BrașovRestaurante și bistrouri

Aceasta reclamă se va închide în secunde. Click AICI pentru a accesa instant pagina dorită.
Aceasta reclamă se va închide în secunde. Click AICI pentru a accesa instant pagina dorită.
Aceasta reclamă se va închide în secunde. Click AICI pentru a accesa instant pagina dorită.

Nunta lui Figaro | Operă de W.A. Mozart

După Salonul Muzical al Operei de luni, când i-am spus „Bun găsit, domnule Mozart!”, chiar de aniversarea nașterii lui W.A. Mozart, sâmbătă, 1 februarie 2020, de la ora 18.30, în Sala Operei, vă invităm la o altă capodoperă scrisă de genialul compozitor austriac: „Nunta lui Figaro”. 
„Nunta lui Figaro” este o operă plină de contraste, cu arii melodioase, care la rândul lor evoluează dintr-un cântec liniștit într-o explozie sonoră fulminantă. Libretul  a fost scris în limba italiană de Lorenzo da Ponte, care a fost inspirat de comedia lui Pierre Caron de Beaumarchais - La folle journée ou Le mariage de Figaro. Premiera operei a avut loc la 1 mai 1786, la Burgtheater din Viena, cu Mozart însuşi ca dirijor. „Nunta lui Figaro” s-a reluat un an mai târziu, la Praga, unde s-a bucurat de un triumf răsunător.
Preț bilete: 45 lei – în sală; 35 lei – la balcon lateral pentru elevi, studenți, pensionari 
Acţiunea operei se petrece în castelul Contelui Almaviva, în Sevilla, în secolul al XVIII-lea. Desfăşurarea din „Nunta lui Figaro” este un lung şir de quiproquo-uri neprevăzute şi răsturnări de situaţie care fac din această operă o comedie spumoasă şi de succes. Contele Almaviva, săturat de anii de căsnicie cu Rosina, îi face avansuri menajerei Susanna, iubita lui Figaro. Contele vrea să împiedice căsătoria celor doi şi încearcă toate şiretlicurile. Încurcăturile se ţin lanţ, Rosina îi joacă şi ea o festă soţului pentru ca, în final, Contele Almaviva să-i ceară iertare în faţa tuturor, iar Figaro şi Susanna să îşi redobândească încrederea şi fericirea.
În distribuția spectacolului de sâmbătă îi vom găsi pe artiștii: Adrian Mărcan - Contele Almaviva, Anda Pop - Contesa, Lăcrămioara Schuller - Susanna, Lorand Cristian - Figaro, Corina Purcărea (invitată) - Cherubino, Cristina Roșu - Marcelina, Ștefan Schuller - Doctorul Bartolo, Cristian Dicu - Don Basilio, Alina Ichim - Barbarina, Aurel Aron - Don Curzio, Paul Tomescu - Antonio, Andromeda Nemeș și Mariana Tomescu - Două fete tinere. Își dau concursul Orchestra și Corul Operei Brașov. La pupitrul dirijoral se va afla maestrul Traian Ichim. Regia artistică a spectacolului este semnată de Carmen Dobrescu, iar scenografia și costumele de Rodica Garștea. Asistent regie: Anda Pop. Mișcarea scenică: Nermina Damian. Regie scenă: Silvia Papadopoulos. 
Aceasta reclamă se va închide în secunde. Click AICI pentru a accesa instant pagina dorită.

Restaurant Cerbul Carpatin


lista completă de dotări

BRAȘOV
Piaţa Sfatului nr. 14
localizare cu Google Maps

+40 722 67.74.52

restaurantcerbul@aro-palace.ro

link website

Situat în inima Brașovului, în Piața Sfatului, Cerbul Carpatin este unul dintre cele mai trainice și mai renumite restaurante cu specific românesc din Brașov.
 

Dotări

  • aer condiționat
  • cablu TV
  • delivery
  • organizare evenimente
  • POS
  • wi-fi
Harta Metropola

Albume foto

Cerbul Carpatin
8 imagini

Cerbul Carpatin

      Situat în inima Brașovului, în Piața Sfatului, Cerbul Carpatin este unul dintre cele mai trainice și mai renumite restaurante cu specific românesc din Brașov.
 
Restaurantul Cerbul Carpatin este amplasat in Piața Sfatului, lângă vechea primărie a Brașovului medieval. Casa care găzduiește restaurantul a fost construită între 1541 si 1547 la ordinul Apolloniei Hirscher, soția primarului Brașovului în acele vremuri. Clădirea, altădată hală comercială ce adăpostea negustorii renumitelor bresle brașovene, găzduieste la parter și în beciuri, un local cu specific românesc.
Pivnița și vinoteca sunt renumite pentru diversitatea și calitatea vinurilor prezentate și degustate într-o atmosferă care reconstituie vremurile de altadată.
Tradițiile și obiceiurile românești sunt ilustrate de programe artistice ale Ansamblului Folcloric “Cerbul Carpatin” care a reușit să își câstige un bine meritat renume atât prin spectacolele ținute în țară cât și prin reprezentațiile din Franța, Turcia, Italia, S.U.A., Belgia, Danemarca și alte tari. De zeci de ani, preparatele din bucătăria tradițională romanească și îndeosebi specialitățile ardelenești fac deliciul oaspeților care trec pragul Restaurantului Cerbul Carpatin.
Crama este faimoasă pentru colecția sa de vinuri adunate din toate podgoriile țării, iar spectacolele folclorice întregesc atmosfera ospitalieră românească.
               
Capacitate:
 
Restaurant - 190 locuri
 
Berărie - 38 locuri
 
Cramă - 70 locuri
 
Terasă - 85 locuri

 

 

distribuie

Evenimente următoare în Brașov

Evenimentele din Brașov vor fi disponibile în curând.

Recomandări în Brașov

Recomandările din Brașov vor fi disponibile în curând.

Cazare în regim hotelier

metropola.info