BrașovFilme

Locație
QFeel
Aceasta reclamă se va închide în secunde. Click AICI pentru a accesa instant pagina dorită.
Aceasta reclamă se va închide în secunde. Click AICI pentru a accesa instant pagina dorită.
Aceasta reclamă se va închide în secunde. Click AICI pentru a accesa instant pagina dorită.

Nunta lui Figaro | Operă de W.A. Mozart

După Salonul Muzical al Operei de luni, când i-am spus „Bun găsit, domnule Mozart!”, chiar de aniversarea nașterii lui W.A. Mozart, sâmbătă, 1 februarie 2020, de la ora 18.30, în Sala Operei, vă invităm la o altă capodoperă scrisă de genialul compozitor austriac: „Nunta lui Figaro”. 
„Nunta lui Figaro” este o operă plină de contraste, cu arii melodioase, care la rândul lor evoluează dintr-un cântec liniștit într-o explozie sonoră fulminantă. Libretul  a fost scris în limba italiană de Lorenzo da Ponte, care a fost inspirat de comedia lui Pierre Caron de Beaumarchais - La folle journée ou Le mariage de Figaro. Premiera operei a avut loc la 1 mai 1786, la Burgtheater din Viena, cu Mozart însuşi ca dirijor. „Nunta lui Figaro” s-a reluat un an mai târziu, la Praga, unde s-a bucurat de un triumf răsunător.
Preț bilete: 45 lei – în sală; 35 lei – la balcon lateral pentru elevi, studenți, pensionari 
Acţiunea operei se petrece în castelul Contelui Almaviva, în Sevilla, în secolul al XVIII-lea. Desfăşurarea din „Nunta lui Figaro” este un lung şir de quiproquo-uri neprevăzute şi răsturnări de situaţie care fac din această operă o comedie spumoasă şi de succes. Contele Almaviva, săturat de anii de căsnicie cu Rosina, îi face avansuri menajerei Susanna, iubita lui Figaro. Contele vrea să împiedice căsătoria celor doi şi încearcă toate şiretlicurile. Încurcăturile se ţin lanţ, Rosina îi joacă şi ea o festă soţului pentru ca, în final, Contele Almaviva să-i ceară iertare în faţa tuturor, iar Figaro şi Susanna să îşi redobândească încrederea şi fericirea.
În distribuția spectacolului de sâmbătă îi vom găsi pe artiștii: Adrian Mărcan - Contele Almaviva, Anda Pop - Contesa, Lăcrămioara Schuller - Susanna, Lorand Cristian - Figaro, Corina Purcărea (invitată) - Cherubino, Cristina Roșu - Marcelina, Ștefan Schuller - Doctorul Bartolo, Cristian Dicu - Don Basilio, Alina Ichim - Barbarina, Aurel Aron - Don Curzio, Paul Tomescu - Antonio, Andromeda Nemeș și Mariana Tomescu - Două fete tinere. Își dau concursul Orchestra și Corul Operei Brașov. La pupitrul dirijoral se va afla maestrul Traian Ichim. Regia artistică a spectacolului este semnată de Carmen Dobrescu, iar scenografia și costumele de Rodica Garștea. Asistent regie: Anda Pop. Mișcarea scenică: Nermina Damian. Regie scenă: Silvia Papadopoulos. 
Aceasta reclamă se va închide în secunde. Click AICI pentru a accesa instant pagina dorită.
QFeel

vezi toate evenimentele lunii din Brașov în

calendarul de evenimente

83 rezultate

Lacul Lebedelor

Brașov

29.06.2018 (ora 19:00) - 29.06.2018 (ora 22:00)

Baletul Regal prezintă o nouă producție a baletului clasic magnific al lui Ceaikovski, cu o coregrafie suplimentară de Liam Scarlett și design de John Macfarlane. Lacul lebedelor a avut un rol deosebit în repertoriul baletului regal din 1934. În timp ce rămâne credincios în textul lui Petipa-Ivanov, Scarlett va aduce lume nouă la realizarea acestui balet clasic, în colaborare cu designerul său pe termen lung, John Macfarlane.

Lacul Lebedelor

Brașov

29.06.2018 (ora 19:00) - 29.06.2018 (ora 22:00)

Baletul Regal prezintă o nouă producție a baletului clasic magnific al lui Ceaikovski, cu o coregrafie suplimentară de Liam Scarlett și design de John Macfarlane.Lacul lebedelor a avut un rol deosebit în repertoriul baletului regal din 1934. În timp ce rămâne credincios în textul lui Petipa-Ivanov, Scarlett va aduce lume nouă la realizarea acestui balet clasic, în colaborare cu designerul său pe termen lung, John Macfarlane.
 

FLORENȚA ȘI GALERIA UFFIZI 3D

Brașov

13.07.2018 (ora 19:00) - 13.07.2018 (ora 22:00)

„Florența și galeria Uffizi 3D / 4K: o călătorie în inima Renașterii” este mult mai mult decât un documentar clasic de artă: este o călătorie multidimensională, multisenzorială în Renașterea italiană prin cele mai frumoase și reprezentative lucrări de arta ale perioadei. Pentru prima data în cinematografele din întreaga lume, vine un film de artă făcut în adevăratul muzeu în aer liber, în orașul Florența, în care tehnologia 3D asigură o experiență de vizionare cu totul imersiva și fără precedent: operele de artă vorbesc de la sine cu toată puterea frumuseții lor extraordinare, îmbunătațite de viziunea 3D.

Festivalul de Film şi Istorie Râşnov

Râșnov

20.07.2018 - 29.07.2018

Festivalul de Film şi Istorii Râșnov ajunge anul acesta la a X-a ediție. Misiunea organizatorilor este de a  contribui an de an la impunerea oraşului Râşnov ca o capitală a filmului istoric românesc.

Procesul (2017)

Brașov

27.07.2018 (ora 20:00) - 27.07.2018 (ora 21:30)

Ileana Bîrsan și Claudiu Mitcu documentează cazul lui Mihai Moldoveanu, fost ofițer al armatei române, condamnat la 25 de ani de închisoare pentru o crimă pe care susține că nu a comis-o.

 

Cine-Concert: Der Golem x Danaga

Brașov

04.08.2018 (ora 20:30) - 04.08.2018 (ora 22:00)

După aproape 100 de ani de la lansarea sa, vă invităm să invocăm împreună "Der Golem".

GEMENC – DUNAREA SALBATICA

Brașov

10.08.2018 (ora 19:00) - 10.08.2018 (ora 22:00)

Gemenc, cea mai mare pădure inundabilă din Europa Centrală. Gemenc este o pădure unică ce se află între Szekszard și Baja, în Ungaria. Dunarea definește viața florei și a faunei din zona de drenaj, fie prin protejarea sau amenințarea, construirea sau dispariția peisajului. Pădurea și râul oferă un habitat remarcabil pentru locuitorii lor, familii de căprioare, mistreți, vulturi, sacali, ciobani și pescaruși de pădure din pădurile inundabile din Gemenc, inclusiv una dintre cele mai mari populații ale zonei de berze negre protejate.

TEATRUL SCALA – TEMPLUL MINUNILOR

Brașov

14.09.2018 (ora 19:00) - 14.09.2018 (ora 22:00)

„Templul minunilor” este un documentar dedicat locului unde arta este creată și realizată și unde trăiește și respiră. Este povestea singurului teatru din lume care a capturat și a legat indisolubil toate cele mai mari nume din istoria muzicii. Giuseppe Verdi, Arturo Toscanini, Maria Callas și Luchino Visconti au transformat acest loc într-o legendă și încă evocă un sentiment al sacrului până în prezent, pronunțat de-a lungul anilor de Herbert von Karajan, Claudio Abbado, Giorgio Strehler, Riccardo Muti, Franco Zeffirelli, Daniel Barenboim, Riccardo Chailly, Patrice Chereau.

LEONARDO DA VINCI – GENIUL DIN MILAN

Brașov

19.10.2018 (ora 19:00) - 19.10.2018 (ora 22:00)

De la „Codul Atlantic” la „Cina cea de Taina”- Cele mai mari lucrări ale Maestrului. Luând în considerare expoziția extraordinară dedicată lui Leonardo da Vinci în Milano în timpul EXPO 2015 și condusă de cei mai buni experți ai operei sale, vom explora, ca niciodata, lucrările și personalitatea unuia dintre cei mai mari artiști care au trăit vreodată, cu puterea tehnologiei 4K.

Lemonade

Brașov

03.11.2018 (ora 18:00) - 03.11.2018 (ora 19:30)

Mara, o mamă singură în vârstă de 30 de ani, se căsătorește cu Daniel (un american) în timp ce se află în Statele Unite cu un job temporar de asistentă medicală. Atunci când parcursul ei pentru a obține cartea verde ia o turnură neașteptată, Mara este silită să se confrunte cu un adevăr neplăcut.
Lemonade, lungmetrajul de debut al Ioanei Uricaru, a fost distins cu premiul pentru cea mai bună regie la Festivalul de Film de la Sarajevo 2018.

83 rezultate