BrașovTârguri și expoziții

Locație
QFeel
Aceasta reclamă se va închide în secunde. Click AICI pentru a accesa instant pagina dorită.
Aceasta reclamă se va închide în secunde. Click AICI pentru a accesa instant pagina dorită.
Aceasta reclamă se va închide în secunde. Click AICI pentru a accesa instant pagina dorită.

Nunta lui Figaro | Operă de W.A. Mozart

După Salonul Muzical al Operei de luni, când i-am spus „Bun găsit, domnule Mozart!”, chiar de aniversarea nașterii lui W.A. Mozart, sâmbătă, 1 februarie 2020, de la ora 18.30, în Sala Operei, vă invităm la o altă capodoperă scrisă de genialul compozitor austriac: „Nunta lui Figaro”. 
„Nunta lui Figaro” este o operă plină de contraste, cu arii melodioase, care la rândul lor evoluează dintr-un cântec liniștit într-o explozie sonoră fulminantă. Libretul  a fost scris în limba italiană de Lorenzo da Ponte, care a fost inspirat de comedia lui Pierre Caron de Beaumarchais - La folle journée ou Le mariage de Figaro. Premiera operei a avut loc la 1 mai 1786, la Burgtheater din Viena, cu Mozart însuşi ca dirijor. „Nunta lui Figaro” s-a reluat un an mai târziu, la Praga, unde s-a bucurat de un triumf răsunător.
Preț bilete: 45 lei – în sală; 35 lei – la balcon lateral pentru elevi, studenți, pensionari 
Acţiunea operei se petrece în castelul Contelui Almaviva, în Sevilla, în secolul al XVIII-lea. Desfăşurarea din „Nunta lui Figaro” este un lung şir de quiproquo-uri neprevăzute şi răsturnări de situaţie care fac din această operă o comedie spumoasă şi de succes. Contele Almaviva, săturat de anii de căsnicie cu Rosina, îi face avansuri menajerei Susanna, iubita lui Figaro. Contele vrea să împiedice căsătoria celor doi şi încearcă toate şiretlicurile. Încurcăturile se ţin lanţ, Rosina îi joacă şi ea o festă soţului pentru ca, în final, Contele Almaviva să-i ceară iertare în faţa tuturor, iar Figaro şi Susanna să îşi redobândească încrederea şi fericirea.
În distribuția spectacolului de sâmbătă îi vom găsi pe artiștii: Adrian Mărcan - Contele Almaviva, Anda Pop - Contesa, Lăcrămioara Schuller - Susanna, Lorand Cristian - Figaro, Corina Purcărea (invitată) - Cherubino, Cristina Roșu - Marcelina, Ștefan Schuller - Doctorul Bartolo, Cristian Dicu - Don Basilio, Alina Ichim - Barbarina, Aurel Aron - Don Curzio, Paul Tomescu - Antonio, Andromeda Nemeș și Mariana Tomescu - Două fete tinere. Își dau concursul Orchestra și Corul Operei Brașov. La pupitrul dirijoral se va afla maestrul Traian Ichim. Regia artistică a spectacolului este semnată de Carmen Dobrescu, iar scenografia și costumele de Rodica Garștea. Asistent regie: Anda Pop. Mișcarea scenică: Nermina Damian. Regie scenă: Silvia Papadopoulos. 
Aceasta reclamă se va închide în secunde. Click AICI pentru a accesa instant pagina dorită.
QFeel

vezi toate evenimentele lunii din Brașov în

calendarul de evenimente

179 rezultate

Târg de carte și muzică

Brașov

22.03.2016 (ora 17:28) - 25.03.2016

Asociaţia „Libris Cultural” are deosebita plăcere să vă invite la cea de-a XV-a ediție a TÂRGULUI INTERNAŢIONAL DE CARTE ŞI MUZICĂ – LIBRIS ce se va desfășura în perioada 22 – 25 martie 2018 la Aula Universității Transilvania (Strada Iuliu Maniu nr. 41A).

Târg Internațional de universități

24.03.2016 (ora 08:00) - 24.03.2016 (ora 17:00)

Ediția a XVIII-a a târgului internațional de universități RIUF reunește, în Brașov, peste 45 de universități din România și din străinătate, precum și școli de limbi străine sau programe de școli de vară pentru a le oferi vizitatorilor o imagine completă asupra oportunităților educaționale pe care le pot accesa.

Festival de Ecoturism Fundata

Fundata

16.04.2016 (ora 06:00) - 17.04.2016 (ora 21:00)

Centrul de Ecologie Montană şi Primăria Comunei Fundata au plăcerea să vă invite la prima ediție a Festivalului de EcoTurism Fundata.
Vom descoperi împreună cadrul natural și tradiţional de la poalele Munților Bucegi și Leaota, frumusețea peisajului agro-pastoral și biodiversitatea zonei. Veți putea practica meșteșuguri vechi, veți gusta din bucatele tradiționale. Vor avea loc atât activități culturale cât și activități sportive – un concurs de cros montan.
Vom inaugura traseele ecoturistice din zona Fundata-Moieciu de Sus, un labirint al potecilor cu atâtea atracții de-a lungul lor: peisaje, tradiții şi obiceiuri, arhitectura rurală autentică, bucate tradiționale. Ocazie de a interacționa cu oamenii acestor locuri.

SALONUL AUTO BRAȘOV

Brașov

20.05.2016 (ora 22:00) - 22.05.2016

Kron-Tour EXPO Fairs & Exhibitions vă invită la SALONUL AUTO BRASOV, manifestare ce se va desfășura la Brașov Business Park în intervalul 20-22 Mai 2016 și care este dedicată specialiștilor din industria auto: dealeri și producători de automobile și autoturisme, automobile ecologice cu tehnologia hibrid, autovehicule utilitare, motociclete de viteză și enduro, moto-scutere, biciclete, piese și accesorii destinate segmentului auto și moto, sisteme audio și de navigație, tunning auto, presă de specialitate, bănci și societăți de leasing și asigurări.

Comorile Peleșului

Brașov

23.06.2016 (ora 14:00) - 23.11.2016 (ora 20:00)

Muzeul Casa Mureşenilor Braşov şi Muzeul Naţional Peleş organizează cea mai importantă expoziţie din acest an de la Braşov – „Comorile Peleşului”. Obiecte ce au aparţinut regilor şi reginelor României sau membrilor Casei Regale vor putea fi admirate. Puteți admira 123 de piese din colecţiile de ceramică şi orfevrărie ce se află în faimosul Castel Peleş, reşedinţa de vară a Regelui Carol I al României, construit acum mai bine de 100 de ani.

Yard Sale

Sânpetru

13.08.2016 (ora 22:00) - 14.08.2016 (ora 18:00)

Am făcut-o, ne-a plăcut și mai vrem! Organizăm curând o nouă sesiune de shopping în aer liber. Haine, bijuterii, genți hand-made, obiecte de lemn hand-made, toate într-un weekend de shopping de calitate.

Oktoberfest 2016

Brașov

30.08.2016 (ora 08:00) - 04.09.2016 (ora 23:00)

Dragi braşoveni şi cinstiţi oaspeţi,
Dăm de ştire însetatelor voastre domnii că anul acesta Oktoberfest va începe mai devreme. 
Simţiţi aburul de bere proaspătă, vestitor de la fabrica Ciucaş?! Dar aromele cârnatului la metru? Dacă da, atunci să ştiţi că şi anul acesta ne-am propus să doborâm recordul la halbe băute şi la distracţie. Şi dacă tot vorbim de recorduri va fi repetiţie generală cu halbele date din mână în mână pentru a realiza cel mai lung lanţ uman. 

Festival Vizual AMURAL II

Brașov

01.09.2016 (ora 12:00) - 04.09.2016 (ora 20:00)

Ieșim dintre ziduri. Dăm arta jos de pe pereți. Facem festival AMURAL, festival vizual După Ziduri. Amural este o mişcare dedicată artei vizuale contemporane și modul în care ne vom raporta la ea. Zidurile oraşului vechi, devin unul imens anti-galerie, în timp ce pădurea cuprinde toate lucrările în aer liber, un centru cultural.

 

Made in Brașov

Brașov

02.09.2016 (ora 12:00) - 04.09.2016 (ora 20:00)

Târgul „Made in Brașov”, care prezintă tehnologia produsă la Brașov, a ajuns la cea de-a treia ediție și va avea loc în perioada 2 – 4 septembrie pe terenul de sport al Colegiului Național Andrei Șaguna. Scopul acestui eveniment este pe de o parte de a atrage atenția numeroșilor vizitatori care ajung la Brașov cu ocazia festivalului Oktoberfest asupra potențialului economic al acestei regiuni și de a promova astfel imaginea Brașovului ca cetate tehnologică, iar pe de altă parte de a demonstra tinerilor că există un viitor profesional chiar la ei acasă.

Zilele Cristianului

Cristian

03.09.2016 (ora 14:00) - 04.09.2016 (ora 23:00)

Concerte ale unor formații în vogă precum DJ Project și Direcția 5, soliști populari îndrăgiți ca Gheorghe Turda și Nicolae Furdui Iancu, produse tradiționale care-ți lasă gura apă, târg de meșteșuguri și ateliere pentru copii, un concurs de gătit, muzică de fanfară și multe alte surprize.
Pe 3 și 4 septembrie, Cristianul își sărbătorește zilele în cadrul unui eveniment complex, pentru toate gusturile.

179 rezultate