BrașovArene și parcuri

Locație
Aceasta reclamă se va închide în secunde. Click AICI pentru a accesa instant pagina dorită.
Aceasta reclamă se va închide în secunde. Click AICI pentru a accesa instant pagina dorită.
Aceasta reclamă se va închide în secunde. Click AICI pentru a accesa instant pagina dorită.

Nunta lui Figaro | Operă de W.A. Mozart

După Salonul Muzical al Operei de luni, când i-am spus „Bun găsit, domnule Mozart!”, chiar de aniversarea nașterii lui W.A. Mozart, sâmbătă, 1 februarie 2020, de la ora 18.30, în Sala Operei, vă invităm la o altă capodoperă scrisă de genialul compozitor austriac: „Nunta lui Figaro”. 
„Nunta lui Figaro” este o operă plină de contraste, cu arii melodioase, care la rândul lor evoluează dintr-un cântec liniștit într-o explozie sonoră fulminantă. Libretul  a fost scris în limba italiană de Lorenzo da Ponte, care a fost inspirat de comedia lui Pierre Caron de Beaumarchais - La folle journée ou Le mariage de Figaro. Premiera operei a avut loc la 1 mai 1786, la Burgtheater din Viena, cu Mozart însuşi ca dirijor. „Nunta lui Figaro” s-a reluat un an mai târziu, la Praga, unde s-a bucurat de un triumf răsunător.
Preț bilete: 45 lei – în sală; 35 lei – la balcon lateral pentru elevi, studenți, pensionari 
Acţiunea operei se petrece în castelul Contelui Almaviva, în Sevilla, în secolul al XVIII-lea. Desfăşurarea din „Nunta lui Figaro” este un lung şir de quiproquo-uri neprevăzute şi răsturnări de situaţie care fac din această operă o comedie spumoasă şi de succes. Contele Almaviva, săturat de anii de căsnicie cu Rosina, îi face avansuri menajerei Susanna, iubita lui Figaro. Contele vrea să împiedice căsătoria celor doi şi încearcă toate şiretlicurile. Încurcăturile se ţin lanţ, Rosina îi joacă şi ea o festă soţului pentru ca, în final, Contele Almaviva să-i ceară iertare în faţa tuturor, iar Figaro şi Susanna să îşi redobândească încrederea şi fericirea.
În distribuția spectacolului de sâmbătă îi vom găsi pe artiștii: Adrian Mărcan - Contele Almaviva, Anda Pop - Contesa, Lăcrămioara Schuller - Susanna, Lorand Cristian - Figaro, Corina Purcărea (invitată) - Cherubino, Cristina Roșu - Marcelina, Ștefan Schuller - Doctorul Bartolo, Cristian Dicu - Don Basilio, Alina Ichim - Barbarina, Aurel Aron - Don Curzio, Paul Tomescu - Antonio, Andromeda Nemeș și Mariana Tomescu - Două fete tinere. Își dau concursul Orchestra și Corul Operei Brașov. La pupitrul dirijoral se va afla maestrul Traian Ichim. Regia artistică a spectacolului este semnată de Carmen Dobrescu, iar scenografia și costumele de Rodica Garștea. Asistent regie: Anda Pop. Mișcarea scenică: Nermina Damian. Regie scenă: Silvia Papadopoulos. 
Aceasta reclamă se va închide în secunde. Click AICI pentru a accesa instant pagina dorită.
29 rezultate

Tărâmul Cailor - Echitație Cișmașu

Hărman

Dacă dorești să pătrunzi într-o lume minunată, plină de emoție și bucurie, alege să-ți petreci câteva ore în șaua unui cal !
La numai 10 minute de Brașov puteți lua lecții de călărie, puteți face plimbări în natură precum și plimbări cu ponei pentru copii.
Departe de stresul cotidian, puteți respira profund aerul proaspăt și puteți păși alături de un camarad de nădejdie într-o lume nouă, o lume plină de libertate și relaxare. Misunea noastră este să aducem valoare în viața oamenilor prin activitățile noastre alături de cai !

 

CENTRUL DE ECHITAȚIE SPERANȚA

Poiana Brașov

Centrul de călărie situat în imediata apropiere a stațiunii Poiana Brasov, vă oferă în orice sezon posibilitatea practicării călăriei, participarea la agreabile plimbări cu trăsura, căruța sau sania în splendidul decor al stațiunii Poiana Brașov și a împrejurimilor sale.
Centrul de Echitație Poiana Brașov dispune de cai din rasa gidran, huțul și lipițan.

Centrul de echitație Pănicel

Râșnov

Pănicel se găsește pe un domeniu de aprox. 70.000 mp, oferind o minunată priveliște asupra Munților Bucegi, Piatra Craiului și Postăvarul, domeniul reprezentând un loc ideal de refugiu de aglomerația urbană. Domeniul pe care se află, nu are vecini apropiați, este împrejmuit și păzit 24h din 24. Este amplasat la 2 Km de orașul Râșnov și la 0,5 km de Drumul Național, pe un drum de țară accesibil pe toată durata anului.

Equus Solis centru de echitație

Sânpetru

Cel mai frumos centru de echitație! Veți învăța să călăriți de la cei mai buni!  Vă așteptăm la noi!

Patinoarul Olimpic

Brașov

Patinoarul Olimpic din Brașov este situat in spatele Gării centrale, în incinta Parcului Tractorul și are acces auto cu parcări publice de pe strada Turnului. Patinoarul Olimpic a fost inaugurat în ianuarie 2010 iar beneficiarul patinoarului este Primăria Braşov, întregul complex fiind administrat de Direcţia Sport şi Tineret a Municipiului Braşov. Patinoarul  este casa  echipei de hochei Corona Wolves Brașov  și este cel mai nou și cel mai modern patinoar la ora actuală din România .

Sala Sporturilor Dumitru Popescu Colibași

Brașov

Sala Sporturilor D. P. Colibaşi Braşov a fost supusă unui amplu proces de modernizare, fiind înlocuite toate instalaţiile (electrice, termice, sanitare), suprafaţa de joc, tabela de marcaj. S-a suplimentat puterea instalaţiei de iluminat de la suprafaţa de joc. Sala este dotată cu instalaţie de tratare a aerului oferind confort termic pe parcursul întregului an celor care utilizează baza sportivă. Lucrările de modernizare au presupus şi suplimentarea spaţiilor existente.

Bazinul Olimpic

Brașov

Noul bazin este la standarde internaționale și a fost dat în folosinţă în aprilie 2013. Este acum o clădire cu trei niveluri şi îndeplineşte toate standardele pentru desfăşurarea de competiţii sportive interne şi internaţionale.
Bazinul Olimpic din Brasov este localizat lângă gara centrală și dispune de locuri de parcare. În apropiere se află Sala Sporturilor.

Paradisul Acvatic

Brașov

De la prichindeii care se bălăcesc în apă lângă părinţi, la vârstnicii care, deşi se deplasează greu, ajung la bazin pentru a se hrăni cu porţia de sănătate, nu există persoana care sa nu fie binevenita in lumea apei.
Vă oferim posibilitatea de a vă bucura de razele soarelui în zona de sezlonguri amenajată în jurul bazinelor pentru aproximativ 1500 de persoane. Paradisul Acvatic întruneşte toate condiţiile pentru a reprezenta un adevărat complex de sănătate, fiind întins pe o suprafaţă de 12.000 mp parte acoperită şi 12.000 mp destinaţi sezonului estival.

Laguna Albastră

Făgăraş

Piscina, cu apă încălzită în permanență la o temperatură constantă de 25 °C, are o suprafață de 2000 mp și se adresează tuturor categoriilor de amatori de distracții și relaxare, adâncimea fiind de la 20 la 40 cm în cele trei bazine special destinate pentru copii, iar pentru cei cu oarecare experiență „în ale înotului”, punem la dispoziție bazinul mare cu o adâncime începând de la 80 cm până la 190 cm.

Parcul Rudolf

Brașov

Parcul Rudolf, este unul din minunatele parcuri, în care braşovenii se pot bucura de o un moment de relaxare şi linişte în aer liber.
În urmă cu 100 de ani, acesta era locul de promenadă pentru cetăţenii oraşului de la poalele Tâmpei.

29 rezultate