BrașovLibrării, biblioteci și asociații culturale

Locație
Aceasta reclamă se va închide în secunde. Click AICI pentru a accesa instant pagina dorită.
Aceasta reclamă se va închide în secunde. Click AICI pentru a accesa instant pagina dorită.
Aceasta reclamă se va închide în secunde. Click AICI pentru a accesa instant pagina dorită.

Nunta lui Figaro | Operă de W.A. Mozart

După Salonul Muzical al Operei de luni, când i-am spus „Bun găsit, domnule Mozart!”, chiar de aniversarea nașterii lui W.A. Mozart, sâmbătă, 1 februarie 2020, de la ora 18.30, în Sala Operei, vă invităm la o altă capodoperă scrisă de genialul compozitor austriac: „Nunta lui Figaro”. 
„Nunta lui Figaro” este o operă plină de contraste, cu arii melodioase, care la rândul lor evoluează dintr-un cântec liniștit într-o explozie sonoră fulminantă. Libretul  a fost scris în limba italiană de Lorenzo da Ponte, care a fost inspirat de comedia lui Pierre Caron de Beaumarchais - La folle journée ou Le mariage de Figaro. Premiera operei a avut loc la 1 mai 1786, la Burgtheater din Viena, cu Mozart însuşi ca dirijor. „Nunta lui Figaro” s-a reluat un an mai târziu, la Praga, unde s-a bucurat de un triumf răsunător.
Preț bilete: 45 lei – în sală; 35 lei – la balcon lateral pentru elevi, studenți, pensionari 
Acţiunea operei se petrece în castelul Contelui Almaviva, în Sevilla, în secolul al XVIII-lea. Desfăşurarea din „Nunta lui Figaro” este un lung şir de quiproquo-uri neprevăzute şi răsturnări de situaţie care fac din această operă o comedie spumoasă şi de succes. Contele Almaviva, săturat de anii de căsnicie cu Rosina, îi face avansuri menajerei Susanna, iubita lui Figaro. Contele vrea să împiedice căsătoria celor doi şi încearcă toate şiretlicurile. Încurcăturile se ţin lanţ, Rosina îi joacă şi ea o festă soţului pentru ca, în final, Contele Almaviva să-i ceară iertare în faţa tuturor, iar Figaro şi Susanna să îşi redobândească încrederea şi fericirea.
În distribuția spectacolului de sâmbătă îi vom găsi pe artiștii: Adrian Mărcan - Contele Almaviva, Anda Pop - Contesa, Lăcrămioara Schuller - Susanna, Lorand Cristian - Figaro, Corina Purcărea (invitată) - Cherubino, Cristina Roșu - Marcelina, Ștefan Schuller - Doctorul Bartolo, Cristian Dicu - Don Basilio, Alina Ichim - Barbarina, Aurel Aron - Don Curzio, Paul Tomescu - Antonio, Andromeda Nemeș și Mariana Tomescu - Două fete tinere. Își dau concursul Orchestra și Corul Operei Brașov. La pupitrul dirijoral se va afla maestrul Traian Ichim. Regia artistică a spectacolului este semnată de Carmen Dobrescu, iar scenografia și costumele de Rodica Garștea. Asistent regie: Anda Pop. Mișcarea scenică: Nermina Damian. Regie scenă: Silvia Papadopoulos. 
Aceasta reclamă se va închide în secunde. Click AICI pentru a accesa instant pagina dorită.
21 rezultate

Centrul Cultural German

Brașov

Misiunea noastră este promovarea limbii şi culturii germane, a dialogului şi valorilor europene. Scopul nostru este susţinerea colaborării culturale româno-germane şi promovarea unei imagini actuale asupra Germaniei. Asociaţia Culturală Româno-Germană Braşov este o asociaţie înfiinţată în 2001, cu participarea celor mai importante personalităţi culturale ale Braşovului. Orice persoană poate deveni membru al asociaţiei culturale, cu condiţia să cunoască şi să accepte statutul acesteia. Persoanele interesate pot solicita în scris statutul de membru, adresând o cerere consiliului director.

Alianța Franceză

Brașov

Alianţa Franceză are 3 misiuni: organizarea cursurilor de limba franceză, promovarea culturii franceze şi a culturilor francofone, favorizarea diversităţii culturale punând în valoare toate culturile.
Alianţa Franceză din Braşov are trei axe principale: cursuri de limba franceză, mediatecă francofonă, activităţi culturale.

Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale

Brașov

Instituție de cultură ale cărei principale obiective sunt cunoașterea, promovarea, păstrarea tradițiilor și valorilor culturii populare.
 

Fundația Rafael

Codlea

Fundația Rafael este o organizație nonguvernamentală, nonprofit, care susține, promovează și implementeză cele mai eficiente modalități de îngrijire, educație, orientare, formare, integrare în comunitate, care se preocupă de respectarea drepturilor și de bunăstarea persoanelor cu dizabilități din Codlea și din împrejurimi.

 

Hospice Casa Speranței

Brașov

Hospice Casa Speranței este o Fundație nonprofit înființată în 1992 fiind totodată pionierul îngrijirii paliative din România. Aici sunt îngrijiți adulți cu boli incurabile în stadii terminale, cancer sau HIV-SIDA și copii cu afecțiuni amenințătoare de viață cum ar fi distrofii neuromusculare malformații congenitale, cancer, leucemie și alte boli progresive. Toate serviciile noastre sunt oferite gratuit pacienților pe care îi avem în grijă (peste 400 de pacienți curenți).

Asociația Musashino

Brașov

Înființat în anul 1998, centrul Musashino promovează cultura japoneză și în special orașul Musashino prin prezentarea diverselor aspecte ale vieții în Japonia, culturii tradiționale și contemporane, precum și a limbii japoneze.
Asociatia Musashino, Japonia - dorește aprofundarea relațiilor de prietenie dintre cele două orașe Brașov și Musashino și să fie o punte de legatură între cele două culturi.

Centrul Multicultural al Universității Transilvania din Brașov

Brașov

Centrul Multicultural al Universității Transilvania organizează și găzduiește evenimente în domenii precum artele vizuale,teatrul, literatura sau muzica.

Ora0

Brașov

Organizăm expoziții de artă, ateliere de creație, cursuri, întruniri, evenimente personale; pentru că la Ora0 orice este posibil, acum și aici începe totul.

Școala Populară de Arte și Meserii "Tiberiu Brediceanu"

Brașov

Școala de Arte din Brașov se numără printre cele mai bune școli din țară, beneficiind de moștenirea tradițiilor Conservatorului ASTRA. Spiritul de muncă și disciplina ce a existat încă de la începuturile Conservatorului ASTRA s-a transmis și generațiilor următoare. Aceasta muncă s-a concretizat de multe ori în premii și distincții obținute la concursuri și festivaluri naționale sau internaționale. Din miile de elevi care au trecut prin băncile acestei școli, s-au ridicat sute de interpreți, muzicieni, actori, artiști plastici care s-au răspandit în țară și în lume, ducând cu ei amintirea începuturilor din școala brașoveană.

Asociația Culturală Libris

Brașov

Asociația Culturală Libris Brașov este o organizație centrată pe activități de management cultural care susține și gestionează inițiative și proiecte variate de anvergură națională și internațională. Membru cu personalitate distinctă în Grupul LIBRIS care mai cuprinde librăria online www.libris.ro cu cel mai mare depozit de carte din România, Librăria “Șt. O. Iosif” din centrul Brașovului, o casă de producții și o editură, Asociația Culturală Libris Brașov a fost înființată în 2005, de o echipă cu experiență în editarea, promovarea cărții și a muzicii care și-a valorificat experiența de peste douăzeci de ani în domeniu pentru a aduce mai aproape de public performanța și excelența în cultură.

21 rezultate