BrașovRestaurante și bistrouri

Locație
Dotări
Specific
Extra
Aceasta reclamă se va închide în secunde. Click AICI pentru a accesa instant pagina dorită.
Aceasta reclamă se va închide în secunde. Click AICI pentru a accesa instant pagina dorită.
Aceasta reclamă se va închide în secunde. Click AICI pentru a accesa instant pagina dorită.

Nunta lui Figaro | Operă de W.A. Mozart

După Salonul Muzical al Operei de luni, când i-am spus „Bun găsit, domnule Mozart!”, chiar de aniversarea nașterii lui W.A. Mozart, sâmbătă, 1 februarie 2020, de la ora 18.30, în Sala Operei, vă invităm la o altă capodoperă scrisă de genialul compozitor austriac: „Nunta lui Figaro”. 
„Nunta lui Figaro” este o operă plină de contraste, cu arii melodioase, care la rândul lor evoluează dintr-un cântec liniștit într-o explozie sonoră fulminantă. Libretul  a fost scris în limba italiană de Lorenzo da Ponte, care a fost inspirat de comedia lui Pierre Caron de Beaumarchais - La folle journée ou Le mariage de Figaro. Premiera operei a avut loc la 1 mai 1786, la Burgtheater din Viena, cu Mozart însuşi ca dirijor. „Nunta lui Figaro” s-a reluat un an mai târziu, la Praga, unde s-a bucurat de un triumf răsunător.
Preț bilete: 45 lei – în sală; 35 lei – la balcon lateral pentru elevi, studenți, pensionari 
Acţiunea operei se petrece în castelul Contelui Almaviva, în Sevilla, în secolul al XVIII-lea. Desfăşurarea din „Nunta lui Figaro” este un lung şir de quiproquo-uri neprevăzute şi răsturnări de situaţie care fac din această operă o comedie spumoasă şi de succes. Contele Almaviva, săturat de anii de căsnicie cu Rosina, îi face avansuri menajerei Susanna, iubita lui Figaro. Contele vrea să împiedice căsătoria celor doi şi încearcă toate şiretlicurile. Încurcăturile se ţin lanţ, Rosina îi joacă şi ea o festă soţului pentru ca, în final, Contele Almaviva să-i ceară iertare în faţa tuturor, iar Figaro şi Susanna să îşi redobândească încrederea şi fericirea.
În distribuția spectacolului de sâmbătă îi vom găsi pe artiștii: Adrian Mărcan - Contele Almaviva, Anda Pop - Contesa, Lăcrămioara Schuller - Susanna, Lorand Cristian - Figaro, Corina Purcărea (invitată) - Cherubino, Cristina Roșu - Marcelina, Ștefan Schuller - Doctorul Bartolo, Cristian Dicu - Don Basilio, Alina Ichim - Barbarina, Aurel Aron - Don Curzio, Paul Tomescu - Antonio, Andromeda Nemeș și Mariana Tomescu - Două fete tinere. Își dau concursul Orchestra și Corul Operei Brașov. La pupitrul dirijoral se va afla maestrul Traian Ichim. Regia artistică a spectacolului este semnată de Carmen Dobrescu, iar scenografia și costumele de Rodica Garștea. Asistent regie: Anda Pop. Mișcarea scenică: Nermina Damian. Regie scenă: Silvia Papadopoulos. 
Aceasta reclamă se va închide în secunde. Click AICI pentru a accesa instant pagina dorită.
134 rezultate

Sushi Vo

Brașov

specific japonez

SushiVO - despre pasiune, culoare și delicii, despre gust și arome bine alese, despre detalii puse la punct, despre SUSHI.

Rigatoni Pasta Bar

Brașov

specific italian

Te aşteptăm în Coresi Shopping Resort Brasov cu cele mai fresh paste, produse şi preparate chiar în faţa ta! Folosim doar făină din grâu dur şi gălbenuş de ou pentru un gust intens.

Zaza Bistro

Brașov

specific internațional

Conceptul bistro-ului nostru a început să prinda contur din momentul în care ne-am dorit să avem un local al nostru. Un bistro în care lumea să se poată delecta la o cafea și o gustare rapidă. Oferim, de asemenea și preparate de calitate concepute cu produse proaspete, locale și internaționale. Vă așteaptă o echipa tânără cu o vastă experiență culinară.

Dolissima Bistrot Gourmet

Brașov

specific internațional

Dolissima este locația eventiment, ce reușește să-și surprindă clienții prin toate simțurile. O experiență multisenzorială care amprentează memoria, prin arta amenajării, muzica bună și mâncăruri fine. Situată într-o clădire de patrimoniu din Piața Sfatului, Dolissima -Bistrot Gourmet oferă argumente solide pentru o vizită în orice moment al zilei: un mic dejun generos pentru turistul dornic să bată la pas orașul, un prânz în familie sau un brunch festiv, un aperitiv între prieteni sau o cină romantică, la lumina intimă de la mezanin.

134 rezultate