BrașovRestaurante și bistrouri

Locație
Dotări
Specific
Extra
Aceasta reclamă se va închide în secunde. Click AICI pentru a accesa instant pagina dorită.
Aceasta reclamă se va închide în secunde. Click AICI pentru a accesa instant pagina dorită.
Aceasta reclamă se va închide în secunde. Click AICI pentru a accesa instant pagina dorită.

Nunta lui Figaro | Operă de W.A. Mozart

După Salonul Muzical al Operei de luni, când i-am spus „Bun găsit, domnule Mozart!”, chiar de aniversarea nașterii lui W.A. Mozart, sâmbătă, 1 februarie 2020, de la ora 18.30, în Sala Operei, vă invităm la o altă capodoperă scrisă de genialul compozitor austriac: „Nunta lui Figaro”. 
„Nunta lui Figaro” este o operă plină de contraste, cu arii melodioase, care la rândul lor evoluează dintr-un cântec liniștit într-o explozie sonoră fulminantă. Libretul  a fost scris în limba italiană de Lorenzo da Ponte, care a fost inspirat de comedia lui Pierre Caron de Beaumarchais - La folle journée ou Le mariage de Figaro. Premiera operei a avut loc la 1 mai 1786, la Burgtheater din Viena, cu Mozart însuşi ca dirijor. „Nunta lui Figaro” s-a reluat un an mai târziu, la Praga, unde s-a bucurat de un triumf răsunător.
Preț bilete: 45 lei – în sală; 35 lei – la balcon lateral pentru elevi, studenți, pensionari 
Acţiunea operei se petrece în castelul Contelui Almaviva, în Sevilla, în secolul al XVIII-lea. Desfăşurarea din „Nunta lui Figaro” este un lung şir de quiproquo-uri neprevăzute şi răsturnări de situaţie care fac din această operă o comedie spumoasă şi de succes. Contele Almaviva, săturat de anii de căsnicie cu Rosina, îi face avansuri menajerei Susanna, iubita lui Figaro. Contele vrea să împiedice căsătoria celor doi şi încearcă toate şiretlicurile. Încurcăturile se ţin lanţ, Rosina îi joacă şi ea o festă soţului pentru ca, în final, Contele Almaviva să-i ceară iertare în faţa tuturor, iar Figaro şi Susanna să îşi redobândească încrederea şi fericirea.
În distribuția spectacolului de sâmbătă îi vom găsi pe artiștii: Adrian Mărcan - Contele Almaviva, Anda Pop - Contesa, Lăcrămioara Schuller - Susanna, Lorand Cristian - Figaro, Corina Purcărea (invitată) - Cherubino, Cristina Roșu - Marcelina, Ștefan Schuller - Doctorul Bartolo, Cristian Dicu - Don Basilio, Alina Ichim - Barbarina, Aurel Aron - Don Curzio, Paul Tomescu - Antonio, Andromeda Nemeș și Mariana Tomescu - Două fete tinere. Își dau concursul Orchestra și Corul Operei Brașov. La pupitrul dirijoral se va afla maestrul Traian Ichim. Regia artistică a spectacolului este semnată de Carmen Dobrescu, iar scenografia și costumele de Rodica Garștea. Asistent regie: Anda Pop. Mișcarea scenică: Nermina Damian. Regie scenă: Silvia Papadopoulos. 
Aceasta reclamă se va închide în secunde. Click AICI pentru a accesa instant pagina dorită.
134 rezultate

Millenium Bistro

Brașov

specific internațional

Restaurant Millenium reuşeşte să satisfacă toate poftele atât prin mâncăruri excelente şi băuturi de-o potrivă, cât şi prin servirea ireproşabilă. E un loc frumos intim şi relaxant care poate deveni un loc de suflet, putându-ţi sărbători orice eveniment important. 

Neptunus

Brașov

specific italian specific mediteranean

Neptunus este un restaurant cu specific italian mediteranean, cu influenţă din bucătăria ischitană-napoletană, dar şi cu multe alte preparate tradiţionale.

Pandamania

Brașov

specific chinezesc

Pandamania este un restaurant cu specific chinezesc, care reuşeşte să cucerească tot mai multe persoane dornice să încerce mâncaruri fresh, făcute pe loc. Clienţii se pot bucura de mâncarea chinezească şi la domiciliu, făcând doar o comandă telefonică.

Restaurant Gustări - Residence Bistro & Restaurant

Brașov

specific internațional

Restaurantul din Piața Sfatului este un local deosebit, situat într-un loc plin de farmec - centrul istoric al Brașovului.

Roata Norocului

Brașov

specific tradițional românesc

Roata Norocului este un restaurant al oamenilor grăbiţi. Aici ei vor fi serviţi rapid pentru că timpul clientului este foarte important.

Sergiana

Brașov

specific tradițional românesc

Nu te lăsa păcălit de logo-ul fioros de pe ușa restaurantului (un taur destul de supărat) - la Sergiana toate elementele îmbină la prietenie și la petrecerea timpului într-un mod savuros. După ce treci de taur, ești întâmpinat de chelneri îmbrăcați în costume populare care te conduc la masă.

Simone

Brașov

specific internațional

Este amenajat într-o clădire medievală, veche de sute de ani, cu un singur nivel ( parter), iar interiorul foarte chic îmbină arhitectura clasică a clădirii cu designul modern al mobilierului şi decoraţiunilor. Conectarea între cele 2 stiluri este realizată prin elementele de lemn masiv (mesele şi scaunele robuste).

Taverna Sârbului

Brașov

specific sârbesc


În inima legendarului Braşov, la intersecţia paşilor desenaţi de mii de turişti între serpentinele Tâmpei şi impozantele ziduri ale Bisericii Negre, te îmbie mireasma fără seamăn a minunatelor produse preparate cu măiestrie de către bucătarii Tavernei Sârbului.
 

Restaurant Românesc Transilvania

Brașov

specific tradițional românesc

Restaurantul Transilvania ce poartă numele şi zonelor ardeleneşti printre care se numără şi Braşovul, are specific tradiţional, muzică de excepţie şi mâncare din belşug.

Trattoria del Chianti

Brașov

specific italian

Trattoria Del Chianti este un restaurant cu specific italienesc din zona centrală a Italiei (Toscana). Aici se îmbină în cea mai reușită formulă bucătăria tradiţională cu cea modernă.

134 rezultate