BrașovLibrării, biblioteci și asociații culturale

Aceasta reclamă se va închide în secunde. Click AICI pentru a accesa instant pagina dorită.
Aceasta reclamă se va închide în secunde. Click AICI pentru a accesa instant pagina dorită.
Aceasta reclamă se va închide în secunde. Click AICI pentru a accesa instant pagina dorită.

Nunta lui Figaro | Operă de W.A. Mozart

După Salonul Muzical al Operei de luni, când i-am spus „Bun găsit, domnule Mozart!”, chiar de aniversarea nașterii lui W.A. Mozart, sâmbătă, 1 februarie 2020, de la ora 18.30, în Sala Operei, vă invităm la o altă capodoperă scrisă de genialul compozitor austriac: „Nunta lui Figaro”. 
„Nunta lui Figaro” este o operă plină de contraste, cu arii melodioase, care la rândul lor evoluează dintr-un cântec liniștit într-o explozie sonoră fulminantă. Libretul  a fost scris în limba italiană de Lorenzo da Ponte, care a fost inspirat de comedia lui Pierre Caron de Beaumarchais - La folle journée ou Le mariage de Figaro. Premiera operei a avut loc la 1 mai 1786, la Burgtheater din Viena, cu Mozart însuşi ca dirijor. „Nunta lui Figaro” s-a reluat un an mai târziu, la Praga, unde s-a bucurat de un triumf răsunător.
Preț bilete: 45 lei – în sală; 35 lei – la balcon lateral pentru elevi, studenți, pensionari 
Acţiunea operei se petrece în castelul Contelui Almaviva, în Sevilla, în secolul al XVIII-lea. Desfăşurarea din „Nunta lui Figaro” este un lung şir de quiproquo-uri neprevăzute şi răsturnări de situaţie care fac din această operă o comedie spumoasă şi de succes. Contele Almaviva, săturat de anii de căsnicie cu Rosina, îi face avansuri menajerei Susanna, iubita lui Figaro. Contele vrea să împiedice căsătoria celor doi şi încearcă toate şiretlicurile. Încurcăturile se ţin lanţ, Rosina îi joacă şi ea o festă soţului pentru ca, în final, Contele Almaviva să-i ceară iertare în faţa tuturor, iar Figaro şi Susanna să îşi redobândească încrederea şi fericirea.
În distribuția spectacolului de sâmbătă îi vom găsi pe artiștii: Adrian Mărcan - Contele Almaviva, Anda Pop - Contesa, Lăcrămioara Schuller - Susanna, Lorand Cristian - Figaro, Corina Purcărea (invitată) - Cherubino, Cristina Roșu - Marcelina, Ștefan Schuller - Doctorul Bartolo, Cristian Dicu - Don Basilio, Alina Ichim - Barbarina, Aurel Aron - Don Curzio, Paul Tomescu - Antonio, Andromeda Nemeș și Mariana Tomescu - Două fete tinere. Își dau concursul Orchestra și Corul Operei Brașov. La pupitrul dirijoral se va afla maestrul Traian Ichim. Regia artistică a spectacolului este semnată de Carmen Dobrescu, iar scenografia și costumele de Rodica Garștea. Asistent regie: Anda Pop. Mișcarea scenică: Nermina Damian. Regie scenă: Silvia Papadopoulos. 
Aceasta reclamă se va închide în secunde. Click AICI pentru a accesa instant pagina dorită.

Librăria Șt. O. Iosif

BRAȘOV
Str. Mureşenilor, Nr. 14 (zona Centrul istoric)
localizare cu Google Maps

+40 371 781.781

contact@libris.ro

link website

Peste 125.000 de titluri. Cărţi în limba română, cărţi în limba engleză, muzică, filme. Zilnic, mii de promoţii.
Libraria "Șt.O.Iosif" și-a câstigat în timp renumele de reper cultural al Brașovului. Continuând tradiția locului dedicat comercializării cărții, Librăria "Șt.O.Iosif" s-a transformat începând cu 1991 într-o "casă a cărții și muzicii" și s-a așezat în orizontul unei piețe aflate în plină dezvoltare, sub patronajul spiritual al unuia din cei mai mari poeți brașoveni. 

Albume foto

Libraria St. O. Iosif

Pe lângă oferta de carte, îmbogățită de la an la an, Librăria "Șt.O.Iosif" a inaugurat în 1995 și Salonul cu muzică, dublând invitația la lectură adresată vizitatorilor cu o invitație la audiție, a materialelor discografice din repertoriul național și internațional.
Un "actor" implicat în viața culturală a comunității, ca gazdă a nenumăratelor lansări de carte și cd-uri, a recitalurilor de muzică și poezie, Librăria "Șt.O.Iosif" este, de 20 de ani și un susținător al valorilor tradiționale și locale, prin expunerea și promovarea creațiilor interpreților de folclor, ale artiștilor plastici și ale scriitorilor brașoveni.
Mereu preocupată să asigure o ambianță potrivită vizitatorilor, Librăria "Șt.O.Iosif" a cunoscut câteva schimbări la față de-a lungul existenței sale. Cea mai recentă și cea mai profundă,în 2011, a dublat spațiul de expunere al librăriei și a inaugurat Salonul "Șt.O.Iosif", un spațiu destinat atât răsfoirii confortabile a volumelor, cât mai ales desfășurării unei game largi de evenimente.
Contemporană cu acea generație privilegiată, a numelor editoriale solide, construite la începutul anilor 90, punand în joc o experiență bogată care nu și-a pierdut însă independența de-a lungul anilor, Librăria "Șt.O.Iosif" este un spațiu al întâlnirilor familiare dintre pasionații muzicii și cărtii în atmosfera intimă și relaxată pe care doar cultura o poate oferi.


 

distribuie

Evenimente următoare în Brașov

Evenimentele din Brașov vor fi disponibile în curând.

Recomandări în Brașov

Recomandările din Brașov vor fi disponibile în curând.

Cazare în regim hotelier

metropola.info