element important în viata religioasă a unei comunităti, are însă și un caracter multifuncțional.

Bastionul Soldisch

Sibiu

Bastionul Soldisch din Sibiu, denumit și Bastionul Mercenarilor, este un bastion construit în perioada 1622-1627 în orașul Sibiu și face parte din fortificațiile înglobate ulterior centurilor de apărare a orașului, el fiind situat în capătul vestic al fortificațiilor. Fortificațiile târzii ale orașului medieval Sibiu au fost incluse pe Lista monumentelor istorice din județul Sibiu din anul 2004.

Bastionul Haller

Sibiu

Bastionul Haller din Sibiu este un bastion construit în a doua jumătate a secolului al XVI-lea. Bastionul este construit din caramida si umplut cu pamânt, având zidurile cu o lungime totala de 223 metri si înaltimea maxima a zidului de 9 metri. Pentru o mai buna aparare, zidurile erau prevazute la cca 1 metru de limita superioara cu distantiere, realizate din piatra, pentru a împiedica instalarea scarilor de asediu. 

22 rezultate