[ 21 s e p t e m b r i e 2019 ]
ÎNSCRIERI: www.ecotrail.ro

EcoTrail se desfășoară în interiorul Văii Băngăleasa din Moieciu de Sus, startul fiind la Centrul de Ecologie Montană, la o altitudine de 1000 de metri, într-un cadru 100% autentic de poteci și potecuțe prin păduri si fânețe, întreținut în aceeași formă de comunitatea locală de sute de ani. 

Provocarea pe care o ridicăm participanților este parcurgerea traseului ca o întrecere a alergătorului cu el însuși, toti participanții fiind premiați in funcție de numărul de muchii cucerite într-un interval de 7 ore. Categoriile Open masculin și Open Feminin vor fi și ele medaliate primilor participanți care trec linia de sosire după parcurgerea celor 11 vârfuri.

Evenimentul este organizat de Centrul de Ecologie Montană pentru a încuraja eco-turismul si agroturismul din Moieciu de Sus, precum si activitățile Fundației care constau în: 
/ Conservarea biodiversității fânețelor 
/ Susținerea meșteșugurilor tradiționale
/ Cercetarea și monitorizarea cadrului natural și antropic 
/ Organizarea de acțiuni educative legate de ecologia mediului montan

EcoTrail este un eveniment cu adevărat sustenabil, având o politică de protecție a mediului înconjurător care presupune eliminarea plasticului și a derivatelor din: recipientele pentru mâncare, marcaje, tricouri, medalii, bannere, dar și consumul de servicii si produse locale din comunitatea Moeciu sau încurajarea transportului alternativ.

EcoTrail dorește sa devină o cursă pentru patru anotimpuri, iar inaugurarea acestui traseu inedit are loc pe 21 Septembrie 2019 la Moeciu de Sus, cu un număr limitat de maxim 200 de participanți.