BrașovTârguri și expoziții

Locație
QFeel
Aceasta reclamă se va închide în secunde. Click AICI pentru a accesa instant pagina dorită.
Aceasta reclamă se va închide în secunde. Click AICI pentru a accesa instant pagina dorită.
Aceasta reclamă se va închide în secunde. Click AICI pentru a accesa instant pagina dorită.

Nunta lui Figaro | Operă de W.A. Mozart

După Salonul Muzical al Operei de luni, când i-am spus „Bun găsit, domnule Mozart!”, chiar de aniversarea nașterii lui W.A. Mozart, sâmbătă, 1 februarie 2020, de la ora 18.30, în Sala Operei, vă invităm la o altă capodoperă scrisă de genialul compozitor austriac: „Nunta lui Figaro”. 
„Nunta lui Figaro” este o operă plină de contraste, cu arii melodioase, care la rândul lor evoluează dintr-un cântec liniștit într-o explozie sonoră fulminantă. Libretul  a fost scris în limba italiană de Lorenzo da Ponte, care a fost inspirat de comedia lui Pierre Caron de Beaumarchais - La folle journée ou Le mariage de Figaro. Premiera operei a avut loc la 1 mai 1786, la Burgtheater din Viena, cu Mozart însuşi ca dirijor. „Nunta lui Figaro” s-a reluat un an mai târziu, la Praga, unde s-a bucurat de un triumf răsunător.
Preț bilete: 45 lei – în sală; 35 lei – la balcon lateral pentru elevi, studenți, pensionari 
Acţiunea operei se petrece în castelul Contelui Almaviva, în Sevilla, în secolul al XVIII-lea. Desfăşurarea din „Nunta lui Figaro” este un lung şir de quiproquo-uri neprevăzute şi răsturnări de situaţie care fac din această operă o comedie spumoasă şi de succes. Contele Almaviva, săturat de anii de căsnicie cu Rosina, îi face avansuri menajerei Susanna, iubita lui Figaro. Contele vrea să împiedice căsătoria celor doi şi încearcă toate şiretlicurile. Încurcăturile se ţin lanţ, Rosina îi joacă şi ea o festă soţului pentru ca, în final, Contele Almaviva să-i ceară iertare în faţa tuturor, iar Figaro şi Susanna să îşi redobândească încrederea şi fericirea.
În distribuția spectacolului de sâmbătă îi vom găsi pe artiștii: Adrian Mărcan - Contele Almaviva, Anda Pop - Contesa, Lăcrămioara Schuller - Susanna, Lorand Cristian - Figaro, Corina Purcărea (invitată) - Cherubino, Cristina Roșu - Marcelina, Ștefan Schuller - Doctorul Bartolo, Cristian Dicu - Don Basilio, Alina Ichim - Barbarina, Aurel Aron - Don Curzio, Paul Tomescu - Antonio, Andromeda Nemeș și Mariana Tomescu - Două fete tinere. Își dau concursul Orchestra și Corul Operei Brașov. La pupitrul dirijoral se va afla maestrul Traian Ichim. Regia artistică a spectacolului este semnată de Carmen Dobrescu, iar scenografia și costumele de Rodica Garștea. Asistent regie: Anda Pop. Mișcarea scenică: Nermina Damian. Regie scenă: Silvia Papadopoulos. 
Aceasta reclamă se va închide în secunde. Click AICI pentru a accesa instant pagina dorită.
QFeel

vezi toate evenimentele lunii din Brașov în

calendarul de evenimente

179 rezultate

Targ de Viniluri

Brașov

12.09.2020 (ora 12:00) - 13.09.2020 (ora 20:00)

Audiofeel si Fonoteca Paradis aduc, in minunata gradina de la Visssual Brasov, fascinatia pentru sunetul de VINIL.
Te asteptam pe 12 si 13 Septembrie, intre orele 12:00 - 20:00h, la TARG DE VINIL, unde vei putea gasi discuri cu artistii tai preferati, in formatul preferat al tuturor ascultatorilor de muzica buna. Intrarea este libera!
Cum se lasa seara (20:00 - 00:00h) ne delectam simturile cu o serie de dj seturi all vinyl w/ Dex, Selecta Droo, Spler, Supafly & more. Intrarea este, de asemenea, libera!

Targul Imobiliar Brasov 2020

Brașov

08.10.2020 (ora 12:00) - 11.10.2020 (ora 18:00)


Târgul Imobiliar Brașov aduce sub un singur acoperiș cei mai importanți dezvoltatori imobiliari din Brașov și împrejurimi. Ediția din această primăvară reprezintă cel mai mare eveniment de profil organizat vreodată în Brașov. 

Evenimentul se adresează în mod deosebit dezvoltatorilor imobiliari, băncilor care finanţează proiecte imobiliare, agenţiilor imobiliare, societăţilor de asigurări, precum si altor societăţi care au tangență cu sectorul imobiliar. 

Atelier de pictură cu Oana Mirela Obacu

Brașov

25.08.2021 (ora 16:00) - 22.09.2021 (ora 19:00)

Centrul Cultural Reduta vă invită în perioada 25 august – 22 septembrie la Galeria Reduta la o experiență artistică interesantă cu artista din spatele alter-egoului Middian Crafts, OANA MIRELA OBACU.
În fiecare zi de miercuri, între orele 16:00-19:00 vă așteptăm la Galeria Reduta pentru a participa la ateliere interactive de pictură, gratuite.

Întotdeauna omul

Brașov

01.09.2021 (ora 12:00) - 31.10.2021 (ora 20:00)

„Întotdeauna omul” este titlul expoziției temporare a artistului Damó István, născut pe 29 decembrie 1951 la Sibiu, care și-a trăit copilăria si adolescența la Brașov, unde face și liceul. Damó absolvă în 1979 secția Grafică a Institutului de Arte Plastice „Nicolae Grigorescu“ din București. Este membru al Uniunii Artiștilor Plastici din Romania, al Asociației Artiștilor Plastici din Ungaria, Asociația Graficienilor din Ungaria, Asociația Ilustratorilor din Ungaria și al Asociației Cărți-Obiecte de Artă din Ungaria.

Expoziție: POVESTEA ICOANEI

Brașov

06.10.2021 (ora 12:00) - 31.12.2021 (ora 18:00)

Expoziția POVESTEA ICOANEI este organizată de către Serviciul Cultură Tradițională din cadrul Centrului Cultural ,,Reduta” în colaborare cu Asociaţia Creatorilor de Artă Tradiţională şi Contemporană Braşov și va fi deschisă publicului din 6 octombrie – 31 decembrie 2021.
Artiștii ce vor expune sunt:
Cornel Sculean – icoana pe sticlă
Carmina Dan – icoana pe lemn
Gabriel Florea – pictură bisericească

TARGUL IMOBILIAR BRASOV

Brașov

07.10.2021 (ora 10:00) - 10.10.2021 (ora 18:00)

Eveniment de notorietate pe piata brasoveana si nu numai, TIB, aflat acum la cea de-a XX-a editie, reuneste sub acelasi acoperis la Brasov, timp de 4 zile, principalii dezvoltatori imobiliari din zona, agentii imobiliare, firme de amenajari si constructii, banci si publicatii de specialitate. De fiecare data, expozantii vin in intampinarea brasovenilor cu cele mai bune oferte de case, apartamente, garsoniere, terenuri, dar si cele mai in voga solutii de amenajare interioara ale caror decoruri unice sunt inspirate din ultimele trenduri la nivel global.

Educația: Soluții europene la provocări locale

Brașov

15.10.2021 (ora 16:00) - 15.10.2021 (ora 18:00)

Asociația District Hub și Coresi Business Campus organizează, la Brașov, evenimentul „Educația: Soluții europene la provocări locale”, în marja „Conferinței privind viitorul Europei” derulată de Comisia Europeană la nivelul întregii Uniuni Europene. 
Evenimentul va avea loc în data de 15 octombrie 2021, între orele 16:00 și 18:00, în Sala IAR 80 din cadrul Coresi Business Campus.
Conferința privind Viitorul Europei reprezintă o ocazie unică pentru cetățenii europeni de a dezbate provocările și prioritățile Europei. Indiferent de locul de proveniență sau de activitate, în cadrul Conferinței, cetățenii europeni pot reflecta la viitorul pe care îl doresc pentru Uniunea Europeană. Comisia Europeană preconizează că, până în primăvara anului 2022, conferința își va prezenta concluziile astfel încât să ofere orientări privind viitorul Europei.
Până în prezent, la nivelul Uniunii Europene, „Conferința privind viitorul Europei” a reunit 109 872 de participanți la 2 307 evenimente.

Festivalul "Flori în Țara Bârsei"

Brașov

16.10.2021 (ora 12:00) - 17.10.2021 (ora 20:00)

Festivalul Concurs Național de Muzică Populară pentru Tineri Interpreți ,,Flori în Țara Bârsei”  este deschis tinerilor interpreți de muzică populară din întreaga țară cu vârste cuprinse între 16 și 25 de ani.
Festivalul își propune să contribuie la descoperirea și promovarea celor mai valoroși tineri interpreți de muzică populară, la valorificarea comorilor cântecului și portului popular românesc și introducerea sa în circuitul valorilor spirituale.
Aceasta manifestare se adresează tinerilor soliști de muzică populară, care nu au avut înregistrări și casete audio, preocupați de culegerea și interpretarea cântului tradițional.

Transylvania Wedding Fair 2021

Brașov

22.10.2021 (ora 10:00) - 24.10.2021 (ora 18:00)

Kron-Tour EXPO va invita la “TRANSYLVANIA WEDDING FAIR”, targ ce se va desfasura la Brasov Business Park in intervalul 22-24 Octombrie 2021. Evenimentul se adreseaza tuturor acelora care sunt implicati direct sau au tangenta cu organizarea de nunti, respectiv: wedding & events planners, designeri, magazine de rochii de mireasa/tinute de gala, costume barbatesti si tinute pentru miri,incaltaminte de gala, arta floristica, creatori de bijuterii, saloane de infrumusetare, locatii specializate in organizarea de nunti, band-uri, formatii de muzica pentru nunta, Dj, Mc, scenotehnica, arta fotografica si videografica, scoli de dans, efecte pirotehnice, fantani de ciocolata, sculpturi in gheata, accesorii pentru nunti, limuzine si masini de epoca, reviste si bloguri de specialitate.

179 rezultate