BrașovLibrării, biblioteci și asociații culturale

Locație
Aceasta reclamă se va închide în secunde. Click AICI pentru a accesa instant pagina dorită.
Aceasta reclamă se va închide în secunde. Click AICI pentru a accesa instant pagina dorită.
Aceasta reclamă se va închide în secunde. Click AICI pentru a accesa instant pagina dorită.

Nunta lui Figaro | Operă de W.A. Mozart

După Salonul Muzical al Operei de luni, când i-am spus „Bun găsit, domnule Mozart!”, chiar de aniversarea nașterii lui W.A. Mozart, sâmbătă, 1 februarie 2020, de la ora 18.30, în Sala Operei, vă invităm la o altă capodoperă scrisă de genialul compozitor austriac: „Nunta lui Figaro”. 
„Nunta lui Figaro” este o operă plină de contraste, cu arii melodioase, care la rândul lor evoluează dintr-un cântec liniștit într-o explozie sonoră fulminantă. Libretul  a fost scris în limba italiană de Lorenzo da Ponte, care a fost inspirat de comedia lui Pierre Caron de Beaumarchais - La folle journée ou Le mariage de Figaro. Premiera operei a avut loc la 1 mai 1786, la Burgtheater din Viena, cu Mozart însuşi ca dirijor. „Nunta lui Figaro” s-a reluat un an mai târziu, la Praga, unde s-a bucurat de un triumf răsunător.
Preț bilete: 45 lei – în sală; 35 lei – la balcon lateral pentru elevi, studenți, pensionari 
Acţiunea operei se petrece în castelul Contelui Almaviva, în Sevilla, în secolul al XVIII-lea. Desfăşurarea din „Nunta lui Figaro” este un lung şir de quiproquo-uri neprevăzute şi răsturnări de situaţie care fac din această operă o comedie spumoasă şi de succes. Contele Almaviva, săturat de anii de căsnicie cu Rosina, îi face avansuri menajerei Susanna, iubita lui Figaro. Contele vrea să împiedice căsătoria celor doi şi încearcă toate şiretlicurile. Încurcăturile se ţin lanţ, Rosina îi joacă şi ea o festă soţului pentru ca, în final, Contele Almaviva să-i ceară iertare în faţa tuturor, iar Figaro şi Susanna să îşi redobândească încrederea şi fericirea.
În distribuția spectacolului de sâmbătă îi vom găsi pe artiștii: Adrian Mărcan - Contele Almaviva, Anda Pop - Contesa, Lăcrămioara Schuller - Susanna, Lorand Cristian - Figaro, Corina Purcărea (invitată) - Cherubino, Cristina Roșu - Marcelina, Ștefan Schuller - Doctorul Bartolo, Cristian Dicu - Don Basilio, Alina Ichim - Barbarina, Aurel Aron - Don Curzio, Paul Tomescu - Antonio, Andromeda Nemeș și Mariana Tomescu - Două fete tinere. Își dau concursul Orchestra și Corul Operei Brașov. La pupitrul dirijoral se va afla maestrul Traian Ichim. Regia artistică a spectacolului este semnată de Carmen Dobrescu, iar scenografia și costumele de Rodica Garștea. Asistent regie: Anda Pop. Mișcarea scenică: Nermina Damian. Regie scenă: Silvia Papadopoulos. 
Aceasta reclamă se va închide în secunde. Click AICI pentru a accesa instant pagina dorită.
21 rezultate

Book City

Brașov

Conceptul „BookCity" a luat naştere în 2012 ca un e-shop, sub îndrumarea companiei Compact cu o experienţă de peste 20 de ani.
Ne place să ne surprindem clienţii cu limbajul iscusit al cărţilor.Suntem inteligenţi. Sclipitori. Joviali şi pasionaţi. 
Dorinţa noastră este de a oferi clienţilor noştri cele mai speciale produse şi de a ne asigura că dorinţele acestora sunt satisfăcute pe deplin.

Librăria Cărturești

Brașov

Cărtureşti este un concept store care funcţionează ca o librărie şi ca agent cultural implicându-se activ în revitalizarea vieţii artistice din România şi în campanii de responsabilizare socială. Încă de la deschiderea primei librării la sfârşitul anului 2000, Cărtureşti şi-a propus să schimbe trendul pe piaţa de carte aflat în declin la acea dată, să promoveze calitatea şi valoarea punând nevoile clienţilor pe primul plan. 

Librăria Humanitas

Brașov

Reţeaua de librării Humanitas, înfiinţată în 1993, a fost prima tentativă privată de a sparge monopolul statului în domeniul difuzării de carte.
Ea dispune în prezent de 13 librării care comercializează cărţile Humanitas şi ale altor 300 de edituri, audiobook-uri, muzica, filme etc. în centre istorice şi universitare din ţară. Produsele distribuite în Librăriile Humanitas pot fi achiziționate și online, de pe www.libhumanitas.ro.
Librar: Magdalena Moscu

 

Libraria Okian

Brașov

Credem în puterea cărților de a schimba lumea. De aceea, în 2007 am lansat Okian.ro, una dintre cele mai mari librării online din România. Astăzi găsești la Okian peste 1 million de cărți în engleză și română, din toate domeniile, de la cele mai căutate titluri din beletristica internațională la cele mai importante cărți de business sau medicină, alături de jocuri și accesorii pentru iubitorii de carte și nu numai.
 

Librăria Șt. O. Iosif

Brașov

Peste 125.000 de titluri. Cărţi în limba română, cărţi în limba engleză, muzică, filme. Zilnic, mii de promoţii.
Libraria "Șt.O.Iosif" și-a câstigat în timp renumele de reper cultural al Brașovului. Continuând tradiția locului dedicat comercializării cărții, Librăria "Șt.O.Iosif" s-a transformat începând cu 1991 într-o "casă a cărții și muzicii" și s-a așezat în orizontul unei piețe aflate în plină dezvoltare, sub patronajul spiritual al unuia din cei mai mari poeți brașoveni. 

Librăriile Ralu

Brașov

Librăriile Ralu se reinventează pe o noua platformă. În spatele ei se afla un colectiv tânăr, dar cu multă experiență în vânzarea de carte activând pe piața de profil din 1992. Dorim să vă oferim experiența acumulată în vânzarea de carte din toate domeniile de peste 20 de ani. Cărțile oferite sunt din cele mai diverse domenii și încercăm să extindem permanent portofoliul.

 

Librăria George Coșbuc  

Brașov

Dorinţa noastră este de a oferi clienţilor noştri cele mai speciale produse şi de a ne asigura că dorinţele acestora sunt satisfăcute pe deplin.

Librăria I.C. Drăgușanu

Făgăraş

Librăria I.C.Drăgușanu vă oferă cărțile pe care le căutați la prețuri minime. Vă oferim noutăți editoriale de la toate editurile din România și promoții permanente.

 

Librăria Birotex

Făgăraş

Librăria Birotex oferă cititorilor săi o colecție impresionantă de carte străină și românească. Zilnic, în librărie, apar titluri noi, promoții și reduceri!
Cărțile din librarie te surprind plăcut prin diversitatea lor: de la cărți de economie la cărți pentru copii, de la cărți de psihologie la atlase, enciclopedii și albume. 

Biblioteca Județeană George Barițiu  

Brașov

Biblioteca Județeană dispune de 4 săli de lectură, cu o capacitate de 160 de locuri, deține un fond de peste 280.000 de volume, oferă cititorilor posibilitatea de a consulta orice publicație din depozitul general. Biblioteca Județeană George Barițiu oferă catalog electronic online al fondului de carte, legile României și Uniunii Europene.
Totodată faciliteaza împrumutul interbibliotecar, atunci când publicația solicitată nu se află în colecțiile instituției și asigură serviciul de rezervare de carte pentru studenții din ultimul an de studiu. Își înnoiește bilunar colecțiile, cu peste 200 de titluri noi.

21 rezultate