BrașovÎmprejurimi

Locație
Extra
Aceasta reclamă se va închide în secunde. Click AICI pentru a accesa instant pagina dorită.
Aceasta reclamă se va închide în secunde. Click AICI pentru a accesa instant pagina dorită.
Aceasta reclamă se va închide în secunde. Click AICI pentru a accesa instant pagina dorită.

Nunta lui Figaro | Operă de W.A. Mozart

După Salonul Muzical al Operei de luni, când i-am spus „Bun găsit, domnule Mozart!”, chiar de aniversarea nașterii lui W.A. Mozart, sâmbătă, 1 februarie 2020, de la ora 18.30, în Sala Operei, vă invităm la o altă capodoperă scrisă de genialul compozitor austriac: „Nunta lui Figaro”. 
„Nunta lui Figaro” este o operă plină de contraste, cu arii melodioase, care la rândul lor evoluează dintr-un cântec liniștit într-o explozie sonoră fulminantă. Libretul  a fost scris în limba italiană de Lorenzo da Ponte, care a fost inspirat de comedia lui Pierre Caron de Beaumarchais - La folle journée ou Le mariage de Figaro. Premiera operei a avut loc la 1 mai 1786, la Burgtheater din Viena, cu Mozart însuşi ca dirijor. „Nunta lui Figaro” s-a reluat un an mai târziu, la Praga, unde s-a bucurat de un triumf răsunător.
Preț bilete: 45 lei – în sală; 35 lei – la balcon lateral pentru elevi, studenți, pensionari 
Acţiunea operei se petrece în castelul Contelui Almaviva, în Sevilla, în secolul al XVIII-lea. Desfăşurarea din „Nunta lui Figaro” este un lung şir de quiproquo-uri neprevăzute şi răsturnări de situaţie care fac din această operă o comedie spumoasă şi de succes. Contele Almaviva, săturat de anii de căsnicie cu Rosina, îi face avansuri menajerei Susanna, iubita lui Figaro. Contele vrea să împiedice căsătoria celor doi şi încearcă toate şiretlicurile. Încurcăturile se ţin lanţ, Rosina îi joacă şi ea o festă soţului pentru ca, în final, Contele Almaviva să-i ceară iertare în faţa tuturor, iar Figaro şi Susanna să îşi redobândească încrederea şi fericirea.
În distribuția spectacolului de sâmbătă îi vom găsi pe artiștii: Adrian Mărcan - Contele Almaviva, Anda Pop - Contesa, Lăcrămioara Schuller - Susanna, Lorand Cristian - Figaro, Corina Purcărea (invitată) - Cherubino, Cristina Roșu - Marcelina, Ștefan Schuller - Doctorul Bartolo, Cristian Dicu - Don Basilio, Alina Ichim - Barbarina, Aurel Aron - Don Curzio, Paul Tomescu - Antonio, Andromeda Nemeș și Mariana Tomescu - Două fete tinere. Își dau concursul Orchestra și Corul Operei Brașov. La pupitrul dirijoral se va afla maestrul Traian Ichim. Regia artistică a spectacolului este semnată de Carmen Dobrescu, iar scenografia și costumele de Rodica Garștea. Asistent regie: Anda Pop. Mișcarea scenică: Nermina Damian. Regie scenă: Silvia Papadopoulos. 
Aceasta reclamă se va închide în secunde. Click AICI pentru a accesa instant pagina dorită.
49 rezultate

Castelul Sukosd - Bethlen

Racoș

A fost construit în 1624 de familia grofului Istvan Sükősd, pe domeniul primit de acesta de la principele Gabriel Bethlen. Zidurile închideau o incintă rectangulară întărită la colţuri cu bastioane circulare. În ciuda aspectului de cetate, construcţia a fost în primul rând o reședinţă nobiliară luxoasă și confortabilă, fortificată totuși pentru a face faţă unei eventuale năvăliri turcești, dar mai ales pentru a rezista răscoalelor ţărănești.

Cetatea Rupea

Rupea

Cetatea Rupea, aşa cum ni se înfăţişează astăzi, acoperă o suprafaţă de aproape 11 ha cu ziduri, turnuri şi curţi interioare. Datorită poziţiei dominante pe care o ocupă în apropierea drumului european E 60, în dreptul oraşului, este o prezenţă remarcabilă de la mare distanţă. În ciuda unor speculaţii avansate de diferiţi autori, este sigur că suprafaţa sa a fost utilizată în preistorie, însă nu şi în Antichitate, de către daci sau romani. La fel de sigur este că reprezintă o creaţie medievală, un complex arhitectonic major, cu nivele rezultate în cinci secole de funcţionare.

Localitatea Fundata

Fundata

Fundata este o localitate în județul Brașov, România. Este reședința comunei Fundata. Începând cu data de 16 iulie 1973 satul Fundata (Brașov), alături de alte 13 localități, se declara, experimental, sat de interes turistic denumit "sat turistic".

Cetatea Feldioarei

Feldioara

Marienburg a fost numele dat acestei aşezări de cavalerii teutoni, în 1211, la sosirea lor pe aceste locuri. „Andrei prin mila Domnului regale Ungariei...am dat această ţară, numită Bârsa, aflată dincolo de păduri...”, aşa începe actul de donaţie al Regelui Andrei al II-lea, scris în cancelaria ungară în acelaşi an. Teutonii au ales acest loc pentru a deveni central lor din Ţara Bârsei, dându-i numele Sfintei Marii, patroana ordinului lor. Cavalerii au întârit locul construind o cetate.

Cetatea Țărănească Prejmer

Prejmer

Principalul obiectiv turistic al localităţii este Biserica Evanghelică şi Cetatea Ţărănească, ansamblu arhitectural în patrimoniul UNESCO, amplasat în centrul aşezării care particularizează puternic peisajul fiind o adevărată emblemă. Cavalerii teutoni au început construcţia Bisericii în secolul al XIII-lea, iar zidurile Cetăţii au fost ridicate în secolul al XV-lea de către locuitorii germani.

Biserica fortificată din Ghimbav

Ghimbav

Biserica fortificată de la Ghimbav este singura biserică fortificată de rit evanghelic din Transilvania, pictată în intregime la interior cu motive florale şi mai puțin religioase. Culorile folosite pentru interiorul bisericii sunt foarte vii şi pline de viată, transmițȃnd o stare de sărbătoare.

Biserica fortificată din Codlea

Codlea

Biserica fortificată din Codlea a fost construită începând cu secolul XIII. Ansamblul care cuprinde biserica evanghelică și incinta fortificată figurează pe lista monumentelor istorice din 2010.

Mănăstirea Brâncoveanu

Sâmbăta de Sus

Clădită la poalele Munţilor Făgăraş, pe Valea râului Sâmbăta, Mănăstirea Brâncoveanu sau Mănăstirea “Sâmbăta” a devenit un important loc de pelerinaj şi de reculegere, în jurul căruia s-a dezvoltat uimitor complexul Sâmbăta de Sus.

Mănăstirea Sfântul Ioan Botezătorul

Poiana Brașov

Poiana Braşov e o staţiune care s-a dezvoltat în anii comunismului. Inevitabil, mănăstirea de aici e de dată recentă şi a apărut dintr-o necesitate stringentă: în Poiana Braşov nu exista nici o biserică, aşa că oamenii care începuseră să se stabilească aici au căutat să ridice una. Mănăstirea ţine şi loc de biserică de obşte. Biserica, de lemn, a fost ridicată între 1997 şi 1999. 

Mănăstirea Predeal

Predeal

Biserica veche Sfântul Nicolae. Este o construcţie mică, în formă de cruce. Altarul este luminat de o fereastră aşezată la est. Catapeteasma este din zid gros de 50 cm. Naosul, cu absidele puţin conturate, este luminat de două ferestre pe zidul din sud şi una la nord. Se delimitează de naos printr-un zid gros de 75 cm, care lasă o deschidere cât o uşă, pentru circulaţia credincioşilor. Pronaosul mai puţin spaţios este luminat de o singură fereastră la sud. Toate ferestrele din altar, naos şi pronaos sunt din lemn, duble, cu grilaj metalic la mijloc. Deasupra pronaosului se află o turlă înfundată. Are şi un pridvor închis, cu pardoseală din ciment. În biserică, pardoseala - din duşumea de scândura - este nouă.

49 rezultate