După ce maşină ajunge în atelier, bineînţeles primul lucru este înlăturarea parbrizului deteriorat. Deja în această faza trebuie să avem mare grijă, deoarece urmările greşelilor pot apărea şi după câteva luni. 
Înlăturarea parbrizului se face cu scule speciale profesionale de către personal specializat. Este foarte important să nu zgâriem vopseaua nici în locurile unde nu ar fi vizibil. Deoarece chiar dacă zgârietura se produce în locuri unde nu se observă după montaj, dar dacă nu se remediază cu o vopsea special concepută pentru acest lucru, în locul zgâriat, cu timpu, se poate corodă caroseria. 
Următorul pas este pregătirea parbrizului nou pentru montaj. După că s-a curăţat temeinic, se montează ornamentul exterior, acesta poate fi cel original, dacă s-a reuşit demontarea fără a o deteriora, iar în cazurile în care acest lucru nu a fost posibil acesta se înlocuieşte cu unul nou. După asta urmează adezivul, care asigura lipirea parbrizului de caroserie. La alegerea adezivului trebuie avut în vedere mai multe lucruri. 
Este forţe importan că adezivul să formeze un cordon continuu după întărire, în caz contrar va plouă în maşină sau va şuieră vântul(sau ambele). Plouatul în maşină are consecinţe mai grave, deoarece o cantitate infimă de apă poate ruina electronică foarte scumpă din bord. De aceea vă sfătuim să apelaţi la profesionişti dacă aveţi nevoie să vă schimbaţi parbrizul.