BrașovÎmprejurimi

Locație
Extra
Aceasta reclamă se va închide în secunde. Click AICI pentru a accesa instant pagina dorită.
Aceasta reclamă se va închide în secunde. Click AICI pentru a accesa instant pagina dorită.
Aceasta reclamă se va închide în secunde. Click AICI pentru a accesa instant pagina dorită.

Nunta lui Figaro | Operă de W.A. Mozart

După Salonul Muzical al Operei de luni, când i-am spus „Bun găsit, domnule Mozart!”, chiar de aniversarea nașterii lui W.A. Mozart, sâmbătă, 1 februarie 2020, de la ora 18.30, în Sala Operei, vă invităm la o altă capodoperă scrisă de genialul compozitor austriac: „Nunta lui Figaro”. 
„Nunta lui Figaro” este o operă plină de contraste, cu arii melodioase, care la rândul lor evoluează dintr-un cântec liniștit într-o explozie sonoră fulminantă. Libretul  a fost scris în limba italiană de Lorenzo da Ponte, care a fost inspirat de comedia lui Pierre Caron de Beaumarchais - La folle journée ou Le mariage de Figaro. Premiera operei a avut loc la 1 mai 1786, la Burgtheater din Viena, cu Mozart însuşi ca dirijor. „Nunta lui Figaro” s-a reluat un an mai târziu, la Praga, unde s-a bucurat de un triumf răsunător.
Preț bilete: 45 lei – în sală; 35 lei – la balcon lateral pentru elevi, studenți, pensionari 
Acţiunea operei se petrece în castelul Contelui Almaviva, în Sevilla, în secolul al XVIII-lea. Desfăşurarea din „Nunta lui Figaro” este un lung şir de quiproquo-uri neprevăzute şi răsturnări de situaţie care fac din această operă o comedie spumoasă şi de succes. Contele Almaviva, săturat de anii de căsnicie cu Rosina, îi face avansuri menajerei Susanna, iubita lui Figaro. Contele vrea să împiedice căsătoria celor doi şi încearcă toate şiretlicurile. Încurcăturile se ţin lanţ, Rosina îi joacă şi ea o festă soţului pentru ca, în final, Contele Almaviva să-i ceară iertare în faţa tuturor, iar Figaro şi Susanna să îşi redobândească încrederea şi fericirea.
În distribuția spectacolului de sâmbătă îi vom găsi pe artiștii: Adrian Mărcan - Contele Almaviva, Anda Pop - Contesa, Lăcrămioara Schuller - Susanna, Lorand Cristian - Figaro, Corina Purcărea (invitată) - Cherubino, Cristina Roșu - Marcelina, Ștefan Schuller - Doctorul Bartolo, Cristian Dicu - Don Basilio, Alina Ichim - Barbarina, Aurel Aron - Don Curzio, Paul Tomescu - Antonio, Andromeda Nemeș și Mariana Tomescu - Două fete tinere. Își dau concursul Orchestra și Corul Operei Brașov. La pupitrul dirijoral se va afla maestrul Traian Ichim. Regia artistică a spectacolului este semnată de Carmen Dobrescu, iar scenografia și costumele de Rodica Garștea. Asistent regie: Anda Pop. Mișcarea scenică: Nermina Damian. Regie scenă: Silvia Papadopoulos. 
Aceasta reclamă se va închide în secunde. Click AICI pentru a accesa instant pagina dorită.
49 rezultate

Castelul Bran

Bran

Cel mai vizitat obiectiv turistic din România. 
Castelul Bran este amplasat la intrarea în pasajul Rucăr-Bran, pe drumul ce leagă Braşov de Câmpulung, încadrat de culmile munţilor Bucegi și Piatra Craiului. 
Bran se găseşte la mai puţin de 30 km de Braşov iar distanța de la Bucureşti este de aproximativ 200 km.

Cetatea Râșnov

Râșnov

Cetatea Râșnov este ansamblul fortificat situat pe dealul calcaros aflat la sudul orașului Râșnov din județul Brașov, unul din cele mai bine păstrate ansambluri fortificate din Transilvania. Cele mai vechi structuri păstrate până în prezent datează din secolul al XIV-lea, probabil pe locul fortificației din lemn ridicate de Cavalerii Teutoni la începutul sec. al XIII-lea.

Libearty

Zărnești

Rezervația de urși “Libearty” NU este o Grădină Zoologică.
Cel mai mare sanctuar de urși din Europa și prima rezervație  de urși captivi din România, este astăzi căminul a 80 de urşi bruni, toţi fiind salvaţi de la o viaţă crudă şi abuzivă de captivitate, se întinde pe o suprafața de 69 de hectare. 

Peştera Valea Cetăţii

Râșnov

Deschisă publicului larg în 2011, peștera poate fi vizitată pornind de la intrarea din Poienița Dracului.
O galerie lungă de 16 metri duce vizitatorul într-o mică sală, în care apare cursul de apă. Apoi, se poate porni pe două galerii, care se întâlnesc dupa 45 de metri. Se continuă prin galerie încă 170 de metri și se ajunge în Sala Mare a peșterii (înaltă de până la 20 de metri și cu o suprafață de 2.500 de mp).
Acustica fantastică a acestui spațiu a încurajat un cvintet format din instrumentiști ai Filarmonicii din Brașov să vină aici în fiecare sâmbătă, pentru a susține un concert de jazz.

Schitul Bran

Bran

Schitul Bran este situat la 6 km de Șoseaua Naționala și la 7 km de Castelul Bran.
Din șoseaua natională Brașov-Pitești, la ieșirea din stațiunea turistică Bran, intersecție stânga spre satul Simon, apoi intersecție la stânga pe Valea Tisei și continuare pe drum forestier până pe culmea Dealului Balaban. 
Oferă o panoramă superbă a versantului vestic al Bucegilor cu vf Scara și Turnurile Țigănești, Piatra Craiului, Masivul Postăvarul și Măgura Codlei . 

Vama Medievală Bran

Bran

Vama medievală Bran este situată în Pasul Rucăr-Bran, în partea sudică a Castelului Bran.
Aşezată pe drumul ce lega Braşovul de Câmpulung, vama era un punct de frontieră între Ţara Românească şi Transilvania. Pe aici treceau caravanele încărcate cu mărfuri ale negustorilor. Relieful muntos şi accidentat, trecătoarea relativ îngustă, pădurile întinse de conifere, făceau ca drumul caravanelor să fie destul de riscant. Castelul Bran era un punct de apărare şi de aceea înfiinţarea vămii aici era necesară dar şi profitabilă pentru zona aceasta.

Cetatea Făgăraş

Făgăraş

Cetatea Făgărașului este situată chiar în centrul municipiului Făgăraș, în județul Brașov. Se află la o distanță de: 63 km de Brașov, 73 km de Sibiu și 225 km de București. Este cel mai important monument al Făgărașului, unul dintre cele mai mari din țară și chiar din Europa. Cetatea are o vechime de 650 de ani. Inițial, aceasta a fost construită din lemn, înconjurată de valuri de pământ, ca un punct de apărare în sud-estul Transilvaniei, devenind în veacurile următoare un adevărat centru de rezistenţă în faţa invadatorilor. 

Canionul 7 Scări

Brașov

Canionul 7 Scări are o lungime totală de 160 m şi o diferenţă de nivel de 58 m. Acesta este format din 7 trepte situate la diverse înălţimi pe care pârâul Şapte Scări şi-a format cursul şi care formează o impresionantă serie de cascade. Pentru a trece prin canion, au fost amenajate în total 7 scări metalice şi numeroase pasarele. Cea mai lungă scară are în jur de 15 m şi oferă o privelişte spectaculoasă. Străbaterea canionului durează în jur de 30 minute, iar pentru a evita accidentarea, e necesar să aveţi încălţări adecvate de munte.

Biserica fortificată din Viscri

Viscri

Viscri situat la 8 km de Rupea şi de Buneşti este un sat rămas în secolul XVIII. Din civilizaţie a preluat doar curentul şi telefonul. În anul 1999 a fost inclus pe lista Patrimoniu Mondial şi a intrat în conservare. Este rupt de lume, dar este în centrul atenţiei, fiindcă aici şi-a cumpărat casă prinţul Charles, şi a devenit sponsorul principal al unei fundaţii care este devotat salvării satelor săseşti.

Muzeul Satului Brănean

Bran

Muzeul satului a fost conceput ca muzeu în aer liber și prezintă principalele tipuri de gospodării, locuințe, anexe gospodărești, construcții economice și instalații de prelucarea a lemnului și a tesăturilor din lână. Este amenajat în parcul din vecinătatea Castelului Bran.

49 rezultate