BrașovArene și parcuri

Locație
Aceasta reclamă se va închide în secunde. Click AICI pentru a accesa instant pagina dorită.
Aceasta reclamă se va închide în secunde. Click AICI pentru a accesa instant pagina dorită.
Aceasta reclamă se va închide în secunde. Click AICI pentru a accesa instant pagina dorită.

Nunta lui Figaro | Operă de W.A. Mozart

După Salonul Muzical al Operei de luni, când i-am spus „Bun găsit, domnule Mozart!”, chiar de aniversarea nașterii lui W.A. Mozart, sâmbătă, 1 februarie 2020, de la ora 18.30, în Sala Operei, vă invităm la o altă capodoperă scrisă de genialul compozitor austriac: „Nunta lui Figaro”. 
„Nunta lui Figaro” este o operă plină de contraste, cu arii melodioase, care la rândul lor evoluează dintr-un cântec liniștit într-o explozie sonoră fulminantă. Libretul  a fost scris în limba italiană de Lorenzo da Ponte, care a fost inspirat de comedia lui Pierre Caron de Beaumarchais - La folle journée ou Le mariage de Figaro. Premiera operei a avut loc la 1 mai 1786, la Burgtheater din Viena, cu Mozart însuşi ca dirijor. „Nunta lui Figaro” s-a reluat un an mai târziu, la Praga, unde s-a bucurat de un triumf răsunător.
Preț bilete: 45 lei – în sală; 35 lei – la balcon lateral pentru elevi, studenți, pensionari 
Acţiunea operei se petrece în castelul Contelui Almaviva, în Sevilla, în secolul al XVIII-lea. Desfăşurarea din „Nunta lui Figaro” este un lung şir de quiproquo-uri neprevăzute şi răsturnări de situaţie care fac din această operă o comedie spumoasă şi de succes. Contele Almaviva, săturat de anii de căsnicie cu Rosina, îi face avansuri menajerei Susanna, iubita lui Figaro. Contele vrea să împiedice căsătoria celor doi şi încearcă toate şiretlicurile. Încurcăturile se ţin lanţ, Rosina îi joacă şi ea o festă soţului pentru ca, în final, Contele Almaviva să-i ceară iertare în faţa tuturor, iar Figaro şi Susanna să îşi redobândească încrederea şi fericirea.
În distribuția spectacolului de sâmbătă îi vom găsi pe artiștii: Adrian Mărcan - Contele Almaviva, Anda Pop - Contesa, Lăcrămioara Schuller - Susanna, Lorand Cristian - Figaro, Corina Purcărea (invitată) - Cherubino, Cristina Roșu - Marcelina, Ștefan Schuller - Doctorul Bartolo, Cristian Dicu - Don Basilio, Alina Ichim - Barbarina, Aurel Aron - Don Curzio, Paul Tomescu - Antonio, Andromeda Nemeș și Mariana Tomescu - Două fete tinere. Își dau concursul Orchestra și Corul Operei Brașov. La pupitrul dirijoral se va afla maestrul Traian Ichim. Regia artistică a spectacolului este semnată de Carmen Dobrescu, iar scenografia și costumele de Rodica Garștea. Asistent regie: Anda Pop. Mișcarea scenică: Nermina Damian. Regie scenă: Silvia Papadopoulos. 
Aceasta reclamă se va închide în secunde. Click AICI pentru a accesa instant pagina dorită.
29 rezultate

Parcul Schaeffler

Brașov

Parcul Schaeffler România
Schaeffler România are o istorie comună cu parcul Livada Poştei care a luat fiinţă în anul 2007, când Primăria Braşov a invitat compania noastră să se implice într-o acţiune de reabilitare a spaţiului. De atunci şi până în prezent, compania s-a implicat constant în întreţinerea parcului, atât prin sprijin financiar, cât şi prin acţiuni de voluntariat, întreprinse de angajaţii Schaeffler România.

 

Parcul Central Nicolae Titulescu

Brașov

Parcul Central "Nicolae Titulescu" este situat între B-dul Eroilor și str. Nicolae Iorga, în apropierea Bibliotecii Județene "George Barițiu", înconjurată de  Hotel Aro Palace, Corpul T al Universității Transilvania, Hotel Capitol, Primăria Brașov, Biserica Sfânta Treime (sec. XVII - XIX) și Casa Armatei.
Acest parc, cel mai mare parc din oraș. este prevăzut cu loc de joacă pentru copii, dotat cu groapă cu nisip, tobogane, leagăne, învârtitoare etc. 

Parcul Tractorul

Brașov

Parcul Tractorul este o locașie pentru sport și relaxare. Este amenajat cu bănci, alei și aranjamente florale. În cadrul său se află o bază sportivă, care include două terenuri de fotbal și unul de minifotbal. Există și un teren de baschet și o pistă pentru role, cu o lungime de 250 de metri, fitness în aer liber şi copaci proaspăt plantaţi, precum si Patinoarul Olimpic din Brașov.

Parcul Trandafirilor

Brașov

Parc de dimensiuni mai mari, preferat pentru plimbări de familie, se află în cartierul Răcădau.  Înconjurat de blocuri și lipsit de vegetație înaltă dezvoltată, parcul este avantajat de imaginea  Tâmpei și a dealului Melcilor, aflate în apropiere.
Dotări: spații de joacă pentru copii dotate cu leagăne, tobogane, groapă de nisip, învârtitoare, fântâna arteziană, mese de șah.

Parcul si lacul Noua

Brașov

Acum mai bine de un secol, izvoarele şi pânza freatică de mică adâncime au creat mai multe ochiuri de apă în Noua. Nu puteau fi numite lacuri şi aveau forme neregulate. În 1959, s-au făcut lucrări de amenajare a zonei. Lacul principal a primit o insulă artificială de belvedere, pe care se putea ajunge cu ajutorul unei punți, iar o mică colină artificială plantată cu arbori decorativi întregea ansamblul peisagistic. Pe lac au fost aduse bărci, iar zona a devenit unul dintre punctele de atracţie ale Braşovului.  

Parcul Magnolia

Brașov

Parcul Magnolia este situat în centrul civic al orașului, înconjurat de cel mai mare "giratoriu" al Brașovului și numeroase clădiri de birouri. "Marele giratoriu" care înconjoară Parcul Magnolia și  o parte din blocurile cu locuințe sau de birouri din jurul său este format din strada Toamnei și bulvardele Mihail Kogălniceanu, Griviței și 15 Noiembrie.

Parcul Tiberiu Brediceanu

Brașov

Dacă îți dorești liniște și aer curat, încearcă o plimbare dimineața devreme prin Parcul Tiberiu Brediceanu sau parcul de sub Tâmpa.
Bucură-te de liniște... probabil cel mai 'silențios' este parcul Tiberiu Brediceanu de sub Tâmpa. Situat de-a lungul aleii de sub Tâmpa, ocazional mai trec mașini și autocare cu turiști către parcarea special amenajată. Însa în urma unui proiect turistic s-au montat boxe pe turnurile din vechiul zid al cetății și toată ziua este prezentată istoria cetății.

Parcul Coresi

Brașov

Indiferent ce ai vrea să faci, avem tot ce trebuie: jocuri pentru cei mici şi cei mari, parcuri pentru plimbări sau sport şi multe altele.
Te invităm să te bucuri de liniştea naturii într-o mică oază verde, Parcul Coresi. Iar dacă statul pe loc nu-ţi face cu ochiul, te poţi aventura în zona dedicată sportivilor, unde găseşti terenul de baschet sau chiar o pistă de skateboarding!

Centrul de echitație Diana

Râșnov

Centrul de echitație Diana din Râșnov, deține cai pentru agrement, lipițani și metișii lor, ponei, arabi și metișii acestora, într-o paletă variată de culori, având ocazia de a vă aventura cu aceștia în excursii în grup-călare pe teren variat din Cheile Râșnoavei, sau în plimbări cu atelaje sau cu sania. După o zi agitată, o plimbare călare îți va garanta relaxarea și pacea sufletească!

 

Parc Aventura

Brașov

Parcul de aventură este o activitate sportivă şi recreativă în aer liber, un mod foarte plăcut de a petrece timpul liber cu familia şi cu prietenii.
Parc Aventura Braşov dispune de 14 trasee de dificultate progresivă. Fiecare participant la aventură primeşte un echipament de securitate cu 2 carabiniere, care trebuie folosite în permanenţă pentru siguranţă.
 

29 rezultate