Cabana la munte e situată la aprox. 3 ore de mers pe jos de Cabană Valea Sâmbetei, un punct turistic de mare atracţie, vizitat atât de turiştii din ţară cât şi de turiştii străini. De la Valea Sâmbetei se poate ajunge prin Fereastră Mare, pe Vârful Moldoveanu, cel mai înalt vîrf muntos din ţară – 2545 m.

În apropierea cabanei, la aprox. 2. 5 km se află pârtia de ski Casă Zmeilor dotată cu telescaun şi echipamente de skiat pentru inchirire. Deasemenea la baza pârtiei există un mic patinoar, unde se poate patina cu echipamente personale sau de închiriat.

La aprox. 35 km depărtare de cabană, este Transfăgărăşanul care traversează muntele, un loc de mare atracţie turistică pentru peisajul superb de munte, unde se află Bâlea Lac şi Bâlea Cascadă.

În afară de cazare la munte într-un loc special, un alt punct de mare atracţie turistică şi loc de pelerinaj, îl constituie Sf. Mănăstire Brâncoveanu Sâmbătă de Sus. Mănăstirea e recunoscută că un loc de reculegere, mângâiere şi întărire sufletească pentru toţi credincioşii şi vizitatorii ce poposesc în acest locaş sfânt.

Cabana Lăcrimioara se închiriază integral (toate camerele, curtea interioară şi anexele) cu 240 roni/zi.