BrașovRestaurante și bistrouri

Locație
Dotări
Specific
Extra
Aceasta reclamă se va închide în secunde. Click AICI pentru a accesa instant pagina dorită.
Aceasta reclamă se va închide în secunde. Click AICI pentru a accesa instant pagina dorită.
Aceasta reclamă se va închide în secunde. Click AICI pentru a accesa instant pagina dorită.

Nunta lui Figaro | Operă de W.A. Mozart

După Salonul Muzical al Operei de luni, când i-am spus „Bun găsit, domnule Mozart!”, chiar de aniversarea nașterii lui W.A. Mozart, sâmbătă, 1 februarie 2020, de la ora 18.30, în Sala Operei, vă invităm la o altă capodoperă scrisă de genialul compozitor austriac: „Nunta lui Figaro”. 
„Nunta lui Figaro” este o operă plină de contraste, cu arii melodioase, care la rândul lor evoluează dintr-un cântec liniștit într-o explozie sonoră fulminantă. Libretul  a fost scris în limba italiană de Lorenzo da Ponte, care a fost inspirat de comedia lui Pierre Caron de Beaumarchais - La folle journée ou Le mariage de Figaro. Premiera operei a avut loc la 1 mai 1786, la Burgtheater din Viena, cu Mozart însuşi ca dirijor. „Nunta lui Figaro” s-a reluat un an mai târziu, la Praga, unde s-a bucurat de un triumf răsunător.
Preț bilete: 45 lei – în sală; 35 lei – la balcon lateral pentru elevi, studenți, pensionari 
Acţiunea operei se petrece în castelul Contelui Almaviva, în Sevilla, în secolul al XVIII-lea. Desfăşurarea din „Nunta lui Figaro” este un lung şir de quiproquo-uri neprevăzute şi răsturnări de situaţie care fac din această operă o comedie spumoasă şi de succes. Contele Almaviva, săturat de anii de căsnicie cu Rosina, îi face avansuri menajerei Susanna, iubita lui Figaro. Contele vrea să împiedice căsătoria celor doi şi încearcă toate şiretlicurile. Încurcăturile se ţin lanţ, Rosina îi joacă şi ea o festă soţului pentru ca, în final, Contele Almaviva să-i ceară iertare în faţa tuturor, iar Figaro şi Susanna să îşi redobândească încrederea şi fericirea.
În distribuția spectacolului de sâmbătă îi vom găsi pe artiștii: Adrian Mărcan - Contele Almaviva, Anda Pop - Contesa, Lăcrămioara Schuller - Susanna, Lorand Cristian - Figaro, Corina Purcărea (invitată) - Cherubino, Cristina Roșu - Marcelina, Ștefan Schuller - Doctorul Bartolo, Cristian Dicu - Don Basilio, Alina Ichim - Barbarina, Aurel Aron - Don Curzio, Paul Tomescu - Antonio, Andromeda Nemeș și Mariana Tomescu - Două fete tinere. Își dau concursul Orchestra și Corul Operei Brașov. La pupitrul dirijoral se va afla maestrul Traian Ichim. Regia artistică a spectacolului este semnată de Carmen Dobrescu, iar scenografia și costumele de Rodica Garștea. Asistent regie: Anda Pop. Mișcarea scenică: Nermina Damian. Regie scenă: Silvia Papadopoulos. 
Aceasta reclamă se va închide în secunde. Click AICI pentru a accesa instant pagina dorită.
134 rezultate

4 Amici

Brașov

specific italian specific tradițional românesc

Îmbinând rusticul și tradiția italiană, restaurantul se prezintă ca un restaurant ambiental în care se servesc atât bucate de pe meleagurile lui Michelangelo, cât și savuroasele bucate tradiționale românești.

Aha Bistro & Lounge

Brașov

specific internațional

Un local liniștit cu un aer boem, terasă ce debordează de liniște, răcoroasă în zilele de vară. Totodată, un bistro cochet, amenajat pe două nivele, cu un meniu variat de mâncare, ce pleacă de la mic dejun până la cine festive. Parcare în fața locației.

Amasi

Brașov

specific libanez

Vă propune o experienţă culinară unică bazată în special pe ierburi aromate, pe condimente deosebite, pe prospeţimea ingredientelor, în mare parte naturiste.
Restaurantul Amasi vă aşteaptă cu cele mai bune şi exclusive preparate orientale, cu specific libanez.

Anuma

Brașov

specific tradițional românesc

Local gastro pub that uses local products for an international cuisine.

Bistro de l' Arte

Brașov

specific internațional

Bistro de l'Arte este un muzeu în traveşti care obligă consumatorul de produse gastronomice să devină pe loc și consumator de "produse" artistice.

Restaurant Casa Bucur

Brașov

specific internațional specific tradițional românesc

Pentru gurmanzi şi nu numai, Restaurantul Casa Bucur vă trezeşte simţurile şi gusturile cu un meniu variat.Bucatele alese, atât din bucătăria românească, dar şi cea internaţională, preparate de către bucătarii noştrii profesionişti vă vor încânta gusturile şi simţurile.

Restaurant Casa Hirscher

Brașov

specific internațional

Restaurantul Casa Hirscher este locul ideal unde vă puteți organiza mesele de afaceri. Aici este locul potrivit pentru a face memorabil un eveniment din viața dumneavoastră: o aniversare, o cerere în căsătorie sau chiar o cununie stilată.

Casa Ungurească

Brașov

specific unguresc

Un restaurant cu o atmosferă caldă şi intimă, cu un meniu deosebit, care te face să te simţi ca acasă şi să nu-ţi mai vină să pleci, un restaurant care aduce aici o mică parte a Ungariei.

Restaurant Ceasu' Rău

Brașov

specific tradițional românesc

Dacă ar exista Campionatul Naţional de Grătar, finala s-ar ţine întotdeauna la Ceasu’ Rău. Bucătăria însă duduie zeloasă, să nu fie mai prejos şi nu-i pe masă, niciodată, vreo farfurie tristă.

Restaurant Cerbul Carpatin

Brașov

specific tradițional românesc

Situat în inima Brașovului, în Piața Sfatului, Cerbul Carpatin este unul dintre cele mai trainice și mai renumite restaurante cu specific românesc din Brașov.
 

134 rezultate