În noaptea de 30 octombrie 2015 au murit în clubul Colectiv 26 de oameni, unul în drum spre spital și 33 în zilele următoare. Unii dintre aceștia au murit cu zile. Din păcate, la trei ani de la acel tragic eveniment, statul român nu a construit niciun spital, nu am cunoștință nici să se fi început lucrările la vreunul și au fost refuzate 150 de milioane de euro pentru a construi trei spitale regionale. Infecțiile intraspitalicești sunt la ordinea zilei în spitalele de stat, oamenii au acces greoi la transplanturi chiar și când au banii necesari (a se studia cazul Călin Farcaș), unele medicamente vitale lipsesc, iar tuberculoza, rujeola și alte boli grave ne plasează pe primele locuri ale clasamentelor dezonorante la nivel european. 
Vinovații pentru evenimentele de la Colectiv nu au răspuns pentru acțiunile lor. 

Da, am schimbat un guvern corupt.
Da, ne-am dezvoltat civismul într-un mod admirabil într-un timp scurt. 
Da, am evoluat ca societate, suntem mai activi și mai conștienți de necesitatea implicării pentru a schimba lucrurile care nu sunt cum ar trebui să fie. 

Și da, din păcate, guvernarea actuală se preocupă de a legifera corupția... Și, totuși, rezistăm. Rezistăm.

Sunt multe de zis despre plusuri și minusuri, despre civism și nepăsare, despre educație, idealuri și valori. Și despre corupția care ne afectează într-un fel pe toți.
Am dori să ne uităm în urmă și să spunem că acel moment a însemnat renașterea României. Am dori să credem că românii au înțeles atunci că corupția ucide și mutilează destine în moduri dintre cele mai diversificate.