BrașovÎmprejurimi

Aceasta reclamă se va închide în secunde. Click AICI pentru a accesa instant pagina dorită.
Aceasta reclamă se va închide în secunde. Click AICI pentru a accesa instant pagina dorită.
Aceasta reclamă se va închide în secunde. Click AICI pentru a accesa instant pagina dorită.

Nunta lui Figaro | Operă de W.A. Mozart

După Salonul Muzical al Operei de luni, când i-am spus „Bun găsit, domnule Mozart!”, chiar de aniversarea nașterii lui W.A. Mozart, sâmbătă, 1 februarie 2020, de la ora 18.30, în Sala Operei, vă invităm la o altă capodoperă scrisă de genialul compozitor austriac: „Nunta lui Figaro”. 
„Nunta lui Figaro” este o operă plină de contraste, cu arii melodioase, care la rândul lor evoluează dintr-un cântec liniștit într-o explozie sonoră fulminantă. Libretul  a fost scris în limba italiană de Lorenzo da Ponte, care a fost inspirat de comedia lui Pierre Caron de Beaumarchais - La folle journée ou Le mariage de Figaro. Premiera operei a avut loc la 1 mai 1786, la Burgtheater din Viena, cu Mozart însuşi ca dirijor. „Nunta lui Figaro” s-a reluat un an mai târziu, la Praga, unde s-a bucurat de un triumf răsunător.
Preț bilete: 45 lei – în sală; 35 lei – la balcon lateral pentru elevi, studenți, pensionari 
Acţiunea operei se petrece în castelul Contelui Almaviva, în Sevilla, în secolul al XVIII-lea. Desfăşurarea din „Nunta lui Figaro” este un lung şir de quiproquo-uri neprevăzute şi răsturnări de situaţie care fac din această operă o comedie spumoasă şi de succes. Contele Almaviva, săturat de anii de căsnicie cu Rosina, îi face avansuri menajerei Susanna, iubita lui Figaro. Contele vrea să împiedice căsătoria celor doi şi încearcă toate şiretlicurile. Încurcăturile se ţin lanţ, Rosina îi joacă şi ea o festă soţului pentru ca, în final, Contele Almaviva să-i ceară iertare în faţa tuturor, iar Figaro şi Susanna să îşi redobândească încrederea şi fericirea.
În distribuția spectacolului de sâmbătă îi vom găsi pe artiștii: Adrian Mărcan - Contele Almaviva, Anda Pop - Contesa, Lăcrămioara Schuller - Susanna, Lorand Cristian - Figaro, Corina Purcărea (invitată) - Cherubino, Cristina Roșu - Marcelina, Ștefan Schuller - Doctorul Bartolo, Cristian Dicu - Don Basilio, Alina Ichim - Barbarina, Aurel Aron - Don Curzio, Paul Tomescu - Antonio, Andromeda Nemeș și Mariana Tomescu - Două fete tinere. Își dau concursul Orchestra și Corul Operei Brașov. La pupitrul dirijoral se va afla maestrul Traian Ichim. Regia artistică a spectacolului este semnată de Carmen Dobrescu, iar scenografia și costumele de Rodica Garștea. Asistent regie: Anda Pop. Mișcarea scenică: Nermina Damian. Regie scenă: Silvia Papadopoulos. 
Aceasta reclamă se va închide în secunde. Click AICI pentru a accesa instant pagina dorită.

Vama Medievală Bran

Vama medievală Bran este situată în Pasul Rucăr-Bran, în partea sudică a Castelului Bran.
Aşezată pe drumul ce lega Braşovul de Câmpulung, vama era un punct de frontieră între Ţara Românească şi Transilvania. Pe aici treceau caravanele încărcate cu mărfuri ale negustorilor. Relieful muntos şi accidentat, trecătoarea relativ îngustă, pădurile întinse de conifere, făceau ca drumul caravanelor să fie destul de riscant. Castelul Bran era un punct de apărare şi de aceea înfiinţarea vămii aici era necesară dar şi profitabilă pentru zona aceasta.


Nu există informații pentru localizare.

Albume foto

Vama Medievală Bran

Domnitorul Mircea cel Bătrân este cel care, printr-un privilegiu acordat negustorilor braşoveni, a stabilit vama Ţării Româneşti  la Turciu (astăzi Bran) în anul 1413. Datorită importanţei lor, clădirile vămii vor fi reconstruite şi consolidate de-a lungul veacurilor. 
Astăzi, clădirile Vămii medievale Bran reprezintă un ansamblu de corpuri legate între ele cu ziduri din piatră sau cărămidă. Corpul central este construit cu demisol, parter şi un etaj. Etajul este format de fapt din două corpuri, unite între ele printr-o pasarelă de lemn. În curtea vămii mai există încă trei corpuri anexe. Vama medievală Bran era apărată împotriva tâlharilor de un corp de gardă ce era întărit, la nevoie, de gărzile Castelului Bran.  

Pe măsură ce s-au dezvoltat noi rute comerciale, edificiul şi-a pierdut importanţa şi şi-a schimbat destinaţia. Astfel clădirile Vămii medievale Bran au fost folosite ca garnizoană, de către trupele austriece şi, mai aproape de zilele noastre, chiar ca ocol silvic.
În 1987 se deschidea aici un muzeu ce sublinia importanţa istorică a acestui loc. Odată cu retrocedarea Castelului Bran către familia de Habsburg, clădirile vămii au fost renovate. Se păstrează aici exponate scoase din castel dar şi o bogată colecţie de documente istorice şi comerciale.

Turiştii care poposesc în Bran au astfel ocazia de a admira Castelul Bran, muzeul etnografic în aer liber şi clădirile ce adăpostesc Vama medievală Bran.
  

distribuie

Evenimente următoare în Brașov

Evenimentele din Brașov vor fi disponibile în curând.

Recomandări în Brașov

Recomandările din Brașov vor fi disponibile în curând.

Cazare în regim hotelier

metropola.info