Istoria maratonului celor 24 de ore de înot a început acum 18 ani, în 1993, când echipa formată din Gabi Stroie și Horia Ionut sau Sami, cum îl știe toată lumea au organizat în Brasov o competiție similară unei competiții organizate în Franța, la Chateroux de clubul Enfants de Neptune.
Maratonul celor 24 de ore de înot este o competiție de masă, la care poate participa oricine indiferent de vârstă sau sex, dar apt să înoate 4 serii a câte 30 de minute o dată la 6 ore. Sunt însrise în concurs în fiecare an un număr de 16 echipe a câte 12 membri + 2 rezerve, care își dispută gloria titlului de învingător. Recordul competiției a fost stabilit în 2010, la ediția a XVII-a, de echipa Elite Swimming, care a încheiat competiția cu rezultatul de 107,900 km. Recordul individual a fost stabilit de Constantin Tudose la ediția a XVI-a, acesta înotând în 30 de minute 2800 m.
Astfel că desfășurarea Maratonului celor 24 de ore de Înot în fiecare an la Brasov, la începutul lunii mai a devenit o tradiție și o întâlnire anuală între nenumărați PRIETENI ai acestui minunat SPORT. Aceasta pentru că noi credem că facem mișcare pentru a câștiga SĂNĂTATE; pentru că noi credem că sportul ne învață să fim mai buni, și în același timp să ne depășim limitele.