Prin activitățile specifice desfășurate pe întreg teritoriul județului Brașov, instituția urmărește:
- cercetarea și evaluarea realității fenomenului de cultură populară, investigând cu precădere dinamică actuală a tradiției;
- organizarea unei biblioteci de specialitate, a unei arhive media (audio-vizuale), precum și a unor acțiuni specifice integrate circuitului public (expoziții, târguri, spectacole), cu scopul valorificării patrimoniului prin activitatea cultural-științifică și artistică;
- inițierea unor măsuri stimulative în vederea conservării datinilor și valorilor tradiționale, implicarea elevilor din școli în acțiuni al căror scop este conștientizarea și familiarizarea tinerei generații cu elemente și noțiuni de cultură populară.

Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Brașov este o instituție de cultură ale cărei principale obiective sunt cunoașterea, promovarea, păstrarea tradițiilor și valorilor culturii populare în contextul evoluției culturii naționale.
Instituția se constituie într-un adevărat centru științific ale cărui principale activități - cercetarea științifică și acțiunile de promovare și valorificare a elementelor de cultură populară - se desfășoară în spiritul autenticității și al valorii.
În anul 2011 statutul instituției se modifică, aceasta devenind Serviciul pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale din cadrul Centrului Cultural "Reduta", activitatea și obiectivele rămânând aceleași.
Indiferent de schimbările produse independent de voința noastră, rămânem aceiași în crezul nostru și efortul depus pentru păstrarea și promovarea AUTENTICITĂȚII ȘI VALORILOR CULTURII POPULARE.