BrașovSpitale și clinici

Locație
Tip servicii
Aceasta reclamă se va închide în secunde. Click AICI pentru a accesa instant pagina dorită.
Aceasta reclamă se va închide în secunde. Click AICI pentru a accesa instant pagina dorită.
Aceasta reclamă se va închide în secunde. Click AICI pentru a accesa instant pagina dorită.

Nunta lui Figaro | Operă de W.A. Mozart

După Salonul Muzical al Operei de luni, când i-am spus „Bun găsit, domnule Mozart!”, chiar de aniversarea nașterii lui W.A. Mozart, sâmbătă, 1 februarie 2020, de la ora 18.30, în Sala Operei, vă invităm la o altă capodoperă scrisă de genialul compozitor austriac: „Nunta lui Figaro”. 
„Nunta lui Figaro” este o operă plină de contraste, cu arii melodioase, care la rândul lor evoluează dintr-un cântec liniștit într-o explozie sonoră fulminantă. Libretul  a fost scris în limba italiană de Lorenzo da Ponte, care a fost inspirat de comedia lui Pierre Caron de Beaumarchais - La folle journée ou Le mariage de Figaro. Premiera operei a avut loc la 1 mai 1786, la Burgtheater din Viena, cu Mozart însuşi ca dirijor. „Nunta lui Figaro” s-a reluat un an mai târziu, la Praga, unde s-a bucurat de un triumf răsunător.
Preț bilete: 45 lei – în sală; 35 lei – la balcon lateral pentru elevi, studenți, pensionari 
Acţiunea operei se petrece în castelul Contelui Almaviva, în Sevilla, în secolul al XVIII-lea. Desfăşurarea din „Nunta lui Figaro” este un lung şir de quiproquo-uri neprevăzute şi răsturnări de situaţie care fac din această operă o comedie spumoasă şi de succes. Contele Almaviva, săturat de anii de căsnicie cu Rosina, îi face avansuri menajerei Susanna, iubita lui Figaro. Contele vrea să împiedice căsătoria celor doi şi încearcă toate şiretlicurile. Încurcăturile se ţin lanţ, Rosina îi joacă şi ea o festă soţului pentru ca, în final, Contele Almaviva să-i ceară iertare în faţa tuturor, iar Figaro şi Susanna să îşi redobândească încrederea şi fericirea.
În distribuția spectacolului de sâmbătă îi vom găsi pe artiștii: Adrian Mărcan - Contele Almaviva, Anda Pop - Contesa, Lăcrămioara Schuller - Susanna, Lorand Cristian - Figaro, Corina Purcărea (invitată) - Cherubino, Cristina Roșu - Marcelina, Ștefan Schuller - Doctorul Bartolo, Cristian Dicu - Don Basilio, Alina Ichim - Barbarina, Aurel Aron - Don Curzio, Paul Tomescu - Antonio, Andromeda Nemeș și Mariana Tomescu - Două fete tinere. Își dau concursul Orchestra și Corul Operei Brașov. La pupitrul dirijoral se va afla maestrul Traian Ichim. Regia artistică a spectacolului este semnată de Carmen Dobrescu, iar scenografia și costumele de Rodica Garștea. Asistent regie: Anda Pop. Mișcarea scenică: Nermina Damian. Regie scenă: Silvia Papadopoulos. 
Aceasta reclamă se va închide în secunde. Click AICI pentru a accesa instant pagina dorită.
AiDental
105 rezultate

Centrul de Diagnostic și Tratament Oncologic

Brașov

Cea mai completă și singura platformă de diagnostic de înaltă performanță din România și Europa de Sud Est.
Este singurul compartiment cu spitalizare de zi pentru oncologie medicală, hematologie și radioterapie.


 

Spitalul de obstetrică-ginecologie și pediatrie REGINA MARIA

Brașov

Este parte integrantă a  singurului Campus medical privat din Brașov și oferă toate soluțiile medicale pentru mamă și copil, atât în ambulatoriu, cât și în cadrul secțiilor din spital.
 

Spitalul MedLife

Brașov

Brașovenii pot beneficia de servicii medicale la cele mai înalte standarde în Spitalul MedLife.
Unitatea are o suprafață de 5.500 mp și o capacitate de 60 de locuri, în rezerve cu unul și două paturi.
 

Spitalul Clinic de Obstetrică Ginecologie ” Dr. Ioan Aurel Sbârcea”

Brașov

Dr. Ioan Aurel Sbârcea a fost cea mai proeminentă personalitate a obstetricii și ginecologiei din Brașov – întemeietor de Școală, recunoscut și respectat nu numai în mediul medical brașovean ci în întreaga țară.
 

Clinica MedLife PDR

Brașov

Clinica MedLife-Livada Vulturului vă așteaptă cu peste 30 de specialități medicale și cu cea mai modernă aparatură medicală de pe piața brașoveană.

Spitalul Clinicco

Brașov

Misiunea spitalului este de a contribui la salvarea de vieti omenesti, de a-i elibera pe oameni de apasarea suferintei generate de boala, prin lupta noastra continua impotriva afectiunilor cardiace si ale articulatiilor. De a contribui la crearea unei alternative de calitate a sistemului medical de stat si la stoparea exodului specialistilor romani in strainatate. Intreaga noastra activitate este guvernata de un set de valori care reflecta aceasta misiune pe care ne-am asumat-o.

Spitalul Sf. Constantin

Brașov

Spitalul Sf. Constantin este un spital privat cu profil multidisciplinar, infiintat in anul 2010.
Beneficiind de experiența și competențele echipei de medici cu specializare în țară și în străinătate și având la dispoziție dotările de ultimă generație în materie de investigații și chirurgie, Spitalul Sf. Constantin propune  pacienților toată gama de servicii medicale specifice unui spital regional, precum și câteva domenii de excelență: chirurgie robotica, chirurgie oncologica- HIPEC, chirurgie bariatrica. Spitalul Sf. Constantin este primul centru privat de transplant renal din Romania.

Medicover

Brașov

Prezent de 20 ani pe piața serviciilor medicale private din România, Medicover dispune de o rețea de clinici proprii cu 16 clinici în București și în țară (Timișoara, Cluj, Constanța, Iași, Ploiești, Brașov) și de un spital generalist – Spitalul Medicover. Spitalul Medicover din România corespunde celor mai înalte standarde medicale europene – modern, sigur, aproape de pacienții săi.

Spitalul de Psihiatrie și Neurologie Sediu

Brașov

Cadrele medicale ale Spitalului de Psihiatrie și Neurologie Brașov își desfășoară activitatea de cercetare științifică atât în cadrul spitalului cât și în cadrul Universității Transilvania din Brașov. Contractele de cercetare științifică, articolele publicate în reviste cu factor de impact (în țară și în străinătate), redactarea de cursuri sau îndrumarea studenților în dezvoltarea lucrărilor de diplomă (licență, masterat, doctorat), atestă calitatea și seriozitatea cu care cadrele medicale ale SPN Brașov abordează acest subiect extrem de important în dezvoltarea și formarea unui sistem medical de calitate în România.

SPN - Secții Psihiatrie II / Psihiatrie Clinica III - Eminescu

Brașov

Cadrele medicale ale Spitalului de Psihiatrie și Neurologie Brașov își desfășoară activitatea de cercetare științifică atât în cadrul spitalului cât și în cadrul Universității Transilvania din Brașov. 
 

105 rezultate