BrașovÎmprejurimi

Aceasta reclamă se va închide în secunde. Click AICI pentru a accesa instant pagina dorită.
Aceasta reclamă se va închide în secunde. Click AICI pentru a accesa instant pagina dorită.
Aceasta reclamă se va închide în secunde. Click AICI pentru a accesa instant pagina dorită.

Nunta lui Figaro | Operă de W.A. Mozart

După Salonul Muzical al Operei de luni, când i-am spus „Bun găsit, domnule Mozart!”, chiar de aniversarea nașterii lui W.A. Mozart, sâmbătă, 1 februarie 2020, de la ora 18.30, în Sala Operei, vă invităm la o altă capodoperă scrisă de genialul compozitor austriac: „Nunta lui Figaro”. 
„Nunta lui Figaro” este o operă plină de contraste, cu arii melodioase, care la rândul lor evoluează dintr-un cântec liniștit într-o explozie sonoră fulminantă. Libretul  a fost scris în limba italiană de Lorenzo da Ponte, care a fost inspirat de comedia lui Pierre Caron de Beaumarchais - La folle journée ou Le mariage de Figaro. Premiera operei a avut loc la 1 mai 1786, la Burgtheater din Viena, cu Mozart însuşi ca dirijor. „Nunta lui Figaro” s-a reluat un an mai târziu, la Praga, unde s-a bucurat de un triumf răsunător.
Preț bilete: 45 lei – în sală; 35 lei – la balcon lateral pentru elevi, studenți, pensionari 
Acţiunea operei se petrece în castelul Contelui Almaviva, în Sevilla, în secolul al XVIII-lea. Desfăşurarea din „Nunta lui Figaro” este un lung şir de quiproquo-uri neprevăzute şi răsturnări de situaţie care fac din această operă o comedie spumoasă şi de succes. Contele Almaviva, săturat de anii de căsnicie cu Rosina, îi face avansuri menajerei Susanna, iubita lui Figaro. Contele vrea să împiedice căsătoria celor doi şi încearcă toate şiretlicurile. Încurcăturile se ţin lanţ, Rosina îi joacă şi ea o festă soţului pentru ca, în final, Contele Almaviva să-i ceară iertare în faţa tuturor, iar Figaro şi Susanna să îşi redobândească încrederea şi fericirea.
În distribuția spectacolului de sâmbătă îi vom găsi pe artiștii: Adrian Mărcan - Contele Almaviva, Anda Pop - Contesa, Lăcrămioara Schuller - Susanna, Lorand Cristian - Figaro, Corina Purcărea (invitată) - Cherubino, Cristina Roșu - Marcelina, Ștefan Schuller - Doctorul Bartolo, Cristian Dicu - Don Basilio, Alina Ichim - Barbarina, Aurel Aron - Don Curzio, Paul Tomescu - Antonio, Andromeda Nemeș și Mariana Tomescu - Două fete tinere. Își dau concursul Orchestra și Corul Operei Brașov. La pupitrul dirijoral se va afla maestrul Traian Ichim. Regia artistică a spectacolului este semnată de Carmen Dobrescu, iar scenografia și costumele de Rodica Garștea. Asistent regie: Anda Pop. Mișcarea scenică: Nermina Damian. Regie scenă: Silvia Papadopoulos. 
Aceasta reclamă se va închide în secunde. Click AICI pentru a accesa instant pagina dorită.

Schitul Bran

BRAN
Șimon, Str. Bălăban, nr.5
localizare cu Google Maps

Schitul Bran este situat la 6 km de Șoseaua Naționala și la 7 km de Castelul Bran.
Din șoseaua natională Brașov-Pitești, la ieșirea din stațiunea turistică Bran, intersecție stânga spre satul Simon, apoi intersecție la stânga pe Valea Tisei și continuare pe drum forestier până pe culmea Dealului Balaban. 
Oferă o panoramă superbă a versantului vestic al Bucegilor cu vf Scara și Turnurile Țigănești, Piatra Craiului, Masivul Postăvarul și Măgura Codlei . 

Harta Metropola

Albume foto

Schitul Bran
5 imagini

Schitul Bran

Schitul Bran este un schit ortodox înălțat peste zgomotele lumii, pe o culme muntoasă, la marginea cerului. La acest schit se ajunge pornind pe drumul ce pleaca din localitatea Simon, aflat pe culoarul Rucar-Bran. Locul este străjuit de minunate creste muntoase: Masivul Piatra Craiului, Masivul Bucegi, Masivul Postăvaru și Magura Codlei.

Locul a fost ales, atât pentru odihna și liniștea ce domnește aici, cât și pentru amintirea tuturor martirilor care și-au dat viața în luptele ce au avut loc pe Culoarul Rucăr-Bran, în cadrul Primului Razboi Mondial. 

Biserica schitului poartă drept hram "Soborul Sfinților Apostoli", prăznuit la data de 30 iunie. Paraclisul schitului, care încă nu este terminat va purta drept hram "Duminica Sfintelor Mironosițe".

 

distribuie

Evenimente următoare în Brașov

Evenimentele din Brașov vor fi disponibile în curând.

Recomandări în Brașov

Recomandările din Brașov vor fi disponibile în curând.

Cazare în regim hotelier

metropola.info