BrașovLibrării, biblioteci și asociații culturale

Aceasta reclamă se va închide în secunde. Click AICI pentru a accesa instant pagina dorită.
Aceasta reclamă se va închide în secunde. Click AICI pentru a accesa instant pagina dorită.
Aceasta reclamă se va închide în secunde. Click AICI pentru a accesa instant pagina dorită.

Nunta lui Figaro | Operă de W.A. Mozart

După Salonul Muzical al Operei de luni, când i-am spus „Bun găsit, domnule Mozart!”, chiar de aniversarea nașterii lui W.A. Mozart, sâmbătă, 1 februarie 2020, de la ora 18.30, în Sala Operei, vă invităm la o altă capodoperă scrisă de genialul compozitor austriac: „Nunta lui Figaro”. 
„Nunta lui Figaro” este o operă plină de contraste, cu arii melodioase, care la rândul lor evoluează dintr-un cântec liniștit într-o explozie sonoră fulminantă. Libretul  a fost scris în limba italiană de Lorenzo da Ponte, care a fost inspirat de comedia lui Pierre Caron de Beaumarchais - La folle journée ou Le mariage de Figaro. Premiera operei a avut loc la 1 mai 1786, la Burgtheater din Viena, cu Mozart însuşi ca dirijor. „Nunta lui Figaro” s-a reluat un an mai târziu, la Praga, unde s-a bucurat de un triumf răsunător.
Preț bilete: 45 lei – în sală; 35 lei – la balcon lateral pentru elevi, studenți, pensionari 
Acţiunea operei se petrece în castelul Contelui Almaviva, în Sevilla, în secolul al XVIII-lea. Desfăşurarea din „Nunta lui Figaro” este un lung şir de quiproquo-uri neprevăzute şi răsturnări de situaţie care fac din această operă o comedie spumoasă şi de succes. Contele Almaviva, săturat de anii de căsnicie cu Rosina, îi face avansuri menajerei Susanna, iubita lui Figaro. Contele vrea să împiedice căsătoria celor doi şi încearcă toate şiretlicurile. Încurcăturile se ţin lanţ, Rosina îi joacă şi ea o festă soţului pentru ca, în final, Contele Almaviva să-i ceară iertare în faţa tuturor, iar Figaro şi Susanna să îşi redobândească încrederea şi fericirea.
În distribuția spectacolului de sâmbătă îi vom găsi pe artiștii: Adrian Mărcan - Contele Almaviva, Anda Pop - Contesa, Lăcrămioara Schuller - Susanna, Lorand Cristian - Figaro, Corina Purcărea (invitată) - Cherubino, Cristina Roșu - Marcelina, Ștefan Schuller - Doctorul Bartolo, Cristian Dicu - Don Basilio, Alina Ichim - Barbarina, Aurel Aron - Don Curzio, Paul Tomescu - Antonio, Andromeda Nemeș și Mariana Tomescu - Două fete tinere. Își dau concursul Orchestra și Corul Operei Brașov. La pupitrul dirijoral se va afla maestrul Traian Ichim. Regia artistică a spectacolului este semnată de Carmen Dobrescu, iar scenografia și costumele de Rodica Garștea. Asistent regie: Anda Pop. Mișcarea scenică: Nermina Damian. Regie scenă: Silvia Papadopoulos. 
Aceasta reclamă se va închide în secunde. Click AICI pentru a accesa instant pagina dorită.

Book City

BRAȘOV
Str.Zaharia Stancu, nr. 1 (zona Coresi Shopping Resort)
localizare cu Google Maps

+40 723 16.50.90

coresi@bookcity.ro

link website

Conceptul „BookCity" a luat naştere în 2012 ca un e-shop, sub îndrumarea companiei Compact cu o experienţă de peste 20 de ani.
Ne place să ne surprindem clienţii cu limbajul iscusit al cărţilor.Suntem inteligenţi. Sclipitori. Joviali şi pasionaţi. 
Dorinţa noastră este de a oferi clienţilor noştri cele mai speciale produse şi de a ne asigura că dorinţele acestora sunt satisfăcute pe deplin.

Albume foto

Book City
5 imagini

Book City

Există o lume populată de oameni din LEGO, în care senzaționalismul și puterea sunt clasate ca valori universale. O lume în care zâmbetele starurilor din showbiz strălucesc în soare pe bilboard-urile XXL ale orașelor.
O lume în care vocile de pe ecran țipă la frecvențe înalte despre incultură, banalitate și mediocritate. Kitsch-ul s-a transformat în artă, snobismul intelectual a devenit o calitate, iar părerile nefondate și divertismentul ieftin parazitează mințile tuturor.
Există și o altă lume în care locuitorii s-au obișnuit să trăiască în propriile minți 24/7. Oamenii trec prin filtrul gândirii toate informațiile pe care le primesc și devorează lacom orice tip de lectură care le iese în cale, de la cărțile ilustrate pentru copii, până la beletristică, filozofie sau manuale de autodezvoltare. Sunt oameni pasionați, cu atitudine și gândire proaspete, oameni care folosesc cuvintele și umorul în loc de arme, oameni curajoși care împreună au puterea de a schimba universul din jurul lor.
Ei sunteți voi: locuitorii BookCity. Un oraș al cărților transformat într-un bastion de luptă împotriva ignoranței, care iși propune să o pericliteze în fiecare moment prin lectură și cunoaștere.
Sunteți oamenii reformatori care au ales să-și deschidă ochii și mintea, pentru că stiți că nu există altă cale. Împreună putem porni cea mai mare cruciadă literară anti impostură și ignoranță.
 
 
 

distribuie

Evenimente următoare în Brașov

Evenimentele din Brașov vor fi disponibile în curând.

Recomandări în Brașov

Recomandările din Brașov vor fi disponibile în curând.

Cazare în regim hotelier

metropola.info