BrașovRestaurante și bistrouri

Locație
Dotări
Specific
Extra
Aceasta reclamă se va închide în secunde. Click AICI pentru a accesa instant pagina dorită.
Aceasta reclamă se va închide în secunde. Click AICI pentru a accesa instant pagina dorită.
Aceasta reclamă se va închide în secunde. Click AICI pentru a accesa instant pagina dorită.

Nunta lui Figaro | Operă de W.A. Mozart

După Salonul Muzical al Operei de luni, când i-am spus „Bun găsit, domnule Mozart!”, chiar de aniversarea nașterii lui W.A. Mozart, sâmbătă, 1 februarie 2020, de la ora 18.30, în Sala Operei, vă invităm la o altă capodoperă scrisă de genialul compozitor austriac: „Nunta lui Figaro”. 
„Nunta lui Figaro” este o operă plină de contraste, cu arii melodioase, care la rândul lor evoluează dintr-un cântec liniștit într-o explozie sonoră fulminantă. Libretul  a fost scris în limba italiană de Lorenzo da Ponte, care a fost inspirat de comedia lui Pierre Caron de Beaumarchais - La folle journée ou Le mariage de Figaro. Premiera operei a avut loc la 1 mai 1786, la Burgtheater din Viena, cu Mozart însuşi ca dirijor. „Nunta lui Figaro” s-a reluat un an mai târziu, la Praga, unde s-a bucurat de un triumf răsunător.
Preț bilete: 45 lei – în sală; 35 lei – la balcon lateral pentru elevi, studenți, pensionari 
Acţiunea operei se petrece în castelul Contelui Almaviva, în Sevilla, în secolul al XVIII-lea. Desfăşurarea din „Nunta lui Figaro” este un lung şir de quiproquo-uri neprevăzute şi răsturnări de situaţie care fac din această operă o comedie spumoasă şi de succes. Contele Almaviva, săturat de anii de căsnicie cu Rosina, îi face avansuri menajerei Susanna, iubita lui Figaro. Contele vrea să împiedice căsătoria celor doi şi încearcă toate şiretlicurile. Încurcăturile se ţin lanţ, Rosina îi joacă şi ea o festă soţului pentru ca, în final, Contele Almaviva să-i ceară iertare în faţa tuturor, iar Figaro şi Susanna să îşi redobândească încrederea şi fericirea.
În distribuția spectacolului de sâmbătă îi vom găsi pe artiștii: Adrian Mărcan - Contele Almaviva, Anda Pop - Contesa, Lăcrămioara Schuller - Susanna, Lorand Cristian - Figaro, Corina Purcărea (invitată) - Cherubino, Cristina Roșu - Marcelina, Ștefan Schuller - Doctorul Bartolo, Cristian Dicu - Don Basilio, Alina Ichim - Barbarina, Aurel Aron - Don Curzio, Paul Tomescu - Antonio, Andromeda Nemeș și Mariana Tomescu - Două fete tinere. Își dau concursul Orchestra și Corul Operei Brașov. La pupitrul dirijoral se va afla maestrul Traian Ichim. Regia artistică a spectacolului este semnată de Carmen Dobrescu, iar scenografia și costumele de Rodica Garștea. Asistent regie: Anda Pop. Mișcarea scenică: Nermina Damian. Regie scenă: Silvia Papadopoulos. 
Aceasta reclamă se va închide în secunde. Click AICI pentru a accesa instant pagina dorită.
134 rezultate

Restaurant Vienna

Brașov

specific tradițional românesc

Restaurantul Vienna este o locaţie care nu poate fi trecută cu vederea. Din punct de vedere arhitectural, restaurantul oferă o ambianţă care vă plasează într-o atmosferă specifică locaţiilor austriece, îmbinând vechiul cu noul. Atmosfera, o puteţi crea cu ajutorul imaginaţiei, iar faptele dumneavoastră vor constitui o parte dintr-un univers proiectat de propria persoană.

Restaurant Da Vinci

Brașov

specific italian

Restaurantul Da Vinci este situat într-una dintre cele mai frumoase zone medievale din Transilvania, în centrul vechi al municipiului Brașov, pe strada Appolonia Hirscher, în imediata vecinătate a Bisericii Negre și a Muzeului de Istorie din Piața Sfatului din Brașov.

Four Roses

Brașov

specific internațional

Meniul este foarte bogat, produse tradiţionale româneşti plus o gamă largă de pizza, deserturi etc. 

Gaura Dulce

Brașov

specific tradițional românesc

În spatele restaurantului Cerbul Carpatin, din Piaţa Sfatului, se află celebra Gaura Dulce. Odinioară, la acest birt se servea o specialitate a Braşovului – flechii. Cele mai frumoase bucăţi de carne din măcelărie erau cumpărate dimineaţa, de birtaş. Grătarele sfârâiau non-stop la Gura Dulce.

Mediterra

Brașov

Simplu, dar nu banal. Gustos, dar si sănătos. Am petrecut mult timp pe meleaguri mediteraneene si ne-am intors cu sare si raze de soare in buzunare, pe piele si in suflete.

Hanul Domnesc

Săcele

specific tradițional românesc

Oameni primitori, muzică bună şi bucate domneşti. Calitatea este garantată, bucătarii sunt dintre cei mai iscusiţi, preparatele tradiţionale au un gust adevărat şi atmosfera te va încânta.

Keller Steak House

Brașov

specific internațional

Pentru a întâmpina şi cele mai exigente gusturi am îmbinat în meniul restaurantului preparatele din carne de vită cu preparate din carne de pui, peşte, porc şi miel.

Pickles

Brașov

specific internațional specific tradițional românesc

Restaurant situat in Centrul Vechi al Brasovului, atmosfera relaxanta, potrivit pentru familie si grupuri.
 

Ma Cocotte

Brașov

specific internațional specific tradițional românesc

Începe ziua de la primele ore ale dimineţii cu o mândreţe de cafea cu gust şi aromă puternică sau cu un fresh energizant de măr şi spirulină care să te ţină în priză cât afară e lumină...şi încheie într-un mod dulce şi original cu mult după apusul soarelui...cu un desert raw vegan.

Mado

Brașov

specific internațional

Mado este un restaurant care-ți încântă sufletul, un loc unde mâncarea bună  face ca bucuria să exalte când e "garnisită" cu servirea prietenoasă și ambianță atât de "caldă". 

134 rezultate