BrașovOperă, teatru, filarmonică

Aceasta reclamă se va închide în secunde. Click AICI pentru a accesa instant pagina dorită.
Aceasta reclamă se va închide în secunde. Click AICI pentru a accesa instant pagina dorită.
Aceasta reclamă se va închide în secunde. Click AICI pentru a accesa instant pagina dorită.

Nunta lui Figaro | Operă de W.A. Mozart

După Salonul Muzical al Operei de luni, când i-am spus „Bun găsit, domnule Mozart!”, chiar de aniversarea nașterii lui W.A. Mozart, sâmbătă, 1 februarie 2020, de la ora 18.30, în Sala Operei, vă invităm la o altă capodoperă scrisă de genialul compozitor austriac: „Nunta lui Figaro”. 
„Nunta lui Figaro” este o operă plină de contraste, cu arii melodioase, care la rândul lor evoluează dintr-un cântec liniștit într-o explozie sonoră fulminantă. Libretul  a fost scris în limba italiană de Lorenzo da Ponte, care a fost inspirat de comedia lui Pierre Caron de Beaumarchais - La folle journée ou Le mariage de Figaro. Premiera operei a avut loc la 1 mai 1786, la Burgtheater din Viena, cu Mozart însuşi ca dirijor. „Nunta lui Figaro” s-a reluat un an mai târziu, la Praga, unde s-a bucurat de un triumf răsunător.
Preț bilete: 45 lei – în sală; 35 lei – la balcon lateral pentru elevi, studenți, pensionari 
Acţiunea operei se petrece în castelul Contelui Almaviva, în Sevilla, în secolul al XVIII-lea. Desfăşurarea din „Nunta lui Figaro” este un lung şir de quiproquo-uri neprevăzute şi răsturnări de situaţie care fac din această operă o comedie spumoasă şi de succes. Contele Almaviva, săturat de anii de căsnicie cu Rosina, îi face avansuri menajerei Susanna, iubita lui Figaro. Contele vrea să împiedice căsătoria celor doi şi încearcă toate şiretlicurile. Încurcăturile se ţin lanţ, Rosina îi joacă şi ea o festă soţului pentru ca, în final, Contele Almaviva să-i ceară iertare în faţa tuturor, iar Figaro şi Susanna să îşi redobândească încrederea şi fericirea.
În distribuția spectacolului de sâmbătă îi vom găsi pe artiștii: Adrian Mărcan - Contele Almaviva, Anda Pop - Contesa, Lăcrămioara Schuller - Susanna, Lorand Cristian - Figaro, Corina Purcărea (invitată) - Cherubino, Cristina Roșu - Marcelina, Ștefan Schuller - Doctorul Bartolo, Cristian Dicu - Don Basilio, Alina Ichim - Barbarina, Aurel Aron - Don Curzio, Paul Tomescu - Antonio, Andromeda Nemeș și Mariana Tomescu - Două fete tinere. Își dau concursul Orchestra și Corul Operei Brașov. La pupitrul dirijoral se va afla maestrul Traian Ichim. Regia artistică a spectacolului este semnată de Carmen Dobrescu, iar scenografia și costumele de Rodica Garștea. Asistent regie: Anda Pop. Mișcarea scenică: Nermina Damian. Regie scenă: Silvia Papadopoulos. 
Aceasta reclamă se va închide în secunde. Click AICI pentru a accesa instant pagina dorită.

Teatrul Arlechino

BRAȘOV
Str.Apollonia Hirscher nr.10 (zona Centrul istoric)
localizare cu Google Maps

+40 735 870 733

t_arlechino@yahoo.com

link website

Teatrul  "Arlechino" a fost înfiinţat în anul 1949, funcţionând ca secţie de teatru de păpuși a Teatrului  Dramatic din Braşov.
 Începând cu anul 1991 a devenit instituţie profesionistă independentă. Datorită nivelului artistic deosebit de ridicat a dobândit pe parcursul anilor o serie de succese, atât pe plan naţional cât şi internaţional. 

Albume foto

Teatrul Arlechino
6 imagini

Teatrul Arlechino

Teatrul Arlechino dispune de un repertoriu constant anual, care include peste 25 de titluri, structurat pe marile teme ale literaturii românești culte și populare, cât și pe piese de referință ale literaturii universale clasice și contemporane, spectacole ce se adresează copiilor dar și adolescenților. S-a apelat la stiluri regizorale și scenografice variate, cu tehnologie complexă și diversificată a construcției de păpuși, decoruri, costume, rezultând astfel spectacole distincte, în care se pot regăsi multiple tehnici de mânuire.
Astfel , prin participarea la Festivalurile Naţionale de la Bucureşti, Bacau, Braila, Cluj-Napoca, Constanta, Sinaia, Timisoara, Bistrita-Nasaud, Botosani,etc., s-au obţinut numeroase premii de prestigiu. Participările la Festivalurile Internaţionale din străinătate au confirmat de asemenea, capacitatea artistica şi valoarea spectacolelor Teatrului”Arlechino”.

distribuie

Evenimente următoare în Brașov

Evenimentele din Brașov vor fi disponibile în curând.

Recomandări în Brașov

Recomandările din Brașov vor fi disponibile în curând.

Cazare în regim hotelier

metropola.info