BrașovÎmprejurimi

Locație
Extra
Aceasta reclamă se va închide în secunde. Click AICI pentru a accesa instant pagina dorită.
Aceasta reclamă se va închide în secunde. Click AICI pentru a accesa instant pagina dorită.
Aceasta reclamă se va închide în secunde. Click AICI pentru a accesa instant pagina dorită.

Nunta lui Figaro | Operă de W.A. Mozart

După Salonul Muzical al Operei de luni, când i-am spus „Bun găsit, domnule Mozart!”, chiar de aniversarea nașterii lui W.A. Mozart, sâmbătă, 1 februarie 2020, de la ora 18.30, în Sala Operei, vă invităm la o altă capodoperă scrisă de genialul compozitor austriac: „Nunta lui Figaro”. 
„Nunta lui Figaro” este o operă plină de contraste, cu arii melodioase, care la rândul lor evoluează dintr-un cântec liniștit într-o explozie sonoră fulminantă. Libretul  a fost scris în limba italiană de Lorenzo da Ponte, care a fost inspirat de comedia lui Pierre Caron de Beaumarchais - La folle journée ou Le mariage de Figaro. Premiera operei a avut loc la 1 mai 1786, la Burgtheater din Viena, cu Mozart însuşi ca dirijor. „Nunta lui Figaro” s-a reluat un an mai târziu, la Praga, unde s-a bucurat de un triumf răsunător.
Preț bilete: 45 lei – în sală; 35 lei – la balcon lateral pentru elevi, studenți, pensionari 
Acţiunea operei se petrece în castelul Contelui Almaviva, în Sevilla, în secolul al XVIII-lea. Desfăşurarea din „Nunta lui Figaro” este un lung şir de quiproquo-uri neprevăzute şi răsturnări de situaţie care fac din această operă o comedie spumoasă şi de succes. Contele Almaviva, săturat de anii de căsnicie cu Rosina, îi face avansuri menajerei Susanna, iubita lui Figaro. Contele vrea să împiedice căsătoria celor doi şi încearcă toate şiretlicurile. Încurcăturile se ţin lanţ, Rosina îi joacă şi ea o festă soţului pentru ca, în final, Contele Almaviva să-i ceară iertare în faţa tuturor, iar Figaro şi Susanna să îşi redobândească încrederea şi fericirea.
În distribuția spectacolului de sâmbătă îi vom găsi pe artiștii: Adrian Mărcan - Contele Almaviva, Anda Pop - Contesa, Lăcrămioara Schuller - Susanna, Lorand Cristian - Figaro, Corina Purcărea (invitată) - Cherubino, Cristina Roșu - Marcelina, Ștefan Schuller - Doctorul Bartolo, Cristian Dicu - Don Basilio, Alina Ichim - Barbarina, Aurel Aron - Don Curzio, Paul Tomescu - Antonio, Andromeda Nemeș și Mariana Tomescu - Două fete tinere. Își dau concursul Orchestra și Corul Operei Brașov. La pupitrul dirijoral se va afla maestrul Traian Ichim. Regia artistică a spectacolului este semnată de Carmen Dobrescu, iar scenografia și costumele de Rodica Garștea. Asistent regie: Anda Pop. Mișcarea scenică: Nermina Damian. Regie scenă: Silvia Papadopoulos. 
Aceasta reclamă se va închide în secunde. Click AICI pentru a accesa instant pagina dorită.
49 rezultate

Coloanele de bazalt de la Racoș

Racoș

Rezervaţia geologică “Bazaltele de la Racoş” este situată în vestul Munţilor Perşani, în localitatea Racoşul de Jos, pe partea dreaptă a Văii Oltului, judetul Braşov.
Bazaltele de la Racoş reprezintă ultimele faze de erupţie manifestate pe teritoriul ţării noastre în Cuaternarul inferior. Coloanele de bazalt au o înălţime cuprinsă între 10 şi 15 metri şi s-au format ca urmare a răcirii rapide a lavei vulcanice.

 

Lacul de smarald

Racoș

În cadrul complexului de cariere de bazalt de la Racoș se află și cariera Brazi, în care, cu timpul, s-a format un lac. Excavația uriașa în formă ovală are între 200 și 400 de metri diamentru. După ce a fost întreruptă exploatarea, în căldarea de bazalt s-au adunat ape de la ploi și zăpezi topite, formând un lac ce depășește zece metri în adâncime.
 

Stejarul de la Mercheașa

Homorod

La marginea satului Mercheaşa, pe o colină unde astăzi pasc vitele şi oile oamenilor locului, stă neclintit un stejar îmbătrânit de timp. Gorunul a fost martor al întemeierii Transilvaniei şi asta pentru că speciliştii spun că are peste 900 de ani. Un stejar obişnuit pentru a ajunge la un diametru de 70 de centimetri are nevoie de 120 de ani. Acesta are diametrul de 9,3 metri şi o înălţime de peste 21 de metri.

Peștera Liliecilor

Moieciu de jos

Peștera cu lilieci este localizată în satul Peștera, la 5km de comuna Moeciu, pe versantul estic al dealului Bisericii, în partea de nord-vest a platformei Branului și la o altitudine de 950 m.
Accesul în peșteră se face printr-un culoar îngust după care se ajunge într-o grotă, nu foarte mare, cu podea ascendentă. De aici mai pornește o galerie, spre nord, care are o lungime de 15m care se termină cu un horn.

Lacul fără fund

Fundata

Lacul fără Fund este una din atracțiile zonei cu relief în mare parte carstic (prin Fundata sunt ceva lapiezuri, iar într-o zonă stâncoasă s-a descoperit un coral aflat acum „expus” la Casa CEM din Moieciu de Sus). Lacul este situată într-o dolină circulară, o dolină „ca la carte”, și a rezultat în urma fie a prăbușirii unui tavan de peșteră, fie a măcinării calcarului.

Cascada La Chișătoare

Moieciu de sus

Pe drumul care leagă Moieciu de Sus de Moieciu de Jos, pe malul stâng al pârâului Turcului, se află cascada "La Chișătoare", declarată rezervație bio-geologică, ce curge în șuvoaie subțiri, firicelele de apă strecurându–se printr–o vegetație deasă de mușchi. Vegetația se termină brusc fiind înlocuită de un perete stâncos, iar firișoarele de apă fie se preling pe perete, fie cad cu putere de pe surplombă.

Capela din Bran - Inima Reginei Maria

Bran

Capela Inima Reginei Maria este o micuţă capelă de lângă Castelul Bran. Acesta este al doilea loc preferat al Reginei Maria, după reşedinţa regală din Balcic, Bulgaria. Capela "Inima Reginei Maria" de la Bran este o copie a Capelei Stella Maris, din Balcic, loc unde a fost pusă caseta din argint şi pietre preţioase cu inima Reginei, într-un sarcofag de marmură. 

Mănăstirea Bran

Bran

Înființată mai întâi ca Schitul Bran (din primăvara anului 2006 până în toamna lui 2013), Mănăstirea Bran este aşezată pe vârful Dealului Balaban, care străjuieşte satul Şimon (arondat comunei Bran), într-o zonă de un pitoresc aparte, oferind o impresionantă panoramă asupra celor cinci importante forme de relief care o înconjoară: Masivul Bucegi, Masivul Piatra Craiului, Masivul Postăvaru, Munţii Leaota şi Măgura Codlei.

Schitul Augustin

Augustin

Schitul Augustin a fost înfiinţat în 2006, pe locul unei foste vetre monahale distruse de generalul Bukow. Până acum, aşezământul cuprinde o biserică de lemn şi o casă monahală.

Mănăstirea Berivoii Mari

Recea

Mănăstirea Berivoi, închinată Sfântului Apostol Andrei (prăznuit în 30 noiembrie), a fost zidită după prăbușirea comunismului chiar pe locul vechii mănăstiri ce fusese distrusă la 1761 de generalul Bucow.
Așezată pe malul râului Berivoi, ce izvorăște de sub vârfurile vestiților munți ai Făgărașului, într-o minunată poiană înconjurată de codrii foioaselor și rășinoaselor, Mănăstirea Sf. Apostol Andrei, întregește lanțul așezămintelor monahale distruse din Țara Făgărașului la 1761 de generalul Bucow si împarateasa Maria Tereza în încercarea impunerii religiei catolice în Ardeal.

49 rezultate