Ca medic șef de secție și șef al rețelei de Obstetrică-Ginecologie pe regiune și apoi pe județ a pregătit peste 30 secundari care în tară sau plecați în strainatate s-au dovedit a avea o excelentă pregătire profesională – mulți din ei șefi de secție, directori de maternități – mândri ca sunt absolvenți ai școlii obstetricale brașovene condusă de Dr.Ioan Sbârcea.

Spitalul Clinic de Obstetrică-Ginecologie Dr. I. A. Sbârcea, cunoscut și drept Maternitatea Brașov, dispune de 4 secții de obstetrică-ginecologie și două secții de neonatologie.
Spitalul clinic de obstretică ginecologie din Brașov, are serviciu de ambulanță 24 din 24 ore și medici de gardă cu regim permanent.
Personalul prezent în gărzile permanente este selectat dintre cei mai buni angajați.

Specialitățile generale în Spitalul Clinic de Obstretică Ginecologie sunt:
- Obstetrică - Ginecologie
Chirurgie laparoscopică ginecologică, histeroscopie ginecologică, ecografie obstetricală și ginecologică, colposcopie, tratamentul infertilității cuplului și reproducere umană asistată, ultrasonografie obstetricală și ginecologică
- Neonatologie - Pediatrie
Depistarea, diagnosticarea şi tratarea bolilor specifice acestei grupe de vârstă, precum şi cu îngrijirea şi protezarea pentru menţinerea în viaţă a nou-născutului prematur.
- Laborator clinic si microbiologie
Laboratorul efectuează o gamă largă de analize medicale.
Spitalul are dotare completă pentru orice gen de analize.
- Ecografie - imagistica medicala
Tomografia computerizată este folosită ca mod de diagnostic rapid și nedureros, care combină razele X cu tehnologia computerizată pentru a crea imagini detaliate ale structurilor interne ale corpului și organelor.