BrașovFilme

Locație
QFeel
Aceasta reclamă se va închide în secunde. Click AICI pentru a accesa instant pagina dorită.
Aceasta reclamă se va închide în secunde. Click AICI pentru a accesa instant pagina dorită.
Aceasta reclamă se va închide în secunde. Click AICI pentru a accesa instant pagina dorită.

Nunta lui Figaro | Operă de W.A. Mozart

După Salonul Muzical al Operei de luni, când i-am spus „Bun găsit, domnule Mozart!”, chiar de aniversarea nașterii lui W.A. Mozart, sâmbătă, 1 februarie 2020, de la ora 18.30, în Sala Operei, vă invităm la o altă capodoperă scrisă de genialul compozitor austriac: „Nunta lui Figaro”. 
„Nunta lui Figaro” este o operă plină de contraste, cu arii melodioase, care la rândul lor evoluează dintr-un cântec liniștit într-o explozie sonoră fulminantă. Libretul  a fost scris în limba italiană de Lorenzo da Ponte, care a fost inspirat de comedia lui Pierre Caron de Beaumarchais - La folle journée ou Le mariage de Figaro. Premiera operei a avut loc la 1 mai 1786, la Burgtheater din Viena, cu Mozart însuşi ca dirijor. „Nunta lui Figaro” s-a reluat un an mai târziu, la Praga, unde s-a bucurat de un triumf răsunător.
Preț bilete: 45 lei – în sală; 35 lei – la balcon lateral pentru elevi, studenți, pensionari 
Acţiunea operei se petrece în castelul Contelui Almaviva, în Sevilla, în secolul al XVIII-lea. Desfăşurarea din „Nunta lui Figaro” este un lung şir de quiproquo-uri neprevăzute şi răsturnări de situaţie care fac din această operă o comedie spumoasă şi de succes. Contele Almaviva, săturat de anii de căsnicie cu Rosina, îi face avansuri menajerei Susanna, iubita lui Figaro. Contele vrea să împiedice căsătoria celor doi şi încearcă toate şiretlicurile. Încurcăturile se ţin lanţ, Rosina îi joacă şi ea o festă soţului pentru ca, în final, Contele Almaviva să-i ceară iertare în faţa tuturor, iar Figaro şi Susanna să îşi redobândească încrederea şi fericirea.
În distribuția spectacolului de sâmbătă îi vom găsi pe artiștii: Adrian Mărcan - Contele Almaviva, Anda Pop - Contesa, Lăcrămioara Schuller - Susanna, Lorand Cristian - Figaro, Corina Purcărea (invitată) - Cherubino, Cristina Roșu - Marcelina, Ștefan Schuller - Doctorul Bartolo, Cristian Dicu - Don Basilio, Alina Ichim - Barbarina, Aurel Aron - Don Curzio, Paul Tomescu - Antonio, Andromeda Nemeș și Mariana Tomescu - Două fete tinere. Își dau concursul Orchestra și Corul Operei Brașov. La pupitrul dirijoral se va afla maestrul Traian Ichim. Regia artistică a spectacolului este semnată de Carmen Dobrescu, iar scenografia și costumele de Rodica Garștea. Asistent regie: Anda Pop. Mișcarea scenică: Nermina Damian. Regie scenă: Silvia Papadopoulos. 
Aceasta reclamă se va închide în secunde. Click AICI pentru a accesa instant pagina dorită.
QFeel

vezi toate evenimentele lunii din Brașov în

calendarul de evenimente

83 rezultate

MONTAJ VIDEO-EXPERIMENTAL COMEMORARE CHARLIE CHAPLIN

Brașov

20.12.2017 (ora 20:00) - 20.12.2017 (ora 22:00)

Anul acesta se împlinesc 40 de ani de la moartea celui care a făcut istorie şi carieră în lumea cinematografiei...Charlie Chaplin.
Centrul Cultural "Reduta" va organiza cu această ocazie un eveniment pentru a comemora un alt fel de Chaplin de data aceasta prin mixaje cu muzică şi prelucrări din filmele în care a jucat actorul.

Pavarotti și prietenii: Duetele

Brașov

22.12.2017 (ora 19:00) - 22.12.2017 (ora 22:00)

Unindu-se cu cântăreți din toate părțile industriei muzicale, printre care Bono, Elton John, Sheryl Crow, James Brown, Mariah Carey, Sting și Celine Dion, acest special concert are cele mai memorabile performanțe, din seria anuală a lui Pavarotti de concerte de caritate în orașul său natal Modena, Italia.

Spărgătorul de nuci

Brașov

29.12.2017 (ora 19:00) - 29.12.2017 (ora 22:00)

Este Ajunul Crăciunului și magicianul Drosselmeyer o fură pe tânăra Clara departe într-o aventură plină de fantezie, în care timpul este oprit, camera de zi a familiei devine un câmp de luptă mare, și o călătorie magică ce duce prin Țara Zăpezilor la Regatul Dulciurilor.

CinEd România 2018

Brașov

27.01.2018 (ora 10:00) - 27.01.2018 (ora 17:00)

CinEd, programul european de educație cinematografică pentru tineri, a ajuns la cel de-al treilea an de activitate și va organiza în luna ianuarie o serie de formări destinate facilitatorilor educaționali din țară. 
Sesiunea de formare va avea loc în mansarda Casei Baiulescu și va fi coordonată de criticul de film Gabriela Filipi. La această formare sunt așteptați profesorii de gimnaziu și liceu, precum și bibliotecarii, care doresc să organizeze pentru elevi activități de educație cinematografică în cadrul programului CinEd. 

Rigoletto

Brașov

02.02.2018 (ora 19:00) - 02.02.2018 (ora 22:00)

Rigoletto este o operă în trei acte de Giuseppe Verdi, bazată pe libretul de Francesco Maria Piave, adaptat după melodrama „Le roi s’amuse” (Regele se amuză), scrisă de Victor Hugo.
Premiera operei a avut loc la 11 martie 1851, la Teatro La Fenice din Veneția. Locul și perioada acțiunii: Mantova (Italia), în secolul al XVI-lea. Corupția nevinovăței se află în inima tragediei puternice a lui Verdi în producția lui David McVicar pentru Opera Regală.
 

Alpin Film Festival 2018

Brașov

27.02.2018 (ora 09:00) - 04.03.2018 (ora 23:00)

Alpin Film Festival este un eveniment cultural internaţional de film, carte și fotografie, care îşi propune să promoveze civilizația montană. Este primul festival care se adresează pasionaţilor de alpinism, aventură, sport montan şi natură.

Caravana Docuart

Brașov

15.03.2018 (ora 18:00) - 16.03.2018 (ora 23:00)

Caravana reprezintă o extensie a festivalului București Docuart Fest (BDF), din cadrul căruia este extrasă o selecție de filme pe care proiectul le face cunoscute publicului cinefil în mai multe orașe ale țării. În 2018, evenimentul adaugă destinații noi pe hartă, urmărindu-și țelul de a aduce filmul documentar românesc în zone în care fenomenul cinematografic este aproape inexistent.

Carmen

Brașov

16.03.2018 (ora 19:00) - 16.03.2018 (ora 22:00)

Carmen este lucrarea cea mai cunoscută a compozitorului francez Georges Bizet și una dintre cele mai renumite opere din întreaga artă – numere precum Habanera și Song Toreador au pătruns în conștiința populară, în timp ce altele nu au ajuns atât de departe. Combinația îmbătătoare a pasiunii, a senzualității și a violenței din operă s-a dovedit inițial a fi prea mult pentru scenă și a fost un eșec critic la premiera din 1875. Bizet a murit la scurt timp după aceea și niciodată nu a aflat de succesul spectaculos pe care l-a obținut Carmen: opera a fost efectuată de mai bine de cinci sute de ori doar la Covent Garden.

Macbeth

Brașov

13.04.2018 (ora 19:00) - 13.04.2018 (ora 22:00)

Opera lui Verdi inspirată de tragedia lui Shakespeare, este condusă de Antonio Pappano, cu o distribuție magnifică, printre care și Anna Netrebko, Zeljko Lucic și Ildebrando D’Arcangelo.
Pasiunea lui Verdi de-o viață, pentru operele lui Shakespeare, a început cu Macbeth, o piesă pe care a considerat-o „una dintre cele mai mari creații ale omului”. Cu libretistul său, Francesco Maria Piave, Verdi a hotărât să creeze „ceva neobișnuit”.

Manon

Brașov

25.05.2018 (ora 19:00) - 25.05.2018 (ora 22:00)

Kenneth MacMillan pune în scenă povestea tragică a lui Manon și a lui Des Grieux care este o capodoperă a baletului modern, pe muzica lui Jules Massenet.
Sursa lui Kenneth MacMillan pentru Manon a fost romanul francez din secolul al XVIII-lea, deja adaptat pentru operă de Massenet și Puccini. Premiera a fost dată la 7 martie 1974, cu rolurile principale dansate de Antoinette Sibley și Anthony Dowell. Baletul a devenit rapid o producție principală a repertoriului The Royal Ballet și o piatră de temelie a dansului adult și dramatic. MacMillan a găsit o nouă simpatie fță de capricioasa Manon și lupta sa de a scăpa de sărăcie.

83 rezultate