BrașovÎmprejurimi

Locație
Extra
Aceasta reclamă se va închide în secunde. Click AICI pentru a accesa instant pagina dorită.
Aceasta reclamă se va închide în secunde. Click AICI pentru a accesa instant pagina dorită.
Aceasta reclamă se va închide în secunde. Click AICI pentru a accesa instant pagina dorită.

Nunta lui Figaro | Operă de W.A. Mozart

După Salonul Muzical al Operei de luni, când i-am spus „Bun găsit, domnule Mozart!”, chiar de aniversarea nașterii lui W.A. Mozart, sâmbătă, 1 februarie 2020, de la ora 18.30, în Sala Operei, vă invităm la o altă capodoperă scrisă de genialul compozitor austriac: „Nunta lui Figaro”. 
„Nunta lui Figaro” este o operă plină de contraste, cu arii melodioase, care la rândul lor evoluează dintr-un cântec liniștit într-o explozie sonoră fulminantă. Libretul  a fost scris în limba italiană de Lorenzo da Ponte, care a fost inspirat de comedia lui Pierre Caron de Beaumarchais - La folle journée ou Le mariage de Figaro. Premiera operei a avut loc la 1 mai 1786, la Burgtheater din Viena, cu Mozart însuşi ca dirijor. „Nunta lui Figaro” s-a reluat un an mai târziu, la Praga, unde s-a bucurat de un triumf răsunător.
Preț bilete: 45 lei – în sală; 35 lei – la balcon lateral pentru elevi, studenți, pensionari 
Acţiunea operei se petrece în castelul Contelui Almaviva, în Sevilla, în secolul al XVIII-lea. Desfăşurarea din „Nunta lui Figaro” este un lung şir de quiproquo-uri neprevăzute şi răsturnări de situaţie care fac din această operă o comedie spumoasă şi de succes. Contele Almaviva, săturat de anii de căsnicie cu Rosina, îi face avansuri menajerei Susanna, iubita lui Figaro. Contele vrea să împiedice căsătoria celor doi şi încearcă toate şiretlicurile. Încurcăturile se ţin lanţ, Rosina îi joacă şi ea o festă soţului pentru ca, în final, Contele Almaviva să-i ceară iertare în faţa tuturor, iar Figaro şi Susanna să îşi redobândească încrederea şi fericirea.
În distribuția spectacolului de sâmbătă îi vom găsi pe artiștii: Adrian Mărcan - Contele Almaviva, Anda Pop - Contesa, Lăcrămioara Schuller - Susanna, Lorand Cristian - Figaro, Corina Purcărea (invitată) - Cherubino, Cristina Roșu - Marcelina, Ștefan Schuller - Doctorul Bartolo, Cristian Dicu - Don Basilio, Alina Ichim - Barbarina, Aurel Aron - Don Curzio, Paul Tomescu - Antonio, Andromeda Nemeș și Mariana Tomescu - Două fete tinere. Își dau concursul Orchestra și Corul Operei Brașov. La pupitrul dirijoral se va afla maestrul Traian Ichim. Regia artistică a spectacolului este semnată de Carmen Dobrescu, iar scenografia și costumele de Rodica Garștea. Asistent regie: Anda Pop. Mișcarea scenică: Nermina Damian. Regie scenă: Silvia Papadopoulos. 
Aceasta reclamă se va închide în secunde. Click AICI pentru a accesa instant pagina dorită.
49 rezultate

MĂNĂSTIREA BUCIUM

Șinca

La poalele Munţilor Făgăraş, în apropierea satului Bucium din judeţul Braşov, în inima ţării se înalţă şi desăvârşeşte prin dragostea şi eforturile credincioşilor un bastion al credinţei Neamului Ortodox Român, o cetate pentru pacea tuturor.
Mănăstire a sfintelor ortodoxe şi româneşti tradiţii, lăcaşul de cult de la Bucium este osândit flăcărilor în 1761 când monahi, parte ai locului, parte cautând adăpost în faţa vitregiei vremurilor, ard odată cu vechea biserică.

MĂNĂSTIREA RUPESTRĂ ȘI SCHITUL ȘINCA VECHE

Șinca

Puţini mai vorbesc astăzi despre cele patru mănăstiri care au existat în vechime pe lângă Șinca Veche. Se știe că au fost construite din lemn. Nu-s multe locurile în care să fi fost patru așezăminte duhovnicești. Se poate spune că așezarea a avut întotdeauna o înzestrare specială, iar oamenii, o aplecare deosebită pentru credinţă. Atunci când împărăteasa Maria Tereza a pornit campania de catolicizare a Transilvaniei și înfiinţarea regimentelor grănicerești formate din localnici, oamenii din Șinca au refuzat înrolarea şi nu au renunţat la ortodoxie.

Casa memorială Sextil Puşcariu

Bran

Sextil Puşcariu a fost unul dintre cei mai mari oameni de cultură ai României. Casa memorială Sextil Puşcariu se află în centrul comunei Bran, lângă parcul cu acelaşi nume din judeţul Braşov. Cuprinde documente oficiale, poze şi alte obiecte personale ce au aparţinut lui Sextil Puşcariu. Sextil Puşcariu (4 ianuarie 1877 – 5 mai 1948) a fost filolog, lingvist, istoric literar, pedagog, cronicar muzical şi teatral, publicist şi academician român de origină aromână.

 

Peștera Colțul Chiliilor

Zărnești

Peștera Colțul Chiliilor reprezintă una dintre cele mai însemnate așezări turistice ale naturii. Aceasta se află situată în Masivul Piatra Craiului, foarte aproape de localitatea Zărnești.
Peștera Colțul Chiliilor este așezată într-o frumoasă regiune de munte, putându-se ajunge aici dacă urmați traseul dinspre Plaiul Foii.

Biserica fortificată Buneşti/ Bodendorf

Bunești

Biserica este construită din rocă marină sedimentată, iar interiorul somptuos păstrează încă un prospect de orgă, picturi murale, precum și sculpturi romanice străvechi: cristelnița, nișa și arcul triumfal.
Pe pereți se pot vedea încă inscripții și fragmente de puctură murală, conservate excepțional. Biserica este îmbogățită cu cinci perechi de arcade și o incintă fortificată, păstrată aidoma de la construcția sa din anul 1500.

Biserica Fortificată Săsească

Hărman

Biserica-cetate din Hărman cu zidurile ei impunătoare, cu cele şapte turnuri de apărare şi cu turnul clopotniţă vizibil de la distanţă, este o bijuterie printre numeroasele biserici fortificate ale saşilor din Transilvania. Biserica evanghelică fortificată din Hărman, a fost construită în secolul XIII pe baza unei vechi bazilici romane datată din secolul al XII-lea. Ansamblul bisericii evanghelice fortificate este monument istoric.

Biserica Fortificată Prejmer

Prejmer


Biserica evanghelică fortificată din Prejmer, a fost construită în secolul XIII pe baza unei vechi bazilici romane datată din secolul al XII-lea. Ansamblul bisericii evanghelice fortificate, format din biserică, incinta fortificată, cu drum de apărare, două turnuri, două bastioane, turn de poartă este monument istoric.

Biserica fortificată din Cața

Caţa

„Satul pisicilor” (Katzendorf) apare relativ tardiv în informaţiile scrise (în jurul anului 1400), dar vechimea mai mare cu peste un secol este trădată imediat de aspectul bisericii sale. Edificiul este unul dintre cele care a conservat foarte bine structura bazilicală a navei (sfârşitul secolului al XIII-lea), cu arce semicirculare şi cu turn pe faţada de vest. Mai pot fi văzute şi astăzi ferestrele geminate care luminau nava centrală, deasupra colateralelor. Nemulţumiţi de cor, oricum lung, comparativ cu navele, sătenii l-au prelungit în secolul al XV-lea, încheindu-l poligonal şi dotându-i doar bolta.

 

Biserica fortificată Cristian

Cristian

Biserica fortificată săsească care se află în centrul satului Cristian. Corpul bazilical inițial a fost ridicat în stil romanic având însă elemente sculpturale de factură gotică(din care se mai păstrează o rozasă integrală și trei chei de boltă decorate cu bustul lui Isus, un Agnus Dei și o floare de cireș) care demonstrează prezenta unui atelier de filiație cisterciană (adică aflat sub influența mănăstirii de la Cârța).

Biserica fortificată din Măieruș

Măieruș

Așezarea de la Măieruș nu apare în documentele transilvane mai devreme de anul 1377. Despre biserica sa, construită probabil în secolul al XIV-lea sau al XV-lea se știe că a fost complet transformată după un puternic incendiu ce a devastat-o în anul 1537. Elementele de plastică arhitecturală care se mai pastrează confirmă stilul gotic târziu pe care l-a avut inițial biserica.

49 rezultate